Live Κίνηση
Περισσότερα
VW 2023

VW Tiguan: Το premium SUV στα καλύτερά του

Ελλάδα 0:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Tiguan: Το premium SUV στα καλύτερά του

VW 2023

VW Tiguan: Το premium SUV στα καλύτερά του

VW 2023

Το Volkswagen Tiguan αποτελεί την απόλυτη σταθερά στην ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά των premium C-SUV. Με 249 ευρώ τον μήνα και επιτόκιο 3,9% μπορείς κι εσύ να απολαύσεις την πολυτέλεια, την χλιδή και την απόλυτη ασφάλεια στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Το Volkswagen Tiguan είναι αναμφισβήτητα το SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη όπως επίσης και ένα από τα σημαντικότερα best-sellers στον κόσμο, ανεξάρτητα κατηγορίας.

Το ανανεωμένο Tiguan, με νέο design, ισχυρά και αποδοτικά προηγμένα κινητήρια συστήματα βενζίνης και πετρελαίου ενώ στην τεχνολογική κορυφή της γκάμας φιγουράρει η eHybrid, η plug-in υβριδική έκδοση με τον 1.4 TSI βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά αποδίδουν 245 ίππους ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά για περίπου 50 χιλιόμετρα (WLTP).

Advertisement
Advertisement

Με μήκος 4,509 μ., πλάτος 1,859 μ. και ύψος 1,665 μ., το νέο VW Tiguan είναι από τα πιο μεγάλα μοντέλα της κατηγορίας του. Εξωτερικά, ξεχωρίζει από τον προκάτοχό του από τη νέα, φαρδύτερη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα LED τόσο εμπρός όσο και πίσω, το ψηλότερο καπό, τους νέους προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό, φιλοξενούνται με άνεση πέντε ενήλικες ενώ αξίζουν αναφοράς ο έξυπνος και πρακτικός σχεδιασμός και η ρυθμιζόμενη μπρος-πίσω δεύτερη σειρά καθισμάτων. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 1.655 λίτρα) ενώ οι σχεδιαστές τόνισαν ακόμα περισσότερο την οδηγοκεντρική σχεδίαση, με έξυπνα χειριστήρια και το προσανατολισμένο προς τον οδηγό ταμπλό, που προσφέρει υποδειγματική εργονομία.

Advertisement

Το φρεσκαρισμένο VW Tiguan διαθέτει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες IQ. DRIVE της Volkswagen που στόχο έχουν την ασφάλεια και την άνεση οδηγού και επιβατών. Ενδεικτικά, ανάμεσά τους στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν το Multi-collision Brake, το Front Assist με City Emergency Braking και προστασία πεζών, το Lane Assist και πολλά άλλα.

Advertisement

Διαθέσιμο είναι και το Travel Assist που αποτελεί μία νέα προσθήκη στα συστήματα υποβοήθησης της μάρκας και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού της Volkswagen. Το σύστημα προσφέρει χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης με υποβοήθηση στο τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το σύνολο του VW Tiguan με το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον στη χώρα μας είναι ο κινητήρας 1.5 TSI των 150 ίππων που αποδίδει τη μέγιστη ροπή 250 Nm από 1.500 έως 3.500 σ.α.λ. Με αυτόν τον κινητήρα οι δύο εκδόσεις (με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο) είναι εξίσου οικονομικές με κατανάλωση μόλις 5,7 έως 5,9 λ./100 χλμ..

Με νέο design, νέες τεχνολογίες, ακόμα πιο πρακτικό, ακόμα πιο ευρύχωρο και με κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας και κυρίως πιο προσιτό, αφού το VW Tiguan προσφέρεται με 249€ / μήνα με επιτόκιο 3,9%, το SUV της VW ανεβάζει τον πήχη της κατηγορίας στα ύψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW: Με ενεργητική ανάρτηση τα νέα Tiguan και Passat (+video)
Πόσα χιλιόμετρα θα κάνει ηλεκτρικά το νέο VW Tiguan PHEV;
Δοκιμή: VW Tiguan 2.0 TDI DSG 4MOTION