Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To V8 «θαύμα» κάτω από το καπό της Bentley Flying Spur

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To V8 «θαύμα» κάτω από το καπό της Bentley Flying Spur

ΝΕΑ

To V8 «θαύμα» κάτω από το καπό της Bentley Flying Spur

ΝΕΑ

Η κινητήρια δύναμη πίσω από τη Flying Spur V8, είναι ένα τεχνολογικό διαμάντι της Bentley με χωρητικότητα 4,0 λίτρων που με τη βοήθεια twin turbo αποδίδει ειδική ισχύ πάνω από 137  ίππους ανά λίτρο.

Advertisement
Advertisement

Η Flying Spur με κινητήρα V8 προσφέρει μια χαρακτηριστική ηχητική νότα κατά τη λειτουργία του κινητήρα, μεγαλύτερη αυτονομία χάρη στην καλύτερη κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές CO2.

Κι όλα αυτά, ενώ προσφέρει στην υπηρεσία του οδηγού της, εντυπωσιακή απόδοση και εξαιρετικές επιδόσεις. Αυτός ο απίθανος συνδυασμός επιτεύχθηκε με τη χρήση των πιο πρόσφατων τεχνολογικών λύσεων. Ο κινητήρας V8 της Bentley με τη χωρητικότητα των 4.0 λίτρων, είναι ένας απόλυτα σύγχρονος κινητήρας, με μπλοκ από αλουμίνιο υψηλής αντοχής και με υπερσυμπιεστές διπλού κυλίνδρου, ενώ οι πρωτεύοντες καταλύτες βρίσκονται τοποθετημένοι πάνω στο V του κινητήρα. Τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου και τα μπουζί έχουν συγκεντρωθεί σε κάθε θάλαμο καύσης για να διασφαλιστούν τα βέλτιστα μοτίβα ψεκασμού και η συμπεριφορά του καύσιμου μίγματος. Οι εκκεντροφόροι έχουν σύστημα μεταβολής του χρονισμού τους έως και 50 μοίρες, ενώ στο μοτέρ υπάρχει και η δυνατότητα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων όταν ο κινητήρας λειτουργεί με μερικό φορτίο.

Advertisement
Advertisement

Όταν ενεργοποιείται το συγκεκριμένο σύστημα, ο V8 «μετατρέπεται» σε ένα τέλεια ισορροπημένο σε λειτουργία V4. Η σχεδιαστική ανωτερότητα του V8 κινητήρα της Bentley, αποδεικνύεται από το ότι παρέχει υψηλά επίπεδά ισχύος και ροπής, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει χαμηλότερες εκπομπές και καλύτερες τιμές μέσης κατανάλωσης καυσίμου. Η συμπαγής διαμόρφωση του V, κάνει εφικτή τη χρήση στροφαλοφόρου άξονα με πέντε ρουλεμάν, που συμβάλλει στον περιορισμό των τριβών και των μεγάλων απωλειών. Για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες ισχύος από την τριβή, ο στροφαλοφόρος άξονας οδηγεί επίσης απευθείας την αντλία νερού και τις αλυσίδες χρονισμού.

Με ειδική ισχύ 137 PS ανά λίτρο, η Flying Spur εμφανίζει τελική ταχύτητα 318 χιλιόμετρα ανά ώρα, έχοντας μέγιστη τιμή ισχύος τους 550 PS και ροπής τα 770 Nm μόλις στις 2.000 σ.α.λ., μια απόδοση που διατηρεί σταθερή έως τις 4.500 σ.α.λ. Για τα 100 χλμ./ώρα από στάση η Flying Spur χρειάζεται μόλις 4,1 δευτερόλεπτα. Η νέα Flying Spur V8 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει απόλυτη ικανοποίηση στον οδηγό της, είτε το ζητούμενο είναι οι επιδόσεις, είτε η οικονομική μετακίνηση.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Αύξηση πωλήσεων για τη Bentley παρά τον Κορονοϊό

Bentley Bentayga Plug In Hybrid για άνεση και ηρεμία μέσα και έξω από την πόλη (VIDEO)

Aston Martin DBS Superleggera Volante vs Bentley Continental GT Convertible

Advertisement