Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus Elise Sprint: Ακόμη ελαφρύτερη!

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus Elise Sprint: Ακόμη ελαφρύτερη!

ΝΕΑ

Lotus Elise Sprint: Ακόμη ελαφρύτερη!

ΝΕΑ

Και το όνομα της μεγαλειότατης ντίβας, Sprint. Αναμφισβήτητα, μια νέα έκδοση της διάσημης Elise παραδοσιακά μαγνητίζει το ενδιαφέρον, κυρίως, γιατί μας δείχνει πως η Lotus γνωρίζει να φτιάχνει αυθεντικά σπορ αυτοκίνητα χωρίς περαιτέρω συμβιβασμούς.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκαν ανθρακονήματα στο ελαφρύ πλαίσιο, προκειμένου να εξοικονομηθούν 41 ολόκληρα kg, η σημαντικότερη εξοικονόμηση βάρους στην μακρόσυρτη ιστορία της Elise. Το απόβαρο σημαδεύει πλέον τα 798 kg.

Στα υπόλοιπα σημαντικά τώρα, η Elise Sprint υιοθετεί νέα μπαταρία ιόντων λιθίου, σφυρήλατους τροχούς, πολυανθρακικό πίσω παράθυρο. Το carbon υπάρχει παντού, από τα καθίσματα και το roll bar μέχρι το κάλυμμα του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Η Elise Sprint φορά έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και 135 ίππων ή έναν αντίστοιχο turbo 1,8 λίτρων με ισχύ 220 ίππους. Σε επίπεδο επιδόσεων, η πρώτη έκδοση φτάνει στα πρώτα 100 km/h από στάση σε 6,1 sec, ενώ η δεύτερη ολοκληρώνει τη διαδικασία σε μόλις 4,2 sec. Η εταιρία κάνει λόγο για εκπληκτικό ήχο στην ισχυρή έκδοση που ξυπνά μνήμες…

Lotus-elise-sprint-220-inter-tsiro-640

Lotus-elise-sprint-220-tsiro-640

Advertisement