Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Moto Guzzi V85 TT/Travel: Άφιξη και τιμές όλων των εκδόσεων

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Moto Guzzi V85 TT/Travel: Άφιξη και τιμές όλων των εκδόσεων

NEWSMOTO

Moto Guzzi V85 TT/Travel: Άφιξη και τιμές όλων των εκδόσεων

NEWSMOTO

H Moto Guzzi παρουσιάζει μια ανανεωμένη έκδοση του πλέον εμπορικού μοντέλου της, το οποίο έχει δεχτεί αλλαγές που βασίζονται στις απαιτήσεις και υποδείξεις των ίδιων των Guzzisti.

Advertisement
Advertisement

Κατά κύριο λόγο οι αλλαγές αφορούν στον κινητήρα, ο οποίος διατηρεί την αποκλειστική διάταξη όλων των μοντέλων Moto Guzzi που παράγονται σήμερα. Πρόκειται για έναν εγκάρσιο δικύλινδρο αερόψυκτο V-90° με σύστημα χρονισμού με ωστήρια και κοκοράκια, καθώς και με δύο βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο (οι βαλβίδες εισαγωγής είναι από τιτάνιο). Για το 2021 παράγει περισσότερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, χάρη στο βελτιωμένο βύθισμα βαλβίδων που προσφέρουν οι νέοι εκκεντροφόροι, τα ωστήρια και τα ζύγωθρα (κοκοράκια), καθώς και την επακόλουθη προσαρμογή των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου του κινητήρα.

 

Advertisement
Advertisement

Οι νέοι ακτινωτοί τροχοί συνδυάζονται πλέον με ελαστικά χωρίς σαμπρέλα. Και οι δύο μαζί έχουν μικρότερο βάρος κατά 1,5Kg και μειώνουν το μη αναρτώμενο βάρος, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ήδη εξαιρετική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης, δύο νέα προγράμματα οδήγησης (Sport και Custom για προσαρμογή από τον αναβάτη) προστίθενται στα τρία ήδη υπάρχοντα (Strada – Street, Pioggia – Rain, Off-road) και μαζί διαχειρίζονται τη λειτουργία του ελέγχου πρόσφυσης και του ABS, καθώς και την απόκριση του Ride-by-Wire γκαζιού. Το cruise control και η έγχρωμη οθόνη TFT παρέχονται στο βασικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας. Με τη χρήση της πλατφόρμας πολυμέσων Moto Guzzi MIA, που είναι διαθέσιμη στην τεράστια γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού, επιτρέπεται η σύνδεση smartphone με τη μοτοσυκλέτα και η επέκταση των λειτουργιών της.

Νέες είναι και οι τρεις εκδόσεις γραφικών που είναι διαθέσιμες για το V85 TT: Μαύρο “Nero Etna”, κίτρινο “Giallo Mojave” και κόκκινο “Rosso Uluru”.

Advertisement

Η ταξιδιάρικη έκδοση Travel έχει δεχτεί όλες τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στο V85 TT. Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, το ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού που διαθέτει το κάνει να ξεχωρίζει, παρέχοντάς τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε κάθε μεγέθους ταξίδι. Περιλαμβάνονται ψηλός ανεμοθώρακας Touring, πλαϊνές βαλίτσες από τη σειρά Urban με μεγάλη χωρητικότητα και μειωμένο όγκο, ένα ζεύγος συμπληρωματικών φώτων LED, θερμαινόμενα γκριπ και η πλατφόρμα πολυμέσων Moto Guzzi MIA. Όσον αφορά στο χρωματισμό του νέου Travel δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση, οπότε αυτό σημαίνει πως θα είναι το ίδιο με αυτό του μοντέλου 2020 που οδηγήσαμε (δείτε εδώ)

Advertisement

Τιμές και υπηρεσίες

Η νέα γκάμα V85 θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμη στα σημεία πώλησης της ιταλικής εταιρείας και με τις ακόλουθες τιμές:

V85 TT (μονόχρωμο): 12.000€
V85 TT Evocative (δίχρωμο): 12.190€
V85 TT Travel: 13.350€

Advertisement

Aξίζει εδώ να σημειωθεί πως σε όλα τα μοντέλα προσφέρεται από την αντιπροσωπεία δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων, που περιλαμβάνει δύο χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και τέσσερα χρόνια οδική βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Moto Guzzi 1921-2021 Μέρος Α: 100 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση Piaggio Beverly 300/400 MY2021

Aprilia RSV4 1100: Περισσότερες πληροφορίες, τιμές και.. ήχος