Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Countach από την ταινία The Cannonball Run γράφει ιστορία

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Countach από την ταινία The Cannonball Run γράφει ιστορία

ΝΕΑ

H Countach από την ταινία The Cannonball Run γράφει ιστορία

ΝΕΑ

H Lamborghini Countach LP 400 S του 1979 από την ταινία του 1981, The Cannonball Run, περιλαμβάνεται στη λίστα με τα αυτοκίνητα που θεωρούνται σημαντικής ιστορικής αξίας  από το Εθνικό Μητρώο Οχημάτων της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Advertisement
Advertisement

Η Countach του 1979, με αριθμό πλαισίου 1121112, μπήκε στη λίστα των 30 αυτοκινήτων, που θεωρείται εθνικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακριβώς 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας, του 1981 «The Cannonball Run» που θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες αυτοκινήτων όλων των εποχών, η Countach, την οποία οδηγούσαν η Tara Buckman και η Adrienne Barbeau μπήκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Οχημάτων της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο διαχειρίζεται Το ίδρυμα «Hagerty Driver’s»

Για να γιορτάσει την ιστορική στιγμή, το ίδρυμα εκθέτει αυτήν την εβδομάδα το αυτοκίνητο μέσα σε μια γυάλινη θήκη στο National Mall στην Ουάσινγκτον. Το σημείο είναι ένα από τα σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της πρωτεύουσας, στο σπίτι του Λίνκολν και του μνημείου της Ουάσιγκτον.

Advertisement
Advertisement

Στο εξής, όλες οι πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο, η ιστορία του, η τρισδιάστατη σάρωση του και αντίγραφα όλης της τεκμηρίωσής του θα διατηρούνται στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Το παλαιότερο πολιτιστικό ίδρυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν το Cannonball βγήκε στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 1981, με πλοκή βασισμένη στον μυστικό αγώνα από την Ανατολική στην Δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγοι προέβλεπαν την τεράστια επιτυχία που θα είχε.

Advertisement

Εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ ίσχυε ένα πολύ χαμηλό όριο ταχύτητας, το οποίο υποστήριξε αυστηρά η αστυνομία. Τα ίδια χρόνια, μια ομάδα παθιασμένων με την ταχύτητα οδηγών αποφάσισε να αμφισβητήσει το σύστημα σε μία διοργάνωση (παράνομη και μυστική) από το κέντρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη έως την παραλία Redondo στην Καλιφόρνια. Mια τέτοια ενέργεια δεν πέρασε απαρατήρητη από τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ που έκαναν την ταινία.

Advertisement

Η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια στην ταινία και νικήτρια του αγώνα, ήταν η Countach LP 400 S του 1979, μαύρη με κίτρινο εσωτερικό και αριθμό πλαισίου #1121112.

Tα τρία και πλέον λεπτά της εναρκτήριας σκηνής είναι αφιερωμένα εξ ολοκλήρου στην Countach. Το γύρισμα έγινε στην έρημο ανατολικά του Λας Βέγκας. Χρησιμοποιώντας τον ήχο του V12 και των έξι καρμπυρατέρ του ως soundtrack, η Countach ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της ταινίας και έκανε το κοινό να ονειρεύεται.

Advertisement

Το αυτοκίνητο παραδόθηκε νέο στον αντιπρόσωπο της Lamborghini στη Ρώμη τότε, SEA Auto, εξήχθη αμέσως στις Ηνωμένες Πολιτείες και πωλήθηκε στη Φλόριντα. Το 1980, ο ιδιοκτήτης, φίλος του σκηνοθέτη της ταινίας Hal Needham, του το δάνεισε για τα γυρίσματα.

Η Countach τροποποιήθηκε για την ταινία με την προσθήκη εμπρός αεροτομής, δύο προβολέων, τριών κεραιών και… 12 τελικών εξάτμισης. Κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης ο Ron Rice, ιδιοκτήτης της μάρκας αντηλιακών Hawaiian Tropic ερωτεύτηκε το αυτοκίνητο και το αγόρασε επί τόπου. Το κράτησε μέχρι το 2004, όταν πουλήθηκε στον δικηγόρο και λάτρη της Lamborghini Jeff Ippoliti από την Φλόριντα, ο οποίος εξακολουθεί να το έχει, στην κατοχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η πιο παλιά Lamborghini Countach
Lamborghini Countach: Πρωταγωνιστεί στην ταινία «House Of Gucci» (+video)
Επίσημo: Η νέα υβριδική Lamborghini Countach έχει 814 άλογα!