Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Όγδοη ημέρα αγωνίας για τον Schumi (συνεχής ενημέρωση)

Ελλάδα 6:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όγδοη ημέρα αγωνίας για τον Schumi (συνεχής ενημέρωση)

FORMULA 1

Όγδοη ημέρα αγωνίας για τον Schumi (συνεχής ενημέρωση)

FORMULA 1

Άλλη μία ημέρα αγωνίας για την κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher, μετά το σοβαρό του τραυματισμό στο κεφάλι κάνοντας σκι. Συνεχή μηνύματα συμπαράστασης, απ’ όλο τον κόσμο, έχουν συγκινήσει την οικογένεια του. Παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του. Το NewsAuto θα σας παρέχει συνεχή ενημέρωση με live updates για ό,τι νεότερο…

Advertisement
Advertisement


ΤΩΝ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)
/ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Update 21.04
Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche», η τελευταία αξονική στην οποία υποβλήθηκε το Σάββατο (4/1) ο Schumacher, δεν ήταν καλή, επαναφέροντας την αυξημένη ανησυχία στο ιατρικό επιτελείο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Update 18.02
Την Τετάρτη (8/1) θα γνωστοποιήσει η εισαγγελία της Αλμπερτβίλ το αποτέλεσμα της έρευνάς της σχετικά με το ατύχημα του Schumacher. Αυτό αποκάλυψε στο AFP ο εισαγγελέας Patrick Quincy.

Advertisement
Advertisement

Update 17.15
Πιθανολογείται πως παρότι δεν έχουμε εξελίξεις στη πορεία της υγείας του Michael, ίσως αύριο να υπάρξει κάποια νέα ενημέρωση από το ιατρικό επιτελείο.

Update 15.15
Το Κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild, περιλαμβάνει ένα γράμμα του Mikka Hakkinen, παγκόσμιου πρωταθλητή του 1998 και 1999, προς τον Schumacher. Αυτό αναφέρει: «Πάλεψε ξανά, όπως παλεύαμε εντός πίστας. Κάνε μου όμως μία χάρη: αυτή τη φορά μη προσπαθήσεις να τερματίσεις πρώτος. Σε αυτό τον αγώνα, δεν χρειάζεται να πετύχεις τον καλύτερο χρόνο. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι»!

Update 11.40
Ο πατέρας και ο αδελφός του Michael Schumacher επισκέφθηκαν και πάλι το πρωί της Κυριακής το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκπρόσωπος της οικογένειας του Γερμανού, Sabine Kehm, επέστρεψε στο σπίτι της στη Γενεύη.

Advertisement

Update 10.40
Αυτό είναι το εξώφυλλο του περιοδικού Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρα (6/1). Υπάρχει φωτογραφία από το σημείο του ατυχήματος, με τον τίτλο να αναφέρει «Ένα δευτερόλεπτο» και τον υπότιτλο «Γιατί το ατύχημα του Michael Schumacher επηρεάζει τον κόσμο τόσο πολύ».

Δεν γίνεται πάντως αναφορά στο επίμαχο video του αυτόπτη μάρτυρα.

Advertisement

Update 10.25
Σήμερα Κυριακή (5/1) συμπληρώνεται μία εβδομάδα από το ατύχημα του Michael Schumcher, που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό του. Ο Γερμανός πιλότος παραμένει πάντα σε καταστολή. Δεν αναμένεται ενημέρωση από τους ιατρούς του πριν τη Δευτέρα, εκτός και αν σημειωθεί ουσιαστική μεταβολή στην κατάσταση της υγείας του.

……………………………………………………

4/1/2014

Advertisement

Update 23.50
To Spiegel επιβεβαιώνει μέσω της ιστοσελίδας του την ιστορία με τον 35χρονο Γερμανό τουρίστα. Το άτομο αυτό επικοινώνησε με το περιοδικό την Παρασκευή (3/1), δηλώνοντας ότι έχει καταγράψει με το κινητό του τηλέφωνο τη διαδρομή του Schumacher. Το Spiegel δεν αναφέρει πάντως αν έχει στην κατοχή του το επίμαχο video.

Update 21.40
Η Dauphiné Libéré υποστηρίζει πως το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επιβεβαιώνει ότι έχει στην κατοχή του ένα video από το ατύχημα του Schumacher. Είναι άγνωστο αν θα το δώσει στη δημοσιότητα πριν κυκλοφορήσει το τεύχος του την ερχόμενη Δευτέρα (6/1).

Update 21.15
Σύμφωνα με την εφημερίδα Journal du Dimanche, ένας αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος του Schumacher δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα (6/1) ότι ο Γερμανός πιλότος δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα: «Πήγαινε με περίπου 20 km/h, όχι περισσότερο».
Πρόκειται για έναν 35χρονο Γερμανό, ο οποίος εκείνη την ώρα τραβούσε με την κάμερα του κινητoύ του τηλεφώνου ένα φίλο του. Έτσι κατέγραψε και το ατύχημα του επτάκις πρωταθλητή της F1. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει παραδώσει το οπτικό υλικό στις γαλλικές αρχές αφού έδωσε πρώτα αντίτυπο στο Der Spiegel.

 

Update 17.25

Δείτε το video με την ανταπόκριση του δικτύο Euronews, στην οποία γίνεται αναφορά και στην αναστάτωση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Streiff.

Update 15.45
O πρώην πιλότος της F1, Philippe Streiff, αρνείται ότι δήλωσε πως η ζωή του Schumacher βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου. «Αυτό που είπα είναι ότι η κατάστασή του είναι σταθερή αλλά κρίσιμη, χωρίς επιδείνωση ή βελτίωση», ανέφερε ο 58χρονος Γάλλος στο RMC Sport.

Update 14.40
Η Kehm είπε στη γερμανίδα δημοσιογράφο της Bild, Bianca Garloff, που η οικογένεια Schumacher παρέδωσε οικειοθελώς στις αρχές το υλικό από την κάμερα στο κράνος του Michael

Update 13.28
H Γερμανίδα δήλωσε επίσης πως δεν θα υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από τους γιατρούς μέσα στο Σαββατοκύριακο

Update 13.11
Η εκπρόσωπος του Michael Schumacher, Sabine Kehm, έσπευσε να διαψεύσει τα λεγόμενα του Streiff

Update 12.26
Ξεπέρασε τον κίνδυνο ο Michael Schumacher; Αυτό υποστηρίζει ο βετεράνος οδηγός της F1, Philippe Streiff, πως του αποκάλυψε ο οικογενειακός γιατρός της οικογένειας Schumacher, Gerard Saillant! Όλο το ρεπορτάζ πατώντας εδώ.

Update 12.15
«Ο Schumi μας έδωσε τόσα πολλά. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να έρθουμε εδώ και να στηρίξουμε με τον τρόπο μας εκείνον και την οικογένεια του», αναφέρει στη Telegraph ο Stefano Pini. Πρόκειται για έναν 47χρονο λογιστή από το Μιλάνο, που μαζί με εκατοντάδες άλλους tifosi, έσπευσε έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Update 11.59
Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild, o Καθηγητής Uwe Kehler, επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής στο Ασκληπιείο νοσοκομείο του Αμβούργου στη Γερμανία, τόνισε πως ο Schumacher μπορεί να παραμείνει σε κώμα επί εβδομάδες. Αναλυτικά τις δηλώσεις του φημισμένου χειρουργού, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

Update 11.21
Πριν από λίγο επέστρεψαν στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ η σύζυγος, ο αδερφός και ο πατέρας του Schumi, καθώς και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού και επί σειρά ετών συνεργάτης του Γερμανού στη Ferrari, Jean Todt.

Update 10.53
Ο κόσμος του αθλητισμού, μηχανοκίνητου ή μη, είναι στο πλευρό του Schumacher. Συγκινητικό το μήνυμα του συμπατριώτη του 7κις πρωταθλητή, επιθετικού της Φιορεντίνα, Mario Gomez: «Αγαπητέ μου Schumi, σου εύχομαι ακόμα περισσότερη δύναμη, ενέργεια και αντοχή, για σένα αλλά και για την οικογένειά σου. Είσαι ένας μεγάλος μαχητής. Ποτέ, ποτέ, ποτέ μη το βάλεις κάτω! Ο tifoso σου, Mario».

Update 10.43
«Βρίσκεται σε καλά χέρια», δήλωσε για τον Schumacher ο καθηγητής Jean-Francois Payen σε συνέντευξη του στο ledauphine.com. Ο επικεφαλής αναισθησιολογίας στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, τόνισε πως η γεωγραφική θέση του νοσοκομείου – που βρίσκεται πλησίον πολλών χειμερινών θέρετρων και πιστών σκι, έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν περίπου 30.000 περιστατικά ετησίως, πολλά εξ αυτών αρκετά σοβαρά. Όπως δήλωσε ο Γάλλος, μόνο η μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, φιλοξενεί 700-800 ασθενείς ανά έτος.

Update 10.15
Σύμφωνα με το δίκτυο BFM TV, η επεξεργασία των εικόνων από τη φορητή κάμερα στο κράνος του Schumacher θα γίνει την προσεχή εβδομάδα από τους ειδικούς της αστυνομίας της Άλμπερτβιλ. Όπως ανέφεραν τα χθεσινά δημοσιεύματα, αρχικά η οικογένεια του Γερμανού δεν ήθελε να παραδώσει την κάμερα στις αρχές.

08.00
Ξημέρωσε η έβδομη ημέρα αγωνίας για τον Michael Schumacher. Ήσυχο βράδυ είχε ο Γερμανός.

…………………………
Update 22.50
Η εφημερίδα Dauphiné Libéré αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας του Schumacher παραμένει σταθερή και ο 45χρονος Γερμανός εξακολουθεί να βρίσκεται σε καταστολή.

Update 21.54
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP αναφέρει πως οι ερευνητές των αρχών κατάσχεσαν το υλικό που κατέγραψε η κάμερα στο κράνος του Schumacher.

Update 20.26
Σύμφωνα με το γαλλικό bfmtv.com, o Schumacher είχε μία GoPro στο κράνος του, το περιεχόμενο της οποίος βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας του. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν δώσει και δεν σκοπεύουν να δώσουν το υλικό στην αστυνομία, επιδιώκοντας να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή – φοβούμενοι διαρροή του προς τον Τύπο.

Update 20.00

Η έλευση της νύχτας φανέρωσε μία ακόμα κίνηση συμπαράστασης – μήνυμα μέσω προτζέκτορα που εμφανίζεται στη πρόσοψη του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ και αναφέρει: «Schumi, μείνε δυνατός, συνέχισε να μάχεσαι»!

Update 19.45
Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Schumacher που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Αυτή αναφέρει:

«Είμαστε συγκινημένοι!
Η απίστευτη συμπαράσταση που είχαμε σήμερα από τους υποστηρικτές της
Ferrari έξω από το νοσοκομείο, μας συγκίνησε και έφερε δάκρυα στα μάτια μας. Είμαστε ευγνώμονες για όσα έκαναν αλλά και για τις θερμές και συγκινητικές ευχές για ταχεία ανάρρωση του Michael, που λαμβάνουμε από κάθε άκρη του κόσμου».

Update 18.46
Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιεί η αστυνομία (όπως σας έχουμε ενημερώσει από χθες το πρωί), άνδρες αυτής θα μιλήσουν τόσο με το γιο του Schumacher, Mick, όσο και με φίλο του Γερμανού που ήταν επίσης παρών στο ατύχημα.

Update 17.25
Ευχές και από τον συμπατριώτη του Schumi και οδηγό πλέον της Sauber, Adrian Sutil: «Να τα εκατοστήσεις Michael! Μη σταματήσεις να μάχεσαι, όλοι θέλουν να μείνεις εδώ μαζί μας»!

Update 17.10
Πριν λίγο έφτασε στο νοσοκομείο ο Philippe Streiff. Για όσους δεν είναι μυημένοι στα της Formula 1, πρόκειται για πρώην οδηγό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με συμμετοχή σε 55 Grand Prix με τις Renault, Ligier, Tyrell και AGS. Στις δοκιμές εξέλιξης ενόψει της σεζόν του 1989, είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στη πίστα του Ρίο ντε Τζανέϊρο που τον άφησε καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι.
«Ήρθα για να επισκεφθώ το φίλο μου, Michael Schumacher. Είναι ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής του. Έχει όμως τη δύναμη να περάσει αυτή τη περιπέτεια χωρίς συνέπειες», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Ο Streiff κατάγεται από την Γκρενόμπλ.

Update 17.00
Ο Michael Schumacher είχε ενσωματωμένη μικροκάμερα στο κράνος του κατά τη διάρκεια της διαδρομής το πρωί της 29/12, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dauphiné Libéré. Δεν έχει διευκρινιστεί όμως αν η κάμερα ήταν εν λειτουργία και αν έχουν διασωθεί πλάνα που μπορούν να βοηθήσουν στην εξακρίβωση των πραγματικών συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Update 16.37
Αναφέραμε τις προηγούμενες ημέρες διάφορες δηλώσεις του David Coulthard, με τον οποίο ο Schumi δεν είχε και την καλύτερη εντός πίστας συνύπαρξη, με αποκορύφωμα τον διαπληκτισμό τους στο Βέλγιο, το 1998. Χαρακτηριστική όμως η ατάκα του Σκοτσέζου σε στήλη του στην εφημερίδα Telegraph: «Είναι απαίσιο αλλά μερικές φορές, πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο, πριν αντιληφθούμε πως πραγματικά νοιαζόμαστε για κάποιον».

Update 16.30
Ακόμα και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Arsenal, Arsene Wenger, αναφέρθηκε στον τραυματισμό του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, θαυμάζω όμως τα επιτεύγματά του. Έχουμε όλοι σοκαριστεί από το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που έχει πάρει τόσα ρίσκα στη ζωή του, είχε ένα τόσο απλό ατύχγμα, που μπορεί να τύχει στον οποιοδήποτε. Είναι σοκαριστικό και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Update 16.26
Piccolo tifoso του Schumi που απαθανατιστηκε από τον Paolo Ianieri!

Update 16.22
Άλλη μία εικόνα από την εκδήλωση στήριξης του Schumacher, έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπως δημοσιεύτηκε από τη Ferrari.

Update 15.41
Συγκινητικό μήνυμα και στη σελίδα της Nazionale Piloti, της ποδοσφαιρικής ομάδας των οδηγών της Formula 1, της οποίας ο Schumi έχει ηγηθεί επί σειρά ετών, αγωνιζόμενος μάλιστα και δύο φορές επί ελληνικού εδάφους: «Γερά Michael. Πάλεψε, σήκωσε τη γροθιά σου, χαμογέλα και κέρδισε τον σημαντικότερο αγώνα της ζωής σου. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου! Μία ξεχωριστή αγκαλιά στη Corinna, τον Mick, τη Gina Maria και όλη την οικογένειά σου. Είμαστε στο πλευρό σας».

Update 15.38
Μήνυμα του οδηγού αγώνων Antonio Felix da Costa που αναφέρεται στη συγκινητική συμπαράσταση προς τον Schumacher: «Michael, πρέπει να αναρρώσεις για να δεις τι συμβαίνει γύρω σου»!

Update 15.34
Οι υποστηρικτές του Schumi σε αυτό το δύσκολο αγώνα, είναι κάθε ηλικίας!

Update 15.25
Η τεράστια προσέλευση κόσμου, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, προκαλεί… χάος στην είσοδο του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Update 15.15
Επετράπη σε δύο φίλους της Ferrari από την Ιταλία να εισέλθουν στο νοσοκομείο, ως εκπρόσωποι των εκατοντάδων ατόμων που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο. Άγνωστο είναι αν συνάντησαν μέλη της οικογένειας του Schumacher.

Update 14.50
Αναμένεται ο κύριος όγκος των φίλων της Scuderia, οι οποίοι θα καταφθάσουν στο νοσοκομείο με περίπου 20 λεωφορεία

Update 14.45
Δείτε το video με τους θαυμαστές της Ferrari και του Schumacher να ξεδιπλώνουν το πανό μήκους 21 m έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Update 13.12
Σε τραυματισμούς σαν του Schumacher, οι πρώτες 96 ώρες είναι οι πλέον καθοριστικές στη προσπάθεια του ασθενή να κρατηθεί στη ζωή. Παρότι ο Γερμανός δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, πλέον έχουν περάσει 120 ώρες από το ατύχημα.

Update 13.06
Υπενθυμίζουμε πως δεν περιμένουμε σήμερα κάποια ανακοίνωση από πλευράς Kehm ή κάποια ενημέρωση από το ιατρικό επιτελείο. Μόνο αν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη.

Update 12.37
Αυτό είναι το πανό που έχουν ετοιμάσει οι Ιταλοί υποστηρικτές της Ferrari και του Schumacher.

Update 12.28
Έχουμε ενημέρωση για το τι περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις των Ferrari Fan Clubs. Στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), οι Ιταλοί θα ξεδιπλώσουν ένα πανό της Ferrari μήκους 21m! Όσο για τους Γάλλους tifosi, θα εναποθέσουν 91 κόκκινα τριαντάφυλλα, όσες δηλαδή και οι νίκες του σε Grand Prix της Formula 1, καθώς και ένα λευκό για τη νίκη που καλείται να πάρει τώρα. Στον αγώνα για να παραμείνει στη ζωή.

Update 12.22
O δημοσιογράφος της Bild, Julien Wilkens, δημοσιοποίησε μερικές φωτογραφίες από τους tifosi που έχουν μαζευτεί έξω από το νοσοκομείο.

Update 12.16
Διαβάστε περισσότερα για την ιδιαιτερότητα της φωτογραφίας που συνόδευε την ανακοίνωση συμπαράστασης της Ferrari εδώ.

Update 11.46
Οι υποστηρικτές της Ferrari και του Schumacher, έχουν αρχίσει να μαζεύονται έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Δεν πτοούνται από το γεγονός ότι βρέχει από το πρωί.

Update 11.40
To σημερινό εξώφυλλο της Gazzetta dello Sport έχει τίτλο: «Όλος ο κόσμος είναι με τον Schumi»!

Update 11.38
«Τις καλύτερες ευχές μου στον Michael και την οικογένειά του για τα σημερινά του γενέθλια. Συνέχισε δυνατός Schumi», ευχήθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής F1 του 2009, Jenson Button.

Update 11.32
Ο… Schumacher των ράλι, Sebastien Loeb, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Να τα εκατοστήσεις, Michael, γίνε γρήγορα καλά πρωταθλητή». Το μήνυμα συνοδευόταν από πίνακα που απεικόνιζε τον Schumacher να αγωνίζεται με τη Ferrari.

Update 11.25
Επέστρεψαν στο νοσοκομείο ο πατέρας και ο αδελφός του Γερμανού πιλότου, Rolf και Ralf Schumacher.

Update 11.05
Στο νοσοκομείο έφθασε πριν από λίγο η σύζυγος του Schumacher, Corinna, συνοδευόμενη όπως πάντα από τον νευροχειρουργό και οικογενειακό φίλο, Gérard Saillant.

Update 10.42
Giancarlo Fisichella, οδηγός Ferrari σε αγώνες αντοχής και επί σειρά ετών συναθλητής του Schumacher στη Formula 1: «Ευτυχισμένα γενέθλια Michael. Ο Θεός να σε ευλογεί. Προσευχόμαστε για εσένα».

Update 10.38
Ο πρώην γιατρός της F1, Gary Hartstein, που μας έχει προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το τι ισχύει, τι να περιμένουμε αλλά και πως αντιμετωπίζονται περιπτώσεις σαν αυτή του Γερμανού, μοιράζεται σήμερα περισσότερα μέσω της διεύθυνσης του στο twitter (@former_f1doc): «Μερικές μέρες μετά τη δημιουργία του αιματώματος, εφόσον αυτό δεν έχει απομακρυνθεί, αυτό αρχίζει να διαλύεται. Είναι φυσιολογικό. Το κακό είναι πως τραβάει υγρά και προκαλεί μικρό πρήξιμο. Από τη στιγμή που μας έχουν πει πως ο Michael έχει πολλαπλά αιματώματα, το παραπάνω φαινόμενο δεν είναι αμελητέο».

Update 10.35
Με αφορμή τα 45α γενέθλια του Michael Shumacher, η Ferrari έστειλε τις συγκινητικές ευχές της στον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της F1:

Διπλές ευχές Michael!
Αυτή είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για τη Ferrari και όλους τους φίλους της, καθώς είναι τα γενέθλια του Michael Schumacher. Αυτή τη στιγμή δίνει την πιο σημαντική μάχη της ζωής του και με την ευκαιρία θέλουμε να του στείλουμε τις ευχές μας. Είναι τόσες οι όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί και επιλέξαμε 72 από αυτές. Δεν είναι ένας τυχαίος αριθμός, καθώς συμβολίζει τον αριθμό των νικών που πέτυχε ο Michael με τη Scuderia από το 1996 έως το 2006: 72 Grand Prix που χάρισαν σε εμάς αλλά και τα εκατομμύρια των φίλων μας τόσο μεγάλη ευχαρίστηση. Ήταν αξέχαστες στιγμές που μαζί με το πάθος και την αφοσίωσή του καθιστούν τον Michael ισόβιο μέλος της μεγάλης οικογένειας της Ferrari.

Όλοι στη Ferrari, από τον Πρόεδρο Luca di Montezemolo και τον επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali, οι οποίοι είναι συνέχεια σε επαφή με την οικογένεια του Michael και τους κοντινούς του ανθρώπους, παρακολουθούν διαρκώς την εξέλιξη της κατάστασής του. Προφανώς, σήμερα υπάρχουν διπλάσιοι λόγοι για να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο.

Forza Michael!

Update 10.23
Ο οδηγός της Caterham F1, Giedo van der Garde, έγραψε στο twitter: «Θέλω να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στον Michael Schumacher και την οικογένειά του. Συνέχισε να μάχεσαι Michael»!

Update 09.43
Σήμερα λογικά θα έχουμε πολλά μηνύματα συμπαράστασης, με αφορμή τα 45α γενέθλια του Schumacher. Υπενθυμίζουμε και τη σιωπηρή συγκέντρωση υποστήριξης έξω από το νοσοκομείο από τους tifosi!

Update 00.09
Μήνυμα μέσω twitter από τον Johnny Herbert, βετεράνο της F1: «Ο Schumi γίνεται 45 ετών. Καλή σου νύχτα καλέ μου φίλε».

Update 00.02
Γενέθλια σήμερα (3/1) για τον Schumacher, ας ελπίσουμε αυτή τη ξεχωριστή ημέρα να έχουμε ευχάριστα νέα για την υγεία του

————————–
2/1/2014
Update 22.35
Τόσο η σύζυγος του Michael Schumacher, Corinna, όσο ο πατέρας του και ο αδελφός του, Rolf και Ralf αντίστοιχα, αποχώρησαν από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Χωρίς να κάνουν φυσικά δηλώσεις.

Update 20.35
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, Dauphiné Libéré, η κατάσταση της υγείας του Shumacher παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Update 18.15
O αδερφός του Michael, Ralf, και ο πατέρας τους, Rolf, μόλις έφτασαν στο νοσοκομείο. Δείτε το σχετικό video.

Update 17.23
Η Ferrari καλεί τους απανταχού tifosi σε σιωπηρή συγκέντρωση συμπαράστασης στον Schumi έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Αύριο, την ημέρα των 45ων γενεθλίων του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Update 17.00
Oι Todt και Saillant επέστρεψαν στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Updates 16.40
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Michael Schumacher, έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα από την οικογένεια του:
«Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή σας
Μετά το ατύχημα του Michael, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη συμπάθειά τους και έχουν στείλει τις καλύτερες ευχές για την ανάρρωση του. Μας στηρίζουν πραγματικά.
Όλοι ξέρουμε πως είναι μαχητής και πως δεν θα το βάλει κάτω.
Σας ευχαριστούμε»

Update 16.20
Δείτε το video με τη γυναίκα του 45χρονου Γερμανού πιλότου, να φθάνει το πρωί της Πέμπτης (2/1) στο νοσοκομείο. Η Corinna Schumacher ξεκουράστηκε σε ξονοδοχείο το βράδυ της Τετάρτης, μετά από προτροπή της οικογένειάς της και φίλων της. Μαζί της έφθασαν ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, και ο νευροχειρουργός και οικογενειακός φίλος, Gérard Saillant.

Update 16.10
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Schumacher φορούσε εκείνο το πρωϊνό ενοικιαζόμενα πέδιλα του σκι, τα οποία κατασχέθηκαν από την αστυνομία προκειμένου να ελεγχθούν αν ήταν ελαττωματικά.

Update 14.15
O Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, και ο καθηγητής νευροχειρουργικής, Gérard Saillant, αποχώρησαν πριν από λίγο από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, χωρίς να κάνουν δηλώσεις.


Grenoble : Jean Todt et le Pr Saillant quittent… από ledauphinelib

Update 13.22
«Πρωταθλητής στην ασφάλεια ο Schumacher», σύμφωνα με τον επί χρόνια συναθλητή του, Jarno Trulli. Διαβάστε όσα είπε ο Ιταλός εδώ.

Update 13.20
Άνευ απροόπτου, σήμερα δεν θα υπάρξει ούτε συνέντευξη Τύπου από πλευράς του ιατρικού επιτελείου αλλά ούτε και ενημέρωση από πλευράς της εκπροσώπου της οικογένειας Schumacher, Sabine Kehm.

Update 12.45
Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, αυτή τη διαδρομή ακολούθησε ο Schumacher, την Κυριακή 29/12.

Update 12.00
Πρώτη εμφάνιση της συζύγου του Michael Schumacher μπροστά στους δημοσιογράφους. Η Corinna Schumacher επέστρεψε το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, συνοδευόμενη από τον καθηγητή νευροχειρουργικής και φίλο της οικογένειας, Gérard Saillant και τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt.

Update 11.50
Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, ο πρώην πιλότος της Formula 1 προσπαθούσε να βοηθήσει την κόρη ενός φίλου του (η οποία βρέθηκε εκτός πίστας) κατά τη στιγμή του ατυχήματος, το πρωί της Κυριακής 29/12.

Update 11.45
Δεν υπάρχει πρoς το παρόν ενημέρωση για νέα συνέντευξη Τύπου από τους θεράποντες ιατρούς. Ίσως αυτό σημαίνει ότι δεν καταγράφεται ουσιαστική μεταβολή της κατάστασης της υγείας του Schumacher.

Update 10.05
Οι φίλοι της F1 αγωνιούν για τον Schumacher ανεξαρτήτως ομάδας και εθνικότητας. Η φωτογραφία αυτή είναι από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου στην Ιταλία. Στη γειτονική χώρα, ο Michael έχει λατρευτεί όσο λίγοι…

Update 08.38
Δημοσιογράφος της εφημερίδας Bild βρέθηκε στο σημείο και αναπαρέστησε το τρόπο που κινήθηκε στην πλαγιά ο 44χρονος πρώην οδηγός της F1. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Σουμάχερ ενώ βρισκόταν εντός της πίστας, σε κάποιο σημείο αποφάσισε να περάσει στο δύσβατο κομμάτι της πλαγιάς, όπου το χιόνι ήταν απάτητο και υπήρχαν παντού μεγάλοι βράχοι και πέτρες. Αυτή η απόφασή του να βρεθεί ανάμεσα στις παγίδες θανάτου είναι ακομη ανεξήγητη, καθώς ακόμη και πολύ πιο έμπειροι σκιέρ απέφευγαν να περάσουν από κει.

Η μόνη εξήγηση που έχει δοθεί ως τώρα για την απόφαση του Σουμάχερ να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του, έρχεται από τον Kai Ebel, δημοσιογράφο και φίλο του, ο οποίος αποκάλυψε ότι παλιότερα του είχε πει: «Εγώ προχωρώ με το δόγμα του πεπρωμένου. Δεν μπορώ να μην κάνω κάποια πράγματα από το φόβο πως μπορεί να πάθω κάτι. Αν είναι να μου συμβεί, τότε ίσως είναι γραφτό μου»…

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

 

Update 01.38
Μπορεί οι πραγματικές «ειδήσεις» σε ό,τι αφορά στη κατάσταση της υγείας του Schumi να έρχονται πλέον με μειωμένο ρυθμό, όμως η συμπαράσταση στον αγώνα του, ολοένα και αυξάνεται. Θα συνεχίσουμε τη συνεχή ενημέρωση, παραθέτοντας δηλώσεις, φωτογραφίες και φυσικά, ό,τι νεότερο προκύψει για τη πορεία της υγείας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Update 01.32
Απλοί φίλοι της F1, υποστηρικτές του Schumacher, άνθρωποι που μεγάλωσαν παρακολουθώντας τον να μάχεται στις πίστες του κόσμου, μαζεύονται αυτές τις ημέρες έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, δηλώνοντας έτσι τη στήριξη τους στον άτυχο Γερμανό.

—————————————–

Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε τις προηγούμενες ημέρες…

Τις ακριβείς λεπτομέρειες του ατυχήματος αλλά και όλο το χρονικό της πρώτης ημέρας της κρίσιμης μάχης που δίνει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με τα ιατρικά ανακοινωθέντα, τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ αλλά και δηλώσεις ανθρώπων του χώρου των αγώνων και της ιατρικής, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.