Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Kuga PHEV: Με κατανάλωση μόλις 1,2 λτ./100 χλμ. και κορυφαία απόδοση

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Kuga PHEV: Με κατανάλωση μόλις 1,2 λτ./100 χλμ. και κορυφαία απόδοση

FORD 2021-1

Ford Kuga PHEV: Με κατανάλωση μόλις 1,2 λτ./100 χλμ. και κορυφαία απόδοση

FORD 2021-1

Με την plug-in έκδοση του Kuga η Ford επιτυγχάνει δύο σημαντικά πράγματα. Να εξασφαλίσει οικονομία τουλάχιστον 800 ευρώ τον χρόνο από την καθαρά ηλεκτρική κίνηση και παράλληλα να προσδώσει έναν ακόμα πιο πολιτισμένο και premium οδηγικό χαρακτήρα στο μεσαίο SUV της.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ήδη ξεκινήσει την πορεία της στην ηλεκτρική εποχή, η Ford έχει ανακοινώσει ότι το 100% της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της στην Ευρώπη θα έχει τη δυνατότητα να κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων – αμιγώς ηλεκτρικά ή PHEV – μέχρι τα μέσα του 2026, ενώ η μετάβαση σε αμιγή ηλεκτροκίνηση θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2030.

Στην πορεία αυτή, το Kuga PHEV είναι ένας σημαντικός σταθμός, καθώς το plug-in υβριδικό SUV της εταιρίας αποδείχθηκε και μία ιδιαίτερα σημαντική εμπορική επιτυχία, όντας το πρώτο σε πωλήσεις PHEV μοντέλο ανεξαρτήτως κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ford, οι οδηγοί του Kuga Plug-In Hybrid κάλυψαν φέτος το 49% της συνολικής διανυθείσας απόστασης κάνοντας χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας που αποθηκεύονταν στην επαναφορτιζόμενη από εξωτερική πηγή μπαταρία του, ανεβάζοντας έτσι τη δυνητική οικονομία καυσίμου στα 800€ το χρόνο

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η μέση διαδρομή της πλειοψηφία των χρηστών ενός plug-in οχήματος ήταν τα 52 χιλιόμετρα, τιμή χαμηλότερη από τα 56 χιλιόμετρα που μπορεί να καλύψει με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση το Kuga PHEV, κάτι που σημαίνει ότι με καθημερινή φόρτιση το μεσαίο SUV της Ford μπορεί να “ξεχάσει” το βενζινάδικο για μεγάλο μέρος της χρήσης του.

Advertisement

Οι περισσότεροι αξιοποιούν τα οικονομικότερα νυχτερινά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για την φόρτισή τους, κάτι που οδηγεί σε χαμηλό κόστος χρήσης, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τα 800 ευρώ όφελος σε μία μέση ετήσια χιλιομετρική κάλυψη 15.000 χιλιομέτρων.

Μάλιστα, οι οδηγοί φάνηκε από την έρευνα να επιλέγουν την κίνηση με τον ηλεκτροκινητήρα, καθώς αυτός δημιουργεί μία μοναδική οδηγική αίσθηση και ένα πιο πολιτισμένο χαρακτήρα, λόγω της απουσίας θορύβων και της άμεσης απόκρισης του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιού.

Advertisement

Το Kuga PHEV χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 56 km (WLTP), κατανάλωση από 1,2 l/100 km, βάσει του ίδιου πρωτοκόλλου και εκπομπές CO2 από 32 g/km. Το όχημα μπορεί να φορτίζεται από εξωτερική παροχή μέσω μια τοποθετημένης στο πλάι θύρας φόρτισης στο αριστερό εμπρός φτερό.

Advertisement

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πώς και πότε να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προγράμματα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge modes. Πέραν της φόρτισης από εξωτερική παροχή, το Kuga Plug-In Hybrid μπορεί εν κινήσει να συμπληρώνει αυτόματα ενέργεια, μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής φόρτισης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα.

Η αγορά του Ford Kuga PHEV υποστηρίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία από το πρόγραμμα “Ford Value”. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο πελάτης που θα κλείσει το αυτοκίνητό του τώρα, “κλειδώνει” και την τιμή μέχρι την ημέρα της παράδοσης, ενώ παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της Ford στην Ελλάδα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν άμεσα το αυτοκίνητό τους online, στην διεύθυνση: https://www.ford.gr/cars?bnpShowroom=on

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Kuga PHEV: Με την πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία
Ford Kuga PHEV: Με 225 PS και 1,4 λτ./100 χλμ. κατανάλωση (video)
«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV