Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Κύμα ακυρώσεων αγώνων στο MotoGP!

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κύμα ακυρώσεων αγώνων στο MotoGP!

ΑΓΩΝΕΣ

Κύμα ακυρώσεων αγώνων στο MotoGP!

ΑΓΩΝΕΣ

To MotoGP προχώρησε έως τώρα στις περισσότερες αναθεωρήσεις στο καλεντάρι του, σε σχέση με κάθε άλλη σημαντική μορφή αγώνων. Ήρθε όμως η ώρα και για τις πρώτες ακυρώσεις.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η Dorna προσπαθεί να βρει λύσεις και να στήσει ένα καλεντάρι από τη στιγμή που θα κριθεί ασφαλές να διεξαχθούν αγώνες ελέω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, έχουμε ήδη ξεγράψει τρεις πίστες που ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2021!

Ο λόγος για τους αγώνες στο Σάχσενρινγκ της Γερμανίας, στο Άσσεν της Ολλανδίας και το KymiRing στη Φινλανδία. Αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και που δεδομένων των καιρικών συνθηκών στη Βόρεια Ευρώπη, είναι δύσκολο να βρουν ημερομηνία προς το τέλος του έτους.

Ειδικά για τον αγώνα του Άσσεν υπάρχει μεγάλη απογοήτευση αφού είναι η πρώτη φορά από τη θέσπιση του πρωταθλήματος το 1949, που δεν θα δούμε δράση στην εμβληματική πίστα TT Circuit Assen.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τον Σκανδιναβικό αγώνα αφού είχαμε να δούμε MotoGP στη Φινλανδία από το μακρινό 1982!

Πλέον η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου θεσμού στους δύο τροχούς, θα επιδιώξει με τις υπόλοιπες πίστες να στριμώξει όσο γίνεται περισσότερους αγώνες στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που θα είναι διαθέσιμο από τη στιγμή που θα υπάρξει «πράσινο φως» για να επιστρέψουν στη δράση.

Advertisement

Με βάση το αρχικό καλεντάρι, πρώτος πλέον αγώνας της σεζόν λογίζεται το MotoGP Τσεχίας στην πίστα του Μπρνο, στις 9 Αυγούστου, με το Red Bull Ring της Αυστραλίας να ακολουθεί μία εβδομάδα μετά.

Αν πράγματι έχουμε τότε «εκκίνηση» της σεζόν, θα υπολείπονται 12 προγραμματισμένοι αγώνες με άλλους τέσσερις να αναζητούν νέα ημερομηνία (Ισπανία-Χερέθ, Γαλλία-Λε Μαν, Ιταλία-Μουτζέλο, Καταλονία-Βαρκελώνη).

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!

Γνωρίστε την κορυφαία αναβάτρια motocross του κόσμου (video)

Advertisement

Όταν ο… ξάδερφός σου περιγράφει τις νίκες σου (video)