Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla κινείται μόνο του με τον οδηγό στο δεξί κάθισμα!

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla κινείται μόνο του με τον οδηγό στο δεξί κάθισμα!

ΝΕΑ

Tesla κινείται μόνο του με τον οδηγό στο δεξί κάθισμα!

ΝΕΑ

Όσο και να έχει εξελιχθεί η αυτόνομη οδήγηση απέχει ακόμη αρκετά από το ιδανικό, προς το παρόν εξακολουθεί να απαιτεί την ανθρώπινη παρέμβαση. Το γνωρίζουν άραγε οι ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla;

Advertisement
Advertisement

Βέβαια οι κάτοχοι αυτοκινήτων Tesla πιστεύουν λανθασμένα πως το σύστημα Autopilot είναι αλάθητο, ίσως για αυτό το λόγο έχουν συμβεί τόσα περίεργα ατυχήματα στους δρόμους με πρωταγωνιστές τα αμερικάνικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε έναν ιδιοκτήτη Model X να μεταβεί στο κάθισμα του συνοδηγού και να αφήσει τον έλεγχο του οχήματος στο…ίδιο. Μάλιστα όχι μόνο το έκανε αλλά μετά υπερήφανος για την πράξη του το ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook.

Προέβη μάλιστα και σε δηλώσεις του τύπου: «Αν τα Tesla ήταν τα μόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στο δρόμο, δεν θα υπήρχε κανένα ατύχημα».

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με αυτόν η Tesla αναφέρει επίσημα πως “Το Autopilot αλλά και το Full Self-Driving Capability προορίζονται για χρήση σε συνδυασμό με έναν προσεκτικό οδηγό, ο οποίος έχει τα χέρια του στο τιμόνι και είναι έτοιμος να αναλάβει ανά πάσα στιγμή τον χειρισμό του αυτοκινήτου”.

Η εταιρεία δηλώνει επίσης πως “Αν και αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν σχεδιαστεί για να γίνονται πιο ικανά με την πάροδο του χρόνου, οι τρέχουσες λειτουργίες δεν καθιστούν ακόμη το όχημα εντελώς αυτόνομο”.

Πριν από κάποιους μήνες, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών κατέγραψε τη συντριβή ενός Model X που κινούνταν με το σύστημα Autopilot, τονίζοντας την «υπερβολική εμπιστοσύνη» του οδηγού σε αυτό.

Advertisement

Σε αυτό το περιστατικό, το Autopilot υπολόγισε διαφορετικά απ’ ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα το τραγικό ατύχημα. Ο οδηγός δεν αντέδρασε καθώς προφανώς έπαιζε ένα παιχνίδι στο iPhone 8 Plus.

Advertisement

Ήταν τότε που ο Πρόεδρος του NTSB Robert Sumwalt είπε με στόμφο: “Εάν πωλείται ένα αυτοκίνητο με προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι σε θέση να κινηθεί αποκλειστικά μόνο του”.

Διαβάστε επίσης:

Σε τρία χρόνια η φθηνότερη μπαταρία της Tesla

Advertisement

Ένα Tesla Model Y που λατρεύει το χώμα (video)

Γύρω-γύρω τρακαρίσματα, στη μέση ένα Tesla (video)