Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο το Tesla Model 3

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο το Tesla Model 3

ΝΕΑ

Με μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο το Tesla Model 3

ΝΕΑ

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιεί μπαταρίες LFP σε όλες τις εκδόσεις του Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία είναι το σημαντικότερο και το πιο ακριβό εξάρτημα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και για αυτό τον λόγο οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος των συστοιχιών που αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια.

Η Tesla, είναι έτοιμη να ξεκινήσει την πώληση ορισμένων οχημάτων Model 3 κατασκευασμένα στην Κίνα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) χωρίς κοβάλτιο, αναφέρει το Reuters.

Advertisement
Advertisement

Επί του παρόντος, τα ηλεκτρικά σεντάν Model 3 που κατασκευάζονται στο κινεζικό εργοστάσιο της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, χρησιμοποιούν μπαταρίες νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NMC).

H τιμή εκκίνησης για τα οχήματα είναι επί του παρόντος 39.900 δολάρια, μετά την παραχώρηση των κρατικών επιδοτήσεων. Οι μπαταρίες LFP είναι φθηνότερες και δεν περιέχουν κοβάλτιο, ένα από τα πιο ακριβά μέταλλα που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla θα χρησιμοποιεί μπαταρίες LFP σε όλες τις εκδόσεις του Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters. Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, η Tesla πούλησε πάνω από 11.000 οχήματα, κυρίως Model 3s, τον Αύγουστο.

Advertisement

Κατασκευάζει επίσης μια νέα μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων για το μοντέλο sport Y στη Σαγκάη και αναμένει να ξεκινήσει την παράδοσή τους από το επόμενο έτος.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Περιφέρεια Αττικής: 15 προτάσεις-σοκ για διπλώματα και μεταβιβάσεις

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!

Advertisement