Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rinspeed microSNAP: Χτισμένο σε skateboard (+vid)

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rinspeed microSNAP: Χτισμένο σε skateboard (+vid)

ΝΕΑ

Rinspeed microSNAP: Χτισμένο σε skateboard (+vid)

ΝΕΑ

Η Rinspeed κυκλοφόρησε νέες λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο πρωτότυπο microSNAP. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μικρότερη έκδοση του προηγούμενου SNAP. Το μοντέλο έχει τις ίδιες διαστάσεις με το Renault Twizy και είναι ένα αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα που έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά αγαθών και ανθρώπων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όπως και το προηγούμενο concept SNAP, το microSNAP πατά σε ένα σκελετό skateboard που φιλοξενεί το σύστημα μετάδοσης κίνησης αλλά και το αυτόνομο σύστημα οδήγησης. Μια ποικιλία από διαφορετικά εξαρτήματα μπορούν να εγκατασταθούν στην κορυφή του πλαισίου και περιλαμβάνουν ή μια καμπίνα επιβατών ή ένα χώρο φόρτωσης.

Το αυτοκίνητο είναι ικανό να ζήσει δεκαετίες, ο ίδιος σκελετός skateboard μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δέκα ή είκοσι χρόνια. Το pod, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να ανταλλάσσεται πιο συχνά για να εξασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο παραμένει εξοπλισμένο με ένα μοντέρνο εσωτερικό που διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να λειτουργήσουν το πρωτότυπο απλά μιλώντας σε αυτό. Το μοντέλο υιοθετεί επίσης φωνητικές εντολές όπως είναι οι Alexa, Cortana και Siri. Ακόμη και η Bixby της Samsung υποστηρίζεται, οπότε είναι περίεργο ότι ο Βοηθός Google λείπει.

Advertisement
Advertisement

Η Rinspeed επιθυμεί να βάλει το microSNAP στην παραγωγή, η εταιρεία ήδη διαπραγματεύεται με τους επενδυτές προκειμένου να δούμε το έξυπνο αυτό όχημα προσεχώς στο δρόμο.