Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Ηonda CR-V e:Ηybrid: Κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας στα premium SUV

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηonda CR-V e:Ηybrid: Κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας στα premium SUV

HONDA 2021-1

Ηonda CR-V e:Ηybrid: Κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας στα premium SUV

HONDA 2021-1

H Ηonda συνεχίζει την παράδοση των τεχνολογικών καινοτομιών και στο νέο CR-V, καθώς εκτός από το ιδιαίτερα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα διαθέτει και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε τεχνολογίες για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό, πληθωρικό σε ανέσεις και χώρους και με πανταχού παρούσα μία premium αίσθηση ποιότητας στην κατασκευή αλλά και στην οδηγική του παρουσία, το νέο CR-V έρχεται να φέρει και πάλι την πρωτοποριακή τεχνολογική αύρα της Honda στην σύγχρονη εποχή των SUV. Ένα όνομα με μεγάλη ιστορία στην συγκεκριμένη κατηγορία, από τους πρωτοπόρους στην καθιέρωσή τους, το νέο CR-V φθάνει στις μέρες μας γεμάτο από ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει σε τεχνολογίες και ό,τι πιο ολοκληρωμένο έχει να επιδείξει η κατηγορία σχετικά με την άνεση και την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών.

Πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που είναι οι τεράστιοι χώροι και απίστευτη ευρυχωρία για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς και το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα, με την κορυφαία απόδοση μεταξύ όλων των αντίστοιχων συστημάτων του ανταγωνισμού, το νέο CR-V ξεχωρίζει και από την τεράστια έμφαση που δίνει η Honda στο να το εφοδιάσει με τα τελευταίας γενιάς συστήματα για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού. Κάτω από την “ομπρέλα” συστημάτων με την ονομασία Honda Sensing, η οποία είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, θα συναντήσουμε μία πληθώρα λειτουργιών που κάνουν την ζωή του οδηγού πολύ πιο εύκολη και τονίζουν στο έπακρο την ασφαλή και άνετη διαβίωση των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Η φιλοσοφία της Honda συμπυκνώνεται στο σύνθημα “Ασφάλεια Για Όλους”, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας θα διατίθενται σε όλες τις εκδόσεις και για όλους τους ιδιοκτήτες του νέου CR-V. Βάση για αυτή τη νέα γενιά ηλεκτρονικών συστημάτων αποτελεί η νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στο CR-V, και η οποία αποτελεί τον πυρήνα για κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας, με μία φιλοσοφία “All Directions Collision Safety” (Ασφάλεια σε Συγκρούσεις από Όλες τις Κατευθύνσεις).

Η σχεδίαση της πλατφόρμας ενσωματώνει την αποκλειστική δομή αμαξώματος ACE (Advanced Compatibility Engineering) επόμενης γενιάς της Honda, με ένα δίκτυο δομικών στοιχείων που κατανέμουν ομοιόμορφα την ενέργειας σύγκρουσης. Με αυτό τον τρόπο, μειώνονται οι δυνάμεις που μεταφέρονται στον κλωβό των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης, προσφέροντας υψηλή αντοχή σε εμπρόσθιες, πλευρικές και οπίσθιες συγκρούσεις.

Advertisement

Τα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας του νέου CR-V συμπληρώνονται από τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda Sensing, που θεωρείται από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα τεχνολογιών ασφάλειας στην κατηγορία. Το Emergency call (eCall) περιλαμβάνεται τώρα στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων CR-V στην Ευρώπη.

Οι τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας Honda Sensing περιλαμβάνουν:

  • Collision Mitigation Braking System: βοηθά στην επιβράδυνση ή και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου εάν το σύστημα διαπιστώσει ότι η σύγκρουση με ένα προπορευόμενο όχημα είναι αναπόφευκτη. Προειδοποιητικό ηχητικό σήμα και, εάν χρειαστεί πίεση πέδησης εφαρμόζεται αυτόματα.
  • Forward Collision Warning: ανιχνεύει το δρόμο εμπρός και προειδοποιεί τους οδηγούς για επικείμενη σύγκρουση. Με οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις παροτρύνει τον οδηγό να κάνει διορθωτικές κινήσεις ώστε να αποφύγει μία σύγκρουση.
Advertisement

  • Lane Departure Warning: ανιχνεύει κατά πόσον το αυτοκίνητο τείνει να βγει από τη λωρίδα που κινείται χωρίς να έχουν ενεργοποιηθεί τα φλας, και παροτρύνει τον οδηγό σε διορθωτική κίνηση.
  • Road Departure Mitigation: χρησιμοποιεί δεδομένα από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο παρμπρίζ για να διαπιστώσει κατά πόσο το όχημα εκτρέπεται από το δρόμο. Χρησιμοποιεί το Electric Power Steering (EPS) για διακριτικές παρεμβάσεις, που θα κρατήσουν το όχημα στη λωρίδα του, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα πέδησης. Το σύστημα απενεργοποιείται εάν ανιχνεύσει ότι ο οδηγός έχει ανακτήσει τον έλεγχο.

  • Lane Keeping Assist System: βοηθά να παραμείνει το όχημα στο κέντρο της τρέχουσας λωρίδας του, ανιχνεύοντας τις σημάνσεις του δρόμου και κάνοντας μικρές διορθώσεις διεύθυνσης για να κρατήσει το αυτοκίνητο εντός των λευκών γραμμών.
    Adaptive Cruise Control: επιτρέπει στον οδηγό να ορίσει μία επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, κάνοντας εφικτή τη χρήση του cruise control σε συνθήκες με ελαφριά και μεταβλητή ροή κυκλοφορίας.
  • Traffic Sign Recognition: ανιχνεύει και αναγνωρίζει αυτόματα τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας και τις εμφανίζει στην οθόνη των οργάνων DII.

  • Intelligent Speed Assistance: συνδυάζει το όριο ταχύτητας που έχει ορίσει ο οδηγός με το TSR για να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος σύμφωνα με το τελευταίο όριο.
  • Intelligent Adaptive Cruise Control: πρωτοποριακή τεχνολογία που πρωτοεμφανίστηκε στο 2015 Honda CR-V, το i-ACC προβλέπει και αντιδρά αυτόματα όταν κάποιο όχημα κάνει ‘σφήνα’ σε αυτοκινητόδρομους πολλών λωρίδων. Χρησιμοποιεί κάμερα και ραντάρ για την ανίχνευση της θέσης των άλλων οχημάτων στο δρόμο και εφαρμόζει έναν αλγόριθμο – βασισμένο σε διεξοδική έρευνα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους – για να προβλέπει την πιθανότητα άλλων οχημάτων σε διπλανές λωρίδες να κάνουν ‘σφήνες’. Με αυτό τον τρόπο, το νέο CR-V μπορεί να προσαρμόζει την ταχύτητά του αυτόματα πριν άλλα οχήματα κάνουν σφήνα.
Advertisement

Άλλες τεχνολογίες ασφάλειας που προσφέρει το νέο CR-V:

  • Blind Spot Information: χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ για την αυτόματη ανίχνευση και προειδοποίηση σχετικά με οχήματα που βρίσκονται στο τυφλό σημείο του οδηγού.
  • Cross Traffic Monitor: χρησιμοποιεί αισθητήρες στο πίσω πλαϊνό τμήμα του οχήματος για να προειδοποιήσει τον οδηγό για τη διέλευση οχημάτων όταν κινείται με όπισθεν.

  • Κάμερα οπισθοπορείας πολλαπλών γωνιών: προσφέρει στον οδηγό επιλογές για πλήρη ορατότητα και ξεγνοιασιά όταν κινείται με όπισθεν. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν κανονική ορατότητα 130 μοιρών, μία ευρυγώνια 180 μοιρών και μία πανοραμική απεικόνιση.
  • Επίσης στάνταρ προσφέρεται στο Vehicle Stability Assist (VSA) με έλεγχο πρόσφυσης που αυξάνει τις δυνατότητες ελέγχου κατά τη επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το στρίψιμο, αλλά και το Deflation Warning System – σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda CR-V e:HEV: Το κορυφαίο υβριδικό σύστημα που αλλάζει τα δεδομένα
Honda CR-V e:ΗEV: Σπορ χαρακτήρας και μοναδικό στιλ στην έκδοση Sport Line
Δοκιμή: Honda CR-V e:HEV AWD