Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτοκίνητo από την Xiaomi

Ελλάδα 18:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτοκίνητo από την Xiaomi

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτοκίνητo από την Xiaomi

ΝΕΑ

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphones παγκοσμίως ανακοίνωσε επίσημα την δραστηριοποίησή της στον χώρο του αυτοκινήτου, επενδύοντας ένα πόσο-μαμούθ.

Advertisement
Advertisement

Δυναμικό μπάσιμο στον χώρο της αυτοκίνησης πραγματοποιεί η Xiaomi, η οποία, όπως ανακοίνωσε επίσημα, θα αναπτύξει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, η γνωστή κινεζική εταιρεία παραγωγής smartphones και έξυπνων οικιακών συσκευών θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος δεκαετίας, ενώ θα ιδρύσει μια νέα θυγατρική εταιρεία, όπου θα προεδρεύει ο δισεκατομμυριούχος CEO της Xiaomi, Lei Jun. Σε πρώτο στάδιο η επένδυση θα είναι ύψους 1,52 δισεκ. δολαρίων. 

Το νέο επενδυτικό εγχείρημα ανακοινώθηκε δια υπομνήματος προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Advertisement
Advertisement

«Η Xiaomi ευελπιστεί πως θα προσφέρει ποιοτικά “έξυπνα” ηλεκτρικά οχήματα, ώστε να επιτρέψει σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνει υπηρεσίες “έξυπνης διαβίωσης”», αναγραφόταν χαρακτηριστικά στο υπόμνημα.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κατασκευή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Xiaomi θα αναλάβει μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, η Great Wall, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε την Ανοιξη του 2022.

Σημειώνεται πως η Xiaomi θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον τεράστιο εγχώριο ανταγωνισμό που παρατηρείται στο πεδίο της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Μοντέλα σχετικής τεχνολογίας αναπτύσσει η Geely, η BYD, Nio, αλλά και η Xpeng Motors, ενώ μην ξεχνάμε πως τεράστια απήχηση στη χώρα γνωρίζει και η Tesla.

Σημειώνεται πως η δραστηριοποίηση στον χώρο της αυτοκίνησης δεν είναι παντελώς άγνωστη υπόθεση για την Xiaomi.

Advertisement

Στο παρελθόν συνεργάστηκε με τη Lamborghini παρουσιάζοντας το Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition, ενώ το 2019 αποκάλυψε ένα SUV που βασιζόταν στο Bestune T77.

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 160 PS 48V
Το νέο, σπορ Hyundai Kona Ν αποκαλύπτεται
Δοκιμή: Hyundai i20 1.2 84ps