Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα φθηνότερα SUV της ελληνικής αγοράς

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα φθηνότερα SUV της ελληνικής αγοράς

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα φθηνότερα SUV της ελληνικής αγοράς

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα SUV και crossover εξαπλώνονται συνεχώς και κατακτούν υψηλές θέσεις στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας. Δείτε ποια είναι 6 από τα φθηνότερα της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Η κατηγορία των SUV και crossverαυξάνει συνεχώς τα μερίδια των πωλήσεών της και κερδίζει όλο και περισσότερους «οπαδούς», έχοντας αναδειχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς της αγοράς. Ιδίως δε τα μοντέλα του είδους της μίνι και μικρής κατηγορίας, προσφέρουν τα πλεονεκτήματα του υπερυψωμένου αμαξώματος, μειώνοντας κατανάλωση και τιμές. Παρακάτω παρουσιάζουμε 6 από τα φθηνότερα SUV και crossover της αγοράς, δίνοντας έμφαση πάντα στα πιο δημοφιλή 4Χ2 μοντέλα.

Dacia Sandero Stepway 1.0 75 PS: 10.950 ευρώ

Advertisement
Advertisement

To Sandero Stepway είναι η crossover έκδοση του μικρού μοντέλου της Dacia. Στην επιλογή του με τον 1.000άρη κινητήρα βενζίνης των 75 ίππων, το Stepway κοστίζει από 10.950 ευρώ και είναι το φθηνότερο crossover/SUV της αγοράς.

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων της αγοράς 

Το Dacia Sandero Stepway διακρίνεται για τους πολύ καλούς του χώρους (πορτ-μπαγκάζ: 320 lt.) σε σχέση με τις διαστάσεις του, ενώ παράλληλα η ανάρτησή του έχει προσανατολισμό προς την άνεση. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 75 ίππων συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και παρέχει μέτριες επιδόσεις.

Advertisement

Εξοπλισμός (Life): ESP, Hill Start Assist, 4 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, ζάντες αλουμινίου

Advertisement

Δείτε τη δοκιμή του Dacia Sandero 0.9 TCe

Fiat Panda City Cross 1.2: 11.990 ευρώ

Advertisement

Το Fiat Panda City Cross είναι το φθηνότερο crossover/SUV της μίνι κατηγορίας, αφού μετά την έκπτωση κοστίζει κάτω από 12.000 ευρώ. Διατίθεται με τον γνωστό 1.200άρη κινητήρα βενζίνης της Fiat και ξεχωρίζει με την «περιπετειώδη» εμφάνισή του, αλλά και με την υψηλότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τις «απλές» εκδόσεις.

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων της αγοράς 

Το μοτέρ με το οποίο συνδυάζεται το Pand City Cross είναι ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης κινητήρας βενζίνης των 69 ίππων. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων και τονίζει τον οικονομικό χαρακτήρα της έκδοσης. Με βάση τον κύκλο μέτρησης WLTP η κατανάλωση είναι 5.7 lt./100 km.

Εξοπλισμός (City Cross): ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, προβολείς ομίχλης, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος

Dacia Duster 1.0 TCe 100 PS 4X2: 13.580 ευρώ

Με αρχική τιμή κάτω από 14.000 ευρώ, το Dacia Duster 1.0 TCe 100 PS είναι το φθηνότερο της μικρομεσαίας κατηγορίας. Το Duster στην νεότερη γενιά του έχει αποκτήσει πολύ πιο μοντέρνα εμφάνιση συγκριτικά με την προηγούμενη, αλλά και ένα αναβαθμισμένο ποιοτικά και εργονομικά εσωτερικό, που παρέχει επιπλέον πολύ καλούς χώρους.

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων της αγοράς 

Ο turbo κινητήρας βενζίνης του 1.0 lt. του Duster είναι μια από τις νέες προσφθήκες στη γκάμα. Διαθέτει ονομαστική απόδοση ισχύος 100 ίππων και ροπή 160 Nm διαθέσιμη μόλις από τις 1.750 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται, το 0-100 km/h απαιτεί 12.5 sec (τελ. ταχύτητα 173 km/h). Με βάση πάντα τη Dacia, η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 5.3 lt/100 km.

Εξοπλισμός (Ambiance): ESP, Hill Start Assist, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, προβολείς ομίχλης

Δείτε τη δοκιμή του Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS

Kia Stonic 1.2: 13.890 ευρώ

Το Kia Stonic τοποθετείται στην compact SUV. Διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και προσφέρει χώρους αρκετούς για τη μεταφορά 4 ατόμων (χώρος αποσκευών: 353 λίτρα). Στο δρόμο το Stonic διαθέτει μια ρύθμιση ανάρτησης που παρέχει δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, χωρίς να επιβαρύνει την παρεχόμενη άνεση.

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων της αγοράς 

Με 13.890 ευρώ αποκτά κανείς την έκδοση του Stonic με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 84 ίππων ισχύος και 122 Nm ροπής. Το μοτέρ  συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει αρκετά καλές επιδόσεις με βάση την ισχύ του (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 13,2 sec.). Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 6.5 lt./100 km (κατά WLTP).

Εξοπλισμός (Inmotion): ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα

SEAT Arona 1.0 ECO TSI: 15.400 ευρώ

Φρέσκο και μοντέρνο, το compact SUV SEAT Arona ξεχωρίζει με το νεανικό του design, το λειτουργικό και πρακτικό του εσωτερικό, αλλά και το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ των 400 λτ. Οδηγικά, το Arona κερδίζει τις εντυπώσεις με το ακριβές σύστημα διεύθυνσής του, το στιβαρό πλαίσιο και τον γενικότερο ευχάριστο χαρακτήρα του.

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων της αγοράς 

Η φθηνότερη έκδοση του Arona εφοδιάζεται με τον γνωστό μας 3κύλινδρο 1.000άρη TSI κινητήρα βενζίνης των 95 ίππων ισχύος και 175 Nm ροπής, αλλά και με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Οι επιδόσεις είναι αρκετά γρήγορες, αφού το 0-100 km/h απαιτεί 11,4 sec., ενώ την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση –εργοστασιακή τιμή– βρίσκεται στα 5,6 lt./100 km (WLTP).

Εξοπλισμός (Reference): ESP, 6 αερόσακοι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα

Δείτε τη δοκιμή του SEAT Arona 1.5 TSI FR

Skoda Kamiq 1.0 TSI 95 PS: 15.900 ευρώ

Το Skoda Kamiq είναι ένα από τα πιο πρακτικά μοντέλα της κατηγορίας των compact SUV. Διαθέτει ένα εσωτερικό με χώρους που μπορούν να φιλοξενηθούν 4 ενήλικες επιβάτες, ενώ το πορτ-μπαγκάζ του των 400 λτ. διαθέτει μεγάλο άνοιγμα και αρκετά πρακτική διαμόρφωση.

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων της αγοράς 

Το Kamiq ξεχωρίζει στο δρόμο με την άκρως ισορροπημένη ανάρτησή του, η οποία ισορροπεί ανάμεσα στην πολύ καλή άνεση και την ασφαλή οδική συμπεριφορά. Ο γνωστός 3κύλινδρος 1.000άρης TSI κινητήρας του με τους 95 ίππους συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Προσφέρει κατανάλωση μόνο 5.1 lt./100 km (WLTP) και έχει 0-100 km/h σε 11.1 sec.

Εξοπλισμός (Active): ESP, 6 αερόσακοι, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κλιματισμός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα, cruise control

Δείτε τη δοκιμή του Skoda Kamiq 1.0 TSI 116 PS