Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Polestar 5 θα πετάει το γάντι στην Porsche Taycan (+videos)

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Polestar 5 θα πετάει το γάντι στην Porsche Taycan (+videos)

ΝΕΑ

Το Polestar 5 θα πετάει το γάντι στην Porsche Taycan (+videos)

ΝΕΑ

Οι Σουηδοί εργάζονται πυρετωδώς πάνω σε ένα ηλεκτρικό 4θυρο GT με εξωτική σχεδίαση και επιδόσεις που θα κλείνουν το μάτι στα κορυφαία μοντέλα του είδους.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένη να εδραιωθεί στην αυτοκινητική κοινότητα ως ο κατεξοχήν αντίπαλος της Porsche είναι η σουηδική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, Polestar, που ετοιμάζεται να κάνει θόρυβο.

Οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους πάνω από το Polestar 5, ένα υπερπολυτελές ηλεκτρικό 4θυρο GT, που θα διατεθεί στις αγορές το 2024. Προτού, ωστόσο, συμβεί αυτό, η Polestar έχει εγκαινιάσει μια προωθητική καμπάνια ολιγόλεπτων επεισοδίων που μπορούμε να αντλήσουμε κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μοντέλο, αλλά και τη διαδικασία μετασχηματισμού του από πρωτότυπο (υπό την ονομασία “Precept”) σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Τα μυστικά πίσω από τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Polestar εξηγεί ο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της εταιρείας, Nahum Escoberadο. Όπως αναφέρει, πηγή έμπνευσής του είναι τα αεροπλάνα και οι καρχαρίες, κάτι που γίνεται εμφανές από το χαμηλωμένο ρύγχος του μοντέλου, το οποίο ονομάζει “shark nose”.

Advertisement
Advertisement

Πιο περήφανος, βέβαια, δηλώνει για το πίσω μέρος όπου κυριαρχούν τα δύο κάθετα τοποθετημένα, λεπτά φωτιστικά σώματα, ενωμένα από μια οριζόντια λωρίδα.

Σε αντίθεση με το πρωτότυπο (Precept) η έκδοση παραγωγής θα έχει πιο γήινη εμφάνιση, με τις αλλαγές να αφορούν τα μεγαλύτερα μπροστινά LED φώτα, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τις πλαϊνές πόρτες που ανοίγουν κανονικά – και όχι αντικριστά.

Advertisement

Σημειώνεται πως το Polestar 5 δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του μορφή, με το αρμόδιο τμήμα να εργάζεται πυρετωδώς πάνω στις τελευταίες στιλιστικές πινελιές.

Advertisement

Αυτές θα οριστούν στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στη Βρετανία (στο MIRA Technology Park), όπου προβλέπεται ενίσχυση του εργατικού δυναμικού με επιπλέον 500 άρτια εκπαιδευμένα άτομα.

Το 4θυρο GΤ θα λανσαριστεί εντός του 2024 και έχει χριστεί ως ο άμεσος αντίπαλος των Tesla Model S, Audi e-tron GT και Porsche Taycan.

Το 2022 ή το 2023 η μάρκα θα παρουσιάσει το μεγάλο της SUV, Polestar 3, και λίγο αργότερα θα συστηθούμε με το Polestar 4, ένα coupe SUV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα υπάρξει και συνέχεια μετά το Polestar 3
To Polestar 3 πάει για 2023
Η Polestar ισχυρίζεται πως είναι ανταγωνίστρια της Porsche