Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» μονοθέσιο του Lewis Hamilton

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» μονοθέσιο του Lewis Hamilton

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» μονοθέσιο του Lewis Hamilton

ΝΕΑ

Είναι η πρώτη φορά που δημοπρατείται μονοθέσιο του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1. Ποια είναι η εκτιμώμενη τιμή πώλησής της;

Advertisement
Advertisement

Στη δημοπράτηση του μονοθέσιου με το οποίο ο Lewis Hamilton είχε αναδειχθεί νικητής στο Τουρκικό Grand Prix του 2010 προχωρά ο γνωστός οίκος RM Sotheby’s.

Η εκτιμώμενη τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 4.100.000- 5.700.000 ευρώ, ποσά που κρίνονται ιδιαίτερα λογικά, δεδομένου ότι συνιστά το πρώτο μονοθέσιο του επτάκις Βρετανού πιλότου που βγαίνει στο «σφυρί». Ένας ακόμη παράγοντας που εκτοξεύει τη σπανιότητά του είναι το γεγονός, πως έχει συνοδεύσει το όνομά του με νίκη.

Ο λόγος για το αγωνιστικό της McLaren – με την ακριβή ονομασία “MP4-25A” – που αντλεί κίνηση από τον V8 των 2,4 lt της Mercedes-Benz (FO 108X) ο οποίος ενσωμάτωνε το αμφιλεγόμενο σύστημα της εμπρός αεροτομής (f-duct). To τελευταίο βελτίωνε την αεροδυναμική απόδοση, συμβάλλοντας παράλληλα στην αύξηση της τελικής ταχύτητας στις ευθείες κατά 9,7 km/h.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναγράφεται στη σελίδα του οίκου δημοπρασιών, η McLaren είναι πλήρως λειτουργική, ενώ απολαμβάνει την υποστήριξη των εργοστασιακών ομάδων που το εξέλιξαν, ούσα μέλος των τμημάτων που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση της αγωνιστικής κληρονομιάς (Heritage Departments).

Επιπροσθέτως, μολονότι δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των μονοθέσιων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, υποστηρίζεται πως είναι ελάχιστα και σπάνια δημοπρατούνται.

Advertisement

Η καριέρα του Hamilton στη F1 ξεκίνησε το 2007 στη Μελβούρνη και έκτοτε ο Βρετανός έχει λάβει μέρος σε 270 Grand Prix, σημειώνοντας 98 νίκες και 100 pole positions. Ο 36χρονος πιλότος συνεχίζει να γράφει ιστορία στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όντας κάτοχος 7 παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Η νικηφόρα McLaren του Lewis Hamilton θα βγει στο «σφυρί» στις 17 Ιουλίου, στο περιθώριο του βρετανικού Grand Prix. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη νίκη του Βρετανού είχε γίνει το 2007 στο GP του Καναδά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
To… αμάξωμα μιας Ferrari 250 GTE σε τιμή ευκαιρίας!
Ζάντες Bugatti EB 110 που κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο πόλης
Έχετε δει πιο χαριτωμένο SUV;