Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Model S φλέγεται από άγνωστη αιτία

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla Model S φλέγεται από άγνωστη αιτία

ΝΕΑ

Tesla Model S φλέγεται από άγνωστη αιτία

ΝΕΑ

Τον Ιούνιο, ένα Tesla Model S πήρε φωτιά, ενώ φαινομενικά κινούνταν σε δημόσιο δρόμο της Αμερικής. Υπήρξαν κάποιες άλλες πυρκαγιές στο παρελθόν που αφορούσαν το προηγμένο ηλεκτρικό sedan, αλλά εκείνες συνήθως συνεπάγονταν με κάποιο είδος σύγκρουσης όπου η ακεραιότητα της μπαταρίας ετίθετο σε κίνδυνο. Αυτό όμως; 

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Chelsea Handler, η οποία προφανώς είναι μια διασημότητα, προειδοποίησε διαδικτυακά πως οι πρώτοι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέξουμε, λέγοντας ότι δεν θα οδηγήσει εκ νέου το δικό της αυτοκίνητο. Η Chevrolet, δράττοντας την ευκαιρία να κάνει μια καλή πράξη με την απαραίτητη δημοσιότητα, προσέφερε στον ιδιοκτήτη του Car-BQ ένα Bolt. Τέλος, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ανακοίνωσε ότι έστειλε ειδικό για να παρακολουθήσει την εξέταση του οχήματος, αν κι εκείνη την εποχή δήλωσε ότι δεν ξεκίνησε κάποια επίσημη έρευνα. Αυτό έχει αλλάξει, τώρα έχουν εκδώσει μια προκαταρκτική περίληψη του συμβάντος.

Η αναφορά περιγράφει τη σειρά των συμβάντων, από τη στιγμή που ο οδηγός του μοντέλου S επισημάνθηκε μέχρι να μεταφερθεί σε μια εγκατάσταση της Tesla, να αφαιρεθεί η μπαταρία, να στραγγίσει, να φορτιστεί εκ νέου και να συναρμολογηθεί από την αρχή. Επειδή πρόκειται για προκαταρκτική έκθεση, η NTSB επισημαίνει ότι οι πληροφορίες υπόκεινται σε αλλαγές και ενδέχεται να περιέχουν σφάλματα “Αν ελπίζατε για την ενημέρωση της πιθανής αιτίας της πυρκαγιάς, θα πρέπει να περιμένετε λίγο περισσότερο”, τονίζει ο οργανισμός και συνεχίζει: “Θα συμπληρωθεί ή θα διορθωθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας. Δεν υπάρχει κανένας προσδιορισμός πιθανής αιτίας στην παρούσα έκθεση”.

Advertisement
Advertisement