Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Aston Martin Valkyrie AMR Pro είναι για τις πίστες και μόνο

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Aston Martin Valkyrie AMR Pro είναι για τις πίστες και μόνο

ΝΕΑ

H Aston Martin Valkyrie AMR Pro είναι για τις πίστες και μόνο

ΝΕΑ

H ειδική έκδοση Pro της Aston Martin Valkyrie προέρχεται απευθείας από το αγωνιστικό που ετοιμαζόταν για το Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Στην Έκθεση της Γενεύης του 2018 η Aston Martin είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός αγωνιστικού της Valkyrie για την κατηγορία Hypercars του Le Mans.

To όλο πλάνο εγκαταλείφθηκε, ενώ η εξέλιξή του είναι η Valkyrie AMR Pro, η οποία δεν υπόκειται σε συγκεκριμένους κανονισμούς με αποτέλεσμα οι μηχανικοί της Aston Martin να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την υπέρβαση σε κάποιους τομείς. Μάλιστα ο Adrian Newey τη χαρακτήρισε ως ντοπαρισμένη Valkyrie, κάτι που επιβεβαιώνεται και στην πράξη.

Advertisement
Advertisement

Και αυτό γιατί το μεταξόνιό της έχει μεγαλώσει κατά 380 χιλιοστά και τα μετατρόχια της κατά 96 και 1145 χιλιοστά εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ όλα αυτά συνδυάζονται με ένα εμφατικό αεροδυναμικό πακέτο που προσθέτει 260 χιλιοστά στο μήκος και διπλασιάζει τις κάθετες δυνάμεις. Ταυτόχρονα αξιοποιείται προκειμένου να επιτευχθούν πλευρικές επιταχύνσεις που ξεπερνούν τα 3g.

Από το σύστημα πρόωσης της έκδοσης δρόμου έχει αφαιρεθεί το υβριδικό τμήμα τους και ο V12 των 6.500 κυβικών της Cosworth ανεβαίνει εδώ μέχρι τις 11.000 σ.α.λ. και ξεπερνά τους 1.000 ίππους. Οι οποίοι συνδυάζονται με μια σημαντική μείωση του βάρους με τη χρήση ακόμα και πιο… light ανθρακονήματος σε σχέση με το στάνταρ. Ανθρακόνημα υπάρχει και στις αναρτήσεις, ενώ τα παρμπρίζ και τα παράθυρα είναι από συνθετικό υλικό.

Advertisement

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ένα χρόνο της τάξης των τριών λεπτών και των είκοσι δευτερολέπτων για ένα γύρο στην πίστα του Le Mans (13,68 χιλιόμετρα).

Advertisement

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 40 Aston Martin Valkyrie Pro, ενώ η τιμή της θα είναι περίπου διπλάσια σε σχέση με αυτήν της στάνταρ Valkyrie που κοστίζει περίπου 3,0 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Aston Martin Valkyrie στο δρόμο
O Nico Rosberg χτίζει την απόλυτη Aston Martin Valkyrie (video)
Η Aston Martin Valkyrie και με πακέτο AMR

Advertisement