Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πότε θα «εκκινήσει» το MotoGP;

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα «εκκινήσει» το MotoGP;

ΑΓΩΝΕΣ

Πότε θα «εκκινήσει» το MotoGP;

ΑΓΩΝΕΣ

Στόχος της Dorna είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα του MotoGP στα μέσα Ιουλίου και την πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα!

Advertisement
Advertisement

Μετά την τριπλή ακύρωση αγώνων (ο λόγος για τα MotoGP στο Σάχσενρινγκ της Γερμανίας, στο Άσσεν της Ολλανδίας και το KymiRing στη Φινλανδία – αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο), η Dorna Sports προσπαθεί να στήσει καλεντάρι για την κορυφαία μορφή αγώνων στους δύο τροχούς.

Εν μέσω λοιπόν της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, είναι σε διαρκείς επαφές με promoters και τοπικές αρχές. Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για την εκκίνηση της σεζόν κι αυτό δεν αφορά το MotoGP Τσεχίας με τον αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τις 9 Αυγούστου στην πίστα του Μπρνο.

Το πλάνο είναι να έχουμε πρεμιέρα στα μέσα Ιουλίου, με το Grand Premio Red Bull de Espana όχι απλά να βρίσκει εκ νέου θέσει στο καλεντάρι (ήταν προγραμματισμένο για τις 3 Μαΐου) αλλά να μετατρέπεται σε διπλό αγώνα!

Advertisement
Advertisement

Με την πρώτη μάχη να είναι στις 17-19 Ιουλίου και να τιτλοφορείται ως MotoGP Ισπανίας και τη δεύτερη, στις 24-26 του μήνα να «βαφτίζεται» MotoGP Ανδαλουσίας! Πλάνο που συνυπογράφουν η Dorna, η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας και το Δημοτικό Συμβούλιο της Χερέθ ντε λα Φροντέρα.

Βέβαια για να προχωρήσουν τα πλάνα δράσης στη νότια Ισπανία, θα πρέπει να συναινέσει και η κυβέρνηση της ιβηρικής χώρας που μετρά περισσότερα από 26 χιλιάδες θύματα. Κι αν δοθεί το πράσινο φως, μένει να δούμε αν θα αφορά αγώνες με παρουσία θεατών στις κερκίδες ή όχι.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Κύμα ακυρώσεων αγώνων στο MotoGP!

O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!

Advertisement

Πως… απογειώνεις ένα φορτηγό 9.5 τόνων (video)