Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γνωστή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων παρήγγειλε 100.000 Tesla!

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γνωστή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων παρήγγειλε 100.000 Tesla!

ΝΕΑ

Γνωστή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων παρήγγειλε 100.000 Tesla!

ΝΕΑ

Μετά την γιγαντιαία παραγγελία, η εταιρεία του Elon Musk έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που η αξία της φτάνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια έφτασε τη Δευτέρα (25/10) η αξία της Tesla, η οποία έγινε η πέμπτη εταιρεία που σπάει το συγκεκριμένο φράγμα, μετά τις Apple, Microsoft, Amazon και Alphabet.

Η εταιρεία του Elon Musk αναδείχθηκε στην πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz πως παρήγγειλε 100.000 οχήματα της μάρκας.

Επιπροσθέτως, στον απόηχο της είδησης ότι το Tesla Model 3 έγινε το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην Ευρώπη για τον μήνα Σεπτέμβριο, μετοχές της ηγέτιδας δύναμης στο πεδίο των ηλεκτρικών γνώρισαν σημαντική άνοδο ύψους 12%, φτάνοντας τα 1.024,02 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Ο προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz, Mark Fields, μίλησε στο Assosiated Press επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που συμπεριλήφθηκαν στην παραγγελία ήταν Model 3.

Οι πελάτες της Hertz θα μπορούν να μισθώσουν ένα Tesla από τον Νοέμβριο, ενώ έως το τέλος του 2022 θα εγκατασταθούν 3.000 φορτιστές σε 65 χώρες. Ένα χρόνο αργότερα ο συνολικός αριθμός φορτιστών θα φτάσει τις 4.000 και θα βρίσκονται σε 100 αγορές ανά τον κόσμο.

Advertisement

Στόχος της Hertz είναι να αναδειχθεί στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό στόλο στη Βόρεια Αμερική. «Τα ηλεκτρικά οχήματα πλέον είναι mainstream και μόλις αρχίσαμε να παρατηρούμε αυξανόμενη ζήτηση σε παγκόσμια κλίμακα […] Η παροχή υπηρεσιών με εξηλεκτρισμένα οχήματα στους πελάτες μας είναι προτεραιότητα για εμάς».

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή ο παγκόσμιος στόλος της Hertz απαρτίζεται από περίπου 430.000-450.000 οχήματα, με τον Fields να διευκρινίζει πως η εταιρεία είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο σύναψης συμφωνιών με κατασκευαστές για την παραλαβή και άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement

Ερωτηθείς, τέλος, για το συνολικό ύψος της παραγγελίας, η Hertz απέφυγε να απαντήσει, ενώ την ίδια στάση κράτησε και η Tesla. Δεδομένου, όμως, ότι το φθηνότερο μοντέλο της μάρκας στις ΗΠΑ κοστίζει 44.000 δολάρια (Model 3), η συνολική αξία της παρτίδας ανέρχεται σε τουλάχιστον 4,4 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 το Model 3 αναδείχθηκε στο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που γίνεται ευρωπαϊκό best-seller, με την Tesla να καταλαμβάνει, επίσης, την κορυφή των πωλήσεων μηδενικών ρύπων μοντέλων, ακολουθούμενη από τον όμιλο VW.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο ισχυρή είναι η Tesla στις ΗΠΑ;
Το απόλυτο TOP 10 της ελληνικής αγοράς (+τιμές)
Ποια είναι η αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων;