Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley Bentayga Plug-in Hybrid: Ηρεμία εντός και εκτός πόλης (+video)

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley Bentayga Plug-in Hybrid: Ηρεμία εντός και εκτός πόλης (+video)

ΝΕΑ

Bentley Bentayga Plug-in Hybrid: Ηρεμία εντός και εκτός πόλης (+video)

ΝΕΑ

Η νέα υβριδική (plug-in) Bentayga είναι το πρώτο από τα δύο νέα PHEV Bentley που θα κυκλοφορήσουν φέτος. Ο ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με έναν βενζινοκινητήρα διπλού turbo (V6 3,0 λίτρων), που αποδίδει 449 ίππους και ροπή 700 Nm.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία του αυτοκινήτου φτάνει τα 900 χλμ με δυνατότητα κίνησης ως και 50 χλμ αμιγώς ηλεκτρικά (NEDC).

Η  Bentley κάνει το επόμενο βήμα στο ταξίδι της προς ένα βιώσιμο μέλλον με την κυκλοφορία της νέας Bentayga plug-in Hybrid, το μοναδικό ηλεκτροκίνητο SUV πολυτελείας στον κόσμο και ένα μοντέλο, που θα κάνει καλύτερες τις Bentley. Μετά τις πρόσφατες κυκλοφορίες των νέων Bentayga V8 και Bentayga Speed, η νέα Bentayga Plug in Hybrid γίνεται το τρίτο μοντέλο στην γκάμα. Ο νέος εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός δίνει έμφαση στο DNA της Bentley, προσφέροντας στην εταιρία μία πιο φρέσκια και πιο σύγχρονη οικογένεια προϊόντων, που την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων.

Τι προσφέρει η Υβριδική Τεχνολογία

Advertisement
Advertisement

Η νέα Bentayga έχει ομαλή και αθόρυβη κίνηση μέσα στην πόλη (με τον ηλεκτροκινητήρα) και την δύναμη για να… ξεφύγει από αυτήν, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Προσφέροντας το ίδιο επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας, αλλά με μια πιο ήσυχη και πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης, το ανανεωμένο SUV της Bentley φέρνει μια επιλογή νέων τεχνολογιών και συνδεδεμένων υπηρεσιών αυτοκινήτου, κάνοντάς την πιο προηγμένη τεχνικά Bentayga μέχρι σήμερα. Η έρευνα της Αγγλικής εταιρίας δείχνει ότι πάνω από το 90% των πελατών χρησιμοποιούν τις Bentayga Hybrid πρώτης γενιάς, σε καθημερινή βάση ή αρκετές φορές την εβδομάδα και σχεδόν το 100% των πελατών χρησιμοποιούν τη λειτουργία EV.

Το ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης της Bentayga Plug in Hybrid αποτελείται από 12 κύρια συστατικά. Η μπαταρία λιθίου 17,3 kWh αποτελείται από 168 συστοιχίες με αναμενόμενη διάρκεια ζωής 160.000 χλμ ή οκτώ χρόνια και μπορεί να φορτιστεί στο 100% σε μόλις δυόμισι ώρες. Η ενέργεια, που είναι αποθηκευμένη από την μπαταρία υψηλής τάσης τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα ή βοηθά τις λειτουργείες του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η μετατροπή της αποθηκευμένης ενέργειας σε απόδοση γίνεται μέσω του κινητήρα E 94 kW (130 ίππων) που μπορεί να παράγει ροπή έως και 350 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται μεταξύ του κιβωτίου ταχυτήτων και του κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπορεί να προσφέρει πλήρη ροπή στιγμιαία από στάση, παρέχοντας αθόρυβη και γρήγορη επιτάχυνση του οχήματος. Το μοτέρ εσωτερικής καύσης (διπλού turbo) V6 3.000 κ.εκ. συμπληρώνει τον κινητήρα «E» όταν απαιτείται επιπλέον ροπή ή όταν κινείστε με ταχύτητες άνω των 135 χλμ. Για να προειδοποιήσει τους πεζούς για την αθόρυβη κίνηση του οχήματος, ένα ειδικό ηχείο εκπέμπει εξωτερικό ήχο σε χαμηλές ταχύτητες.

Advertisement

Ένα κουμπί επιτρέπει τον έλεγχο των τριών λειτουργιών E – Drive EV Hybrid Mode και Hold Mode. Αυτά επιτρέπουν στον οδηγό να διαχειριστεί τη χρήση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού – αν και αυτό μπορεί επίσης να γίνει αυτόματα από το αυτοκίνητο.

Η λειτουργία EV Drive ενεργοποιείται μόλις ξεκινήσει το αυτοκίνητο και μεγιστοποιεί την κίνηση με ηλεκτρισμό. Αυτό είναι ιδανικό για οδήγηση στην πόλη και για μικρότερα ταξίδια. Το πεντάλ του γκαζιού με το Bentley Hybrid Efficiency Accelerator Pedal έχει ένα όριο (σημείο πίεσης) για να δηλώσει το όριο μεταξύ καθαρής ηλεκτρικής και υβριδικής ισχύος. Χρησιμοποιώντας δεδομένα πρόβλεψης από τη βάση δεδομένων Bentley Hybrid Efficiency Navigation, το πεντάλ θα δονείται όταν πλησιάζει μια διασταύρωση ή μείωση ορίου ταχύτητας, συμβουλεύοντας τον οδηγό να σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, εξοικονομώντας ενέργεια ενώ δίνει επίσης τη μέγιστη ευκαιρία για αναπλήρωση της ενέργειας.

Advertisement

Η υβριδική λειτουργία μεγιστοποιεί την απόδοση και την αυτονομία του οχήματος χρησιμοποιώντας δεδομένα από το έξυπνο σύστημα πλοήγησης. Αυτή η λειτουργία είναι κατάλληλη για μεγαλύτερα ταξίδια ενώ ακολουθεί οδηγίες από το σύστημα πλοήγησης. Εισάγοντας έναν προορισμό, το αυτοκίνητο θα ενεργοποιήσει αυτόματα τη σωστή λειτουργία οδήγησης για κάθε μέρος της διαδρομής, υπολογίζοντας συνεχώς την πιο αποδοτική χρήση της φόρτισης της μπαταρίας και αποθηκεύοντας ηλεκτρική ενέργεια για τμήματα της διαδρομής όπου είναι πιο χρήσιμο – όπως όταν φτάσετε σε πόλη.

Το Hold Mode εξισορροπεί τον κινητήρα και την ηλεκτρική ισχύ για να διατηρήσει την μπαταρία για μελλοντική χρήση.

Η τελευταία έκδοση των υπηρεσιών My Bentley in-car και remote connect car διατίθεται στην νέα Bentayga Hybrid. Οι υπηρεσίες εντός αυτοκινήτου παρέχονται τώρα μέσω ενσωματωμένης SIM, που σημαίνει ότι δεν απαιτούν πλέον σύνδεση δεδομένων από την κινητή συσκευή ενός πελάτη. Οι απομακρυσμένες υπηρεσίες – ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της περιοχής – είναι προσβάσιμες μέσω της εφαρμογής My Bentley και βελτιώνονται, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων τεχνολογίας και του εύρους των δυνατοτήτων.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μοτίβα εσωτερικού διάκοσμου για την Bentley

Η Bentley θέλει να κατασκευάσει το ηλεκτρικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Bentley Reindeer Eight: Ένα project για τον Άγιο Βασίλη