Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Tesla έγινε λαμπάδα

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Tesla έγινε λαμπάδα

ΝΕΑ

Ένα Tesla έγινε λαμπάδα

ΝΕΑ

Σε χώρο στάθμευσης στην Σαγκάη, στην Κίνα, ένα Tesla μοντέλο S, παίρνει φωτιά. Το περιστατικό καταγράφτηκε σε video και έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Advertisement
Advertisement

 

Οι εικόνες από το τρομακτικό περιστατικό δείχνουν ένα μοντέλο Tesla model S, που τυλίγεται στις φλόγες (εντελώς ξαφνικά) σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στη Σαγκάη της Κίνας. To video μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση. Το βίντεο, δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Twitter, δείχνει ένα λευκό model S σταθμευμένο δίπλα σε δύο Audi. Στην αρχή του κλιπ, φαίνεται ο καπνός που βγαίνει κάτω από το ηλεκτρικό sedan. Μόλις δευτερόλεπτα αργότερα, γίνεται μια τεράστια έκρηξη που κλείνει για λίγο την εικόνα από την κάμερα ασφαλείας. Όταν η εικόνα επιστρέφει, το βίντεο δείχνει τις φλόγες να έχουν τυλίξει το αυτοκίνητο και να απειλούν τα δύο οχήματα δίπλα του.

Advertisement
Advertisement

Το model S καταστράφηκε εντελώς από τη φωτιά, όπως και τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα δίπλα του. Περισσότερα βίντεο, που δημοσιεύτηκαν από το εσωτερικό του χώρου στάθμευσης δείχνουν τα απομεινάρια των οχημάτων, όταν οι τοπικές αρχές έσβησαν τελικά τη φωτιά. Πολύ λίγες λεπτομέρειες για το περιστατικό είναι γνωστές. Αν δεν βρεθεί κάποιο είδος εμπρηστικής συσκευής κάτω από το Tesla, φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στην μπαταρία του sedan και γρήγορα εξαπλώθηκε. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν σε διαδικασία φόρτισης, έτσι αποκλείεται η πιθανότητα την φωτιά να ξεκίνησε από έναν ελαττωματικό φορτιστή.

Η Tesla η οποία αντιδρά άμεσα σε τέτοια περιστατικά επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για πως εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και εξέδωσε και ανακοίνωση: «Αφού μάθαμε για το συμβάν στη Σαγκάη, στείλαμε αμέσως μια ομάδα μηχανικών στην πόλη για να δούμε τι έγινε. Προς το παρόν επικοινωνούμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να κατανοήσουμε την κατάσταση. Με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες, κανείς δεν τραυματίστηκε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Advertisement