Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Tesla: Ήχοι “a la carte” για τους πεζούς

Ελλάδα 6:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Ήχοι “a la carte” για τους πεζούς

Mobility

Tesla: Ήχοι “a la carte” για τους πεζούς

Mobility

Η Tesla κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού και πρόσθεσε τη λειτουργία Boombox, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να αναπαράγουν συγκεκριμένους ήχους εκτός του αυτοκινήτου για να προειδοποιούν τους πεζούς.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, αντί της παραδοσιακής αλλά ενοχλητικής κόρνας, τα μοντέλα της Tesla μπορούν να ακούγονται στους πεζούς, κάνοντας ήχους χειροκροτήματος ή κουδουνιών.

Η λειτουργία Boombox είναι διαθέσιμη μόνο σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla που κατασκευάστηκαν μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Τότε ήταν που η εταιρεία άρχισε να προσθέτει ηχεία στα μοντέλα της για να ακούγονται προειδοποιητικοί θόρυβοι για τους πεζούς. Τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα καθότι αθόρυβα, χρειάζονται τεχνητούς ήχους για να γίνονται αντιληπτά από τους πεζούς και όχι μόνο. Μέχρι τα 30 χλμ./ώρα υπάρχει αυτή η ανάγκη, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, από αυτή την ταχύτητα και μετά ο θόρυβος κύλισης αλλά και ο αεροδυναμικός ενός αυτοκινήτου, κάνουν την παρουσία του αισθητή στους παριστάμενους στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Να θυμίσουμε πως η Tesla δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που δημιουργεί κάτι αντίστοιχο, με τη Ford πολύ πρόσφατα να έχει σχεδιάσει σε συνεργασία με τον ειδικό στην ηλεκτρονική μουσική Matthew Dear, ήχους για το ηλεκτρικό SUV Mustang Mach-E. Οι οδηγοί των μοντέλων της Tesla αποκτούν περισσότερο έλεγχο στους ήχους που κάνουν τα αυτοκίνητά τους, καθώς με την πρόσφατη αναβάθμιση εκτός από τους προεπιλεγμένους προγραμματισμένους ήχους, μπορούν να προσθέσουν έως και πέντε ήχους μέσω USB. Η λειτουργία Boombox είναι μέρος της ενημέρωσης λογισμικού Tesla (2020.48.26), η οποία περιελάμβανε επίσης αλλαγές στην οθόνη για γρήγορη φόρτιση, τη λειτουργία προγραμματισμένης αναχώρησης, καθώς και τρία νέα βιντεοπαιχνίδια – “The Battle of Polytopia”, “Cat Quest” και “Πασιέντζα” που μπορούν να κρατούν τον οδηγό ή τον συνοδηγό απασχολημένο όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Tι γίνεται με τον οδηγό που συνελήφθη να κοιμάται μέσα στο Tesla Model S;

Elon Musk: Η Apple αρνήθηκε να εξαγοράσει την Tesla

Advertisement

To μεγάλο ηλεκτρικό sedan της VW που θα “σταθεί απέναντι” στο Tesla Model S