Live Κίνηση
Περισσότερα
VW SUV 2021

VW ID.4: Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του ηλεκτρικού SUV

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.4: Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του ηλεκτρικού SUV

VW SUV 2021

VW ID.4: Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του ηλεκτρικού SUV

VW SUV 2021

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της VW είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα και διακρίνεται για τον πλούσιο βασικό του εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο της ηλεκτρικής γκάμας ID της VW – μετά το ID.3 – και προσφέρεται στη χώρα μας σε δύο εξοπλιστικά πακέτα. Παράλληλα, μπορεί να αποκτηθεί σε χαμηλότερη τιμή, καθώς επωφελείται από τη σημαντική έκπτωση της κρατικής επιδότησης.

Το λανσάρισμα στην ελληνική αγορά αφορά δύο εκδόσεις του ID.4, τις 1st και 1st Max, οι οποίες φέρουν μήκος 4,58 μέτρα, ενώ τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Αυτός αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,5 sec, ενώ τελική περιορίζεται στα 160 km/h.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την μπαταρία χωρητικότητας 77kWh, αυτή παρέχει εντυπωσιακά επίπεδα αυτονομίας που, σύμφωνα με τη VW φτάνει έως  520 km.

Όσον αφορά τη φόρτιση, αυτή γίνεται οπουδήποτε: Στο σπίτι φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα (φόρτιση με AC) σε μια οικιακή πρίζα ή με έναν προαιρετικό ID. Charger με ισχύ φόρτισης έως 7,2 kW ή 11 kW. Οι συνεχώς αυξανόμενοι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης σε πρατήρια καυσίμων και αυτοκινητόδρομους παρέχουν επίσης ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (φόρτιση με DC).

Advertisement

Παράλληλα, το VW ID.4 σκορπάει χαμόγελα χάρη στην χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ, η οποία είναι 543 λτ. και μπορεί να αυξηθεί στα 1.575 λτ. με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Έμφαση έχει δοθεί και στην άνεση των επιβατών, με το εσωτερικό του μοντέλου να είναι εξίσου άνετα με ένα συμβατικό SUV που ανήκει στην επόμενη κατηγορία μεγέθους.

Advertisement

Πέρα από την άνεση, στο επίκεντρο έχει βρεθεί τόσο το design, όσο και η ψηφιοποίηση της καμπίνας. Για το τελευταίο φροντίζει η οθόνη του συστήματος πολυμέσων με διαγώνιο 10 ή 12 ίντσες, όπως και ο πλήρως ψηφιακός και ευκρινής πίνακας οργάνων.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

Πλούσιος βασικός εξοπλισμός

Ένα από τα μεγάλα προσόντα του μοντέλου είναι και ο πλούσιος εξοπλισμός.  Μόλις από την έκδοση ID.4 1st  συναντάμε εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου “Drammen” με διαστάσεις 8 J x 20 και LED φώτα τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Στο εσωτερικό, ο οδηγός με τον συνοδηγό κάθονται σε θερμαινόμενα καθίσματα, ενώ ο πρώτος έχει ακριβώς μπροστά του ένα δερμάτινο θερμαινόμενο πολυλειτουργικό τιμόνι με λειτουργία αφής. Το ID.4, επίσης, εφοδιάζεται Ambient φωτισμού των 30 χρωμάτων, ο οποίος παρέχει μια όμορφη ατμόσφαιρα και στιγμές χαλάρωσης στους επιβάτες.

Ιδιαίτερη μνεία επίσης πρέπει να γίνει και στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, τα οποία καθιστούν το SUV σε ένα από τα πιο… θωρακισμένα και εύκολα στη χρήση αυτοκίνητα της αγοράς. Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε: Adaptive Cruise Control με Speed Limiter, Emergency call service (Υπηρεσία κλήσης έκτακτης ανάγκης), Emergency Steering Assist (Υποβοήθηση ελιγμού αποφυγής εμποδίου), Fatigue Detection  (Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού), Front Assist με City Emergency Braking και Pedestrian & Cyclist Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών), Lane Assist (Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας) και Park Pilot (Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός – πίσω με ηχητική προειδοποίηση και οπτικές ενδείξεις).

Στον βασικό εξοπλισμό, επίσης,  συμπεριλαμβάνεται το Εξελιγμένο Voice Control (χειρισμός τηλεφώνου και ηχοσυστήματος με φωνητικές εντολές), οι προβολείς LED με αυτόματη ρύθμιση δέσμης φωτός, το καλώδιο φόρτισης για wallbox, ο αυτόματος, αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέπτης και τα Προσκέφαλα ασφαλείας εμπρός με ρύθμιση ύψους.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Διαβάστε επίσης:
Ο έξυπνος τρόπος ανάκτησης ενέργειας του VW ID.4
Μέσα στο 2021 τα VW ID.4 GTX και ID.5
VW ID.4 – Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας