Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν είναι super car, είναι super fun car (video)

Ελλάδα 11:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν είναι super car, είναι super fun car (video)

ΝΕΑ

Δεν είναι super car, είναι super fun car (video)

ΝΕΑ

Λόγος γίνεται για τον μικρό πύραυλο της Hyundai, που ακούει στο όνομα i20N και πρόσφατα διακρίθηκε ως το Car of the Year 2021.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Hyundai i20N πήρε τον τίτλο του Car of the Year 2021 έπειτα από ψηφοφορία του TopGear. Η Hyundai δημοσίευσε το γεγονός και προωθεί τον διασκεδαστικό και ευχάριστο χαρακτήρα του μικρού μοντέλου, που φέρει την υπογραφή Ν.

Ο Βενιαμίν της γκάμας, i20 N, κινείται από έναν τούρμπο 1.600αρη βενζινοκινητήρα με 204 PS/275 Nm, με την κίνηση να φτάνει στους εμπρός τροχούς αποκλειστικά μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Το «παρών» δίνει και η λειτουργία Launch Control που επιτρέπει στο hatchback των 1.190 κιλών να ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 σε 6,7 δλ. όταν η τελική φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Προαιρετικά -και συγκεκριμένα με το Performance Pack – προσφέρεται μπλοκέ διαφορικό (τύπου Torsen) “N Corner Carving Differential”, το οποίο βελτιώνει τη δυναμική συμπεριφορά του i20 N, μεταφέροντας το μεγαλύτερο ποσοστό ροπής στον κινητήριο τροχό με την καλύτερη πρόσφυση.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα ενσωματώνεται παχύτερη αντιστρεπτική, μεγαλύτερα φρένα και βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης, το οποίο μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χλστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i20 N
Στην Ελλάδα τα Hyundai i20 N, Kona N και i30 N (+τιμές)
Δοκιμή: Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS

Advertisement