Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO PHEV 2022

Το Volvo XC40 Recharge PHEV κάνει τη διαφορά

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volvo XC40 Recharge PHEV κάνει τη διαφορά

VOLVO PHEV 2022

Το Volvo XC40 Recharge PHEV κάνει τη διαφορά

VOLVO PHEV 2022

Με το Volvo XC40 Recharge PHEV η εταιρία προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο που δεν προκαλεί κανένα ερωτηματικό στον υποψήφιο οικογενειάρχη αγοραστή.

Advertisement
Advertisement

Ας ρίξουμε μια ματιά στην καρδιά του ευφυούς SUV της Volvo. Tο XC40 Recharge Plug-in Hybrid αξιοποιεί τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα της Volvo των 1,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 180 ίππους.

Αρωγός του βέβαια είναι ένας σύγχρονος ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 82 ίππων, με την συνδυασμένη όμως ισχύ στην έκδοση Τ5 να φτάνει τους 262 ίππους αλλά το κυριότερο, και τα 445 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Εντυπωσιακά επιτεύγματα εάν αναλογιστούμε το μέγεθος του XC40 που του εξασφαλίζουν μοναδικές επιδόσεις, 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,2 δευτερόλεπτα.

Η έκδοση Τ4 βασίζεται στον ίδιο κινητήρα βενζίνης με απόδοση όμως 129 ίππων, κάτι που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, αυξάνει την συνολική ισχύ στους 211 ολοζώντανους ίππους.

Το υπερσύγχρονο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη συμπληρώνει ιδανικά την εξαιρετική υβριδική διάταξη και στις δύο περιπτώσεις, συνδυάζοντας την οικονομία σε καύσιμο με έναν ανεξίτηλα δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα.

Advertisement

Η χωρητικότητα της μπαταρίας ανέρχεται στα 10,7 kWh, με την οποία το XC40 Recharge Plug-in μπορεί να καλύψει μόνο με την χρήση ηλεκτροκινητήρα απόσταση έως και 46 χιλιομέτρων με μηδενικές εκπομπές.

Advertisement

Η μέση κατανάλωση βενζίνης κυμαίνεται σε άκρως χαμηλά επίπεδα αφού δεν ξεπερνά τα 2,1 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 47 gr/km κατά WLTP, (απαλλάσσεται από ετήσια τέλη κυκλοφορίας). Η φόρτιση της μπαταρίας του XC40 Recharge Plug-in μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε οικιακή πρίζα είτε σε wallbox, σε χρόνο λιγότερο από 5 ή 3 ώρες αντίστοιχα.

Επίσης, το θετικό είναι πως το προηγμένο υβριδικό σύστημα της Volvo διαθέτει τέσσερα προγράμματα, Pure, Hybrid, Power, Individual.

Advertisement

Μέσω αυτών ο οδηγός έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει καλύτερα την λειτουργία του, με την επιλογή Pure να αφορά την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, την Ηybrid να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό την συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήρων, την Power για δυναμική οδήγηση με την μάξιμουμ απόδοση του συστήματος.

Υπάρχει βέβαια και το αποδοτικό σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης, το οποίο παρέχει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει ακόμη και την ένταση λειτουργίας του συστήματος.

Η Volvo δεν άφησε τίποτα στην τύχη, φρόντισε το νέο XC40 PHEV να υιοθετεί όλα εκείνα τα συστατικά που χτίζουν ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό αυτοκίνητο με το βλέμμα στο αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo: Aσύρματη ενημέρωση με υποστήριξη Apple CarPlay
Volvo XC40 Recharge PHEV: Δυο κόσμοι, πολλά πλεονεκτήματα
Volvo XC60 Recharge PHEV: Καθαρή μετακίνηση χωρίς περιορισμούς