Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Ισπανία: Οδηγούμε το νέο Mondeo!

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Live από Ισπανία: Οδηγούμε το νέο Mondeo!

ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Ισπανία: Οδηγούμε το νέο Mondeo!

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το νέο μεσαίο οικογενειακό Ford Mondeo ήρθε και είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ από όλες τις απόψεις με περισσότερες από ποτέ επιλογές σε κινητήρες, καθώς και το πρώτο υβριδικό μοντέλο. Το είδαμε, το οδηγήσαμε και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εικόνες.

Advertisement
Advertisement

Οι βενζινοκινητήρες του θα περιλαμβάνουν τον πρώτο στην κατηγορία χιλιάρη EcoBoost των 125 ίππων και το νέο 1.5 EcoBoost των 160 ίππων με κατανάλωση 5,8 l/100 km. Στους πετρελαιοκινητήρες, εκτός των δίλιτρων απόδοσης 150 και 180 ίππων ο νέος 2.0 TDCi αποδίδει 210 ίππους με διπλή, σειριακή υπερσυμπίεση. Το σύστημα Auto Start Stop έχει εφαρμοστεί σε όλη τη γκάμα, ενώ διαφορά κάνει το Mondeo Hybrid Electric Vehicle που προσφέρει 99 g/km CΟ2 και πετυχαίνει 135 km/h στο ηλεκτρικό πρόγραμμα, αποδίδοντας 187 ίππους με κατανάλωση 4,2 l/100 km. Αρκετοί ακόμα κινητήρες θα είναι σταδιακά διαθέσιμοι και οι πετυχημένοι που ήδη προϋπάρχουν σε άλλα μοντέλα της Ford. Όλοι οι diesel κινητήρες στο λανσάρισμα τους θα έχουν εκπομπές ρύπων κάτω από 130 g/km.

Γενικά, το βάρος του νέου Mondeo μειώθηκε κατά 25 kg, με το 80% του βάρους που αρχικά εξοικονομήθηκε από το αμάξωμα (μέχρι 115 Kg) να έχει επενδυθεί σε συστήματα για την αύξηση της απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στην ασφάλεια, το νέο Mondeo με το σύστημα Pedestrian Detection, ανιχνεύει τους πεζούς που βρίσκονται στο δρόμο, ή σκοπεύουν να περάσουν μπροστά από το αυτοκίνητο και αυτόματα φρενάρει εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις του αυτοκινήτου. Ιδιαίτερο και για πρώτη φορά στην Ευρώπη, είναι και το πρωτοποριακό σύστημα της πίσω ζώνης ασφαλείας που ενεργοποιείται όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν σύγκρουση και σε διάστημα μικρότερο των 40 χιλιοστών του δευτερολέπτου η ζώνη φουσκώνει πλήρως προστατεύοντας τον επιβάτη!

Εντυπωσιακοί προσαρμοζόμενοι προβολείς LED για ευκολότερη οδήγηση τη νύχτα, εύχρηστο SYNC 2 με φωνητικό έλεγχο και Active Park Assist με Perpendicular Parking βελτιώνουν την άνεση του οδηγού και την ασφάλεια.

Advertisement

Εσωτερικά, συναντά κανείς την πολυτέλεια που θα ήθελε σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και με το παραπάνω! Προηγμένη σχεδίαση με βελτιωμένη ποιότητα υλικών και κατασκευής. Ο νέος πίνακας ψηφιακών-αναλογικών οργάνων 10 ιντσών από τη Sony με 9 ή 12 ηχεία και subwoofer, τεράστιοι χώροι παντού, η ηλεκτρική πίσω πόρτα, το θερμαινόμενο τιμόνι και η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού με λειτουργία μνήμης, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που μας εντυπωσίασαν. Α, και η λειτουργία μασάζ στο κάθισμα του οδηγού που είναι απολαυστική!

Εξωτερικά, θα έλεγε κανείς πως είναι το ομορφότερο Mondeo όλων όσων έχουμε δει μέχρι σήμερα από τη Ford. Επιβλητικό εμπρός με δυναμικές καθαρές γραμμές και σπορ εμφάνιση σε ένα κατά τα άλλα πολυτελές οικογενειακό αυτοκίνητο.

Advertisement

Οδηγώντας τον 2λιτρο κινητήρα των 180 ίππων καταλαβαίνει κανείς πόσο υπάκουο και ελεγχόμενο είναι σε κάθε του κίνηση. Η ροπή δε σε αφήνει “ξεκρέμαστο” ακόμα και με μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο και το σύστημα διεύθυνσης είναι καλο με το τιμόνι του να σου αφήνει την απόλυτη αίσθηση ελέγχου. Η καμπίνα παραμένει σχεδόν αθόρυβη με μείωση των θορύβων από το δρόμο κατά 3 decibel και 8% λιγότερο θόρυβο του αέρα. Ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες το αυτοκίνητο παρέμεινε σχεδόν αθόρυβο! Οι αναρτήσεις απορροφούν κάθε ανωμαλία του δρόμου και το ταξίδι είναι πραγματικά ευχάριστο για όλους τους επιβάτες.

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την Ελλάδα με την τιμή του Mondeo για τον 1.6 πετρελαιοκινητήρα να ξεκινούν απο 23.000 ευρώ με απόσυρση.

Advertisement

Για περισσότερα από τη δοκιμή μας, μείνετε συντονισμένοι στο no1 αυτοκινητικό site στην Ελλάδα, το www.NewsAuto.gr!