Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Χωρίς θεατές το βρετανικό Grand Prix!

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Χωρίς θεατές το βρετανικό Grand Prix!

FORMULA 1

Επίσημο: Χωρίς θεατές το βρετανικό Grand Prix!

FORMULA 1

Οι διοργανωτές του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσαν πως ο φετινός αγώνας, όταν κι αν διεξαχθεί, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Advertisement
Advertisement

Ενώ υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα σχετικά με την τελική μορφή που θα έχει το καλεντάρι, καθώς η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 συνεχίζει να επηρεάζει όλο τον πλανήτη, επιβεβαιώθηκε το αυτονόητο: πως όταν παρθεί η απόφαση να γίνουν αγώνες, αυτοί θα γίνουν δίχως θεατές.

Η ανακοίνωση δεν ήρθε από τη Formula 1 αλλά από τους διοργανωτές του αγώνα στην πίστα του Νορθάμπτονσιρ. Συγκεκριμένα με γράμμα του επικεφαλής της πίστας, Stuart Pringle, προς το κοινό.

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος που πρέπει να σας πω ότι δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το φετινό βρετανικό Grand Prix με θεατές στο Σίλβερστον. Καθυστερήσαμε αυτή τη δύσκολη απόφαση όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά είναι δυστυχώς πλέον σαφές πως με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα, τα κυβερνητικά μέτρα που ισχύουν τώρα και το βραχυπρόθεσμο μέλλον, είναι αδύνατο να διεξαχθεί Grand Prix υπό φυσιολογικές συνθήκες. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την υγεία όλων των εμπλεκόμενων στο event, των εθελοντών, των αγωνιζόμενων και φυσικά τη δική σας, των θαυμάσιων θεατών μας. Αυτή λοιπόν είναι η καλύτερη, η ασφαλέστερη η μοναδική απόφαση που μπορούσαμε να πάρουμε», ανέφερε στο γράμμα του ο διευθυντής της πίστας, Stuart Pringle.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει επίσης να τονιστεί πως οι υπεύθυνοι του ιστορικού σιρκουί έχει εκφράσει την πρόθεσή τους να κάνουν ότι απαιτείται για να υπάρξει πρωτάθλημα – ακόμα και να φιλοξενήσουν δύο αγώνες.

Το βρετανικό Grand Prix είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουλίου.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…
Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;
Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari