Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά crash-test (+video)

Ελλάδα 19:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά crash-test (+video)

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά crash-test (+video)

ΝΕΑ

Στο video που ακολουθεί βλέπουμε τα 10 πιο ακριβά μοντέλα που έχουν περάσει από τη διαδικασία αξιολόγησης της προστασίας που προσφέρουν στους επιβάτες τους, σε περίπτωση ατυχήματος.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην είναι όλες οι δοκιμές από κάποιον ανεξάρτητο φορέα όπως ο Euro NCAP αλλά ακόμα και έτσι οι κατασκευαστές δείχνουν πως υπολογίζουν στην αξία της απόδειξης.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων διαθέτουν από 10 έως 12 αυτοκίνητα για τον πλήρη κύκλο των crash tests αλλά κάτι τέτοιο, όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς σε περιπτώσεις αυτοκινήτων ιδιαίτερων, δεν μπορεί να ισχύσει. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα αυτοκίνητα κατασκευαστών όπως είναι η Pagani για παράδειγμα, δεν περνούν από τις συγκεκριμένες δοκιμασίες.

Advertisement
Advertisement

Όσο πιο ακριβό είναι το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερα χρήματα πρέπει να ξοδέψει ο κατασκευαστής του για τις δοκιμές. Εδώ έχουμε τη δεκάδα με τα ακριβότερα crash tests στην ιστορία των δοκιμών του είδους, που όσο να ‘ναι, έκανε κάποιους από τους ιδιοκτήτες των εταιρειών να βουρκώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Transit Custom: Διάκριση στο Euro NCAP
7 νέα crash tests από τον Euro NCAP (+video)
Mazda: Στρατηγική και λύσεις εξηλεκτρισμού (+video)