Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάρε έναν υπνάκο στο αμάξι!

Ελλάδα 19:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάρε έναν υπνάκο στο αμάξι!

ΝΕΑ

Πάρε έναν υπνάκο στο αμάξι!

ΝΕΑ

Η έκθεση της Γενεύης αποτελεί κάθε χρόνο πεδίο… επίδειξης για τη Rinspeed. Αυτοκίνητα που κολυμπάνε, αυτοκίνητα που πετάνε, αυτοκίνητα που… μιλάνε. Η ελβετική μάρκα θέλει να εντυπωσιάσει το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης για μία ακόμη φορά, παρουσιάζοντας τον προσεχή Μάρτιο το XchangE.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένη την τεχνολογική κατεύθυνση των κατασκευαστών (όπως της Nissan και της Mercedes) προς την εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, η Rinspeed επικέντρωσε τις προσπάθειές της σε έναν άλλον τομέα: αυτόν της ψυχαγωγίας του οδηγού και των επιβατών. «Κανείς μέχρι σήμερα δεν εξέτασε το όλο project από την πλευρά του οδηγού. Εξάλλου, σε ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του ο οδηγός δε χρειάζεται να κοιτάζει το δρόμο. Μπορεί να ξοδεύει το χρόνο του σε πιο σημαντικά πράγματα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Rinspeed, Frank Rinderknecht.

Με το ηλεκτρικό sedan XchangE, η Rinspeed παρουσιάζει πώς θα έμοιαζε ιδανικά το εσωτερικό ενός τέτοιου οχήματος. Καθίσματα αεροπορικού τύπου, πλήρως ρυθμιζόμενα, και μάλιστα business class, συστήματα ήχου και εικόνας υψηλής απόδοσης, τιμόνι που μετακινείται αριστερά-δεξιά ώστε να μην εμποδίζει. Οι workaholics θα έχουν τη δυνατότητα ακόμη και τηλεδιάσκεψης, ενώ οι άυπνοι θα μπορούν να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους.

Η Rinspeed θεωρεί ότι τα αυτόνομης οδήγησης μοντέλα θα γίνουν πιο ελκυστικά για μεσαίες αποστάσεις, σε σχέση με αεροπλάνα, τρένα ή λεωφορεία. Το θέμα είναι ότι τα πρωτότυπα της ελβετικής εταιρείας έχουν ως στόχο τον εντυπωσιασμό και δεν περνούν στη γραμμή παραγωγής. Ίσως εδώ έχουμε κάτι πιο… απτό.

Advertisement
Advertisement