Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda CR-V e:ΗEV: Σπορ χαρακτήρας και μοναδικό στιλ στην έκδοση Sport Line

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda CR-V e:ΗEV: Σπορ χαρακτήρας και μοναδικό στιλ στην έκδοση Sport Line

HONDA 2021-1

Honda CR-V e:ΗEV: Σπορ χαρακτήρας και μοναδικό στιλ στην έκδοση Sport Line

HONDA 2021-1

Tο Honda CR-V χαρακτηριζόταν πάντα από την κορυφαία άνεση και ευρυχωρία του σαλονιού του και την πρωτοποριακή τεχνολογία των μηχανικών του μερών. Στη νέα έκδοση Sport Line αποκτά και ένα πιο σπορ χαρακτήρα για τους οδηγούς με ένα πιο δραστήριο lifestyle.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Honda CR-V η ιαπωνική εταιρία έχει καταφέρει να φέρει την σχεδιαστική και κατασκευαστική της φιλοσοφία σε νέα υψηλά επίπεδα ολοκλήρωσης, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει ιδανικά την μέγιστη δυνατή πρακτικότητα και ευρυχωρία με ένα πακέτο πρωτοποριακών τεχνολογιών οι οποίες δημιουργούν μία κορυφαία πρόταση στα μεσαία SUV. Οι κλασικές αξίες της Honda όπως η ποιότητα και τα προηγμένα μηχανικά μέρη έχουν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, καθιστώντας το CR-V ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Στη νέα του γενιά, έχει προστεθεί και μία επιπλέον έκδοση. Ονομάζεται Sport Line και στόχο έχει να προσδώσει ένα πιο σοφιστικέ και σπορ στιλ στις πολύ μοντέρνες γραμμές του αμαξώματος του CR-V. Και αυτή η έκδοση εξακολουθεί να δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία, προσθέτει όμως μερικές πολύ ξεχωριστές σπορτίφ πινελιές, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που τραβάει τα βλέμματα και φέρνει μία νέα αίσθηση πολυτέλειας στην κατηγορία των SUV.

Advertisement
Advertisement

Oι σχεδιαστικές διαφορές στο αμάξωμα είναι αρκετές με αποτέλεσμα η έκδοση Sport Line να αποκτά μία πολύ πιο δυναμική παρουσία με έντονη προσωπικότητα που επιβάλλεται άμεσα με την παρουσία του. Μπροστά, κυριαρχεί το νέο, τολμηρό οικογενειακό “πρόσωπο” της Honda, που περιλαμβάνει το στιβαρό γραφικό του φτερού και το χαρακτηριστικό σχήμα των προβολέων, με φώτα LED στάνταρ. Ένας, ανάγλυφος εμπρός προφυλακτήρας δένει αρμονικά με τις καθαρές επιφάνειες του αμαξώματος και πλαισιώνεται από αεραγωγούς.

Τα πίσω πλαϊνά πάνελ διαθέτουν πιο έντονες καμπύλες συγκριτικά με την τρίτη γενιά CR-V, ενώ φαρδύτερα είναι και τα τόξα των θόλων όλων των τροχών. Στη δυναμική εμφάνιση συνεισφέρει μία στιβαρή, διακοσμητική γραμμή του αμαξώματος που αναδεικνύεται με μία στιλπνή μεταλλική λωρίδα, η οποία συνδέει τους εμπρός τροχούς και πίσω τροχούς.

Advertisement

Η νέα έκδοση Sport Line διατίθεται σε χρωματισμούς Crystal Black Pearl ή Platinum White Pearl. Φέρει επίσης σκούρα διακοσμητικά ένθετα σε προβολείς και εξωτερικούς καθρέπτες, ενώ μαύρο φινίρισμα χρησιμοποιείται στις ζάντες αλουμινίου και τα μπουλόνια.

Τα μοντέλα Sport Line διαφοροποιούνται με ένα σκούρο χρωμιωμένο φινίρισμα γύρω από τα φώτα ομίχλης και στη μάσκα με αντίστοιχες πινελιές στον προφυλακτήρα, τις πόρτες και την πίσω πόρτα. Φυμέ κρύσταλλα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό και των δύο εκδόσεων, FWD και AWD Sport Line, συμπληρώνοντας τη σοφιστικέ εμφάνιση.

Advertisement

Στο εσωτερικό δίνει το παρών η πανταχού παρούσα επιμονή της Honda στην δημιουργία ποιοτικών αυτοκινήτων, με υλικά που χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική τους υφή και την συναρμολόγηση να προσδίδει έναν μοναδικό premium χαρακτήρα, για ένα αυτοκίνητο που υποστηρίζει στον μέγιστο βαθμό την αίσθηση της πολυτέλειας και της άνεσης.

Η χρήση του εντυπωσιακού χρώματος piano black προσφέρει την αίσθηση ενός ασύγκριτου στυλ στην καμπίνα, από τις λαβές των θυρών μέχρι το τιμόνι, τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment. Αυτό το εκπληκτικό φινίρισμα συμπληρώνεται ιδανικά, από τη διακριτική επένδυση του σκουρόχρωμου ξύλου στο ταμπλό, τις πόρτες και την κεντρική κονσόλα.

Advertisement

Με άνετα, ανάγλυφα δερμάτινα καθίσματα για όλους τους επιβαίνοντες, το CR-V είναι ένα αυτοκίνητο που ανεβάζει το σπορ στυλ σε ένα νέο επίπεδο. Η μαύρη επένδυση του ουρανού εξασφαλίζει ότι ακόμη κι όταν είστε προσηλωμένος στην οδήγηση και δεν παρατηρείτε το εσωτερικό του αυτοκινήτου, η ποιότητα κατασκευής είναι εμφανής.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό για την άνεση και την ψηφιακό διασύνδεση των επιβατών, το νέο Honda CR-V διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά, με στόχο την δημιουργία ενός άνετο και φιλικού περιβάλλοντος για τον οδηγό και τους επιβάτες. Παράλληλα η ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης με την ονομασία Honda Sensing προσφέρει στο CR-V κορυφαίες τεχνολογίες στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, όντας ειδικά σχεδιασμένο για τις καλύτερες επιδόσεις ασφάλειας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Στα μηχανικά μέρη, το νέο CR-V διατίθεται αποκλειστικά στην Ευρώπη με υβριδική τεχνολογία. Το σύστημα Honda Hybrid Performance, που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο CR-V το 2019, βασίζεται στην ευφυή τεχνολογία Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD) που αποτελείται από δυο ηλεκτροκινητήρες, μία μονάδα ελέγχου ισχύος, έναν βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson, μπαταρία ιόντων λιθίου και πρωτοποριακό κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης για εξαιρετική οδηγική ποιότητα, απόκριση και απόδοση.

Το CR-V e:HEV εφοδιάζεται με ένα αποδοτικό δίλιτρο βενζινοκινητήρα i-VTEC, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 107 kW (145 PS) στις 6.200 rpm, και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 135 kW (184 PS) με ροπή 315 Nm. Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα – βενζινοκινητήρα επιταχύνει το CR-V e:HEV από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 8,6 δεύτερα σε FWD εκδοχή, και σε 8,9 δευτερόλεπτα σε έκδοση AWD, με τελική ταχύτητα 180 km/h.

Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα της Honda πετυχαίνει εκπομπές CO2 από 151g/km (WLTP μικτός κύκλος) και κατανάλωση καυσίμου 6,6l/100km (WLTP μικτός κύκλος) στα προσθιοκίνητα μοντέλα, και εκπομπές CO2 από 161g/km (WLTP μικτός κύκλος) και κατανάλωση καυσίμου 7.1l/100km (WLTP μικτός κύκλος) στις AWD εκδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το νέο Honda CR-V e:HEV (+τιμές)
Video: Το Honda CR-V Hybrid κυκλοφορεί και αμιγώς… ηλεκτρικά
Δοκιμή: Honda CR-V e:HEV AWD