Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.3 – ΙD.4: Προσιτή ηλεκτροκίνηση σε τιμές-έκπληξη

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.3 – ΙD.4: Προσιτή ηλεκτροκίνηση σε τιμές-έκπληξη

VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.3 – ΙD.4: Προσιτή ηλεκτροκίνηση σε τιμές-έκπληξη

VOLKSWAGEN 2021-1

Με τιμή που ξεκινά από τα 28.100 ευρώ στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, το ID.3 είναι μία απόδειξη ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ήδη προσιτά σε ένα ευρύ κοινό που θέλει να προχωρήσει στη νέα εποχή της κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Κάθε νέα εποχή και μία τόσο μεγάλη αλλαγή όπως η ηλεκτροκίνηση έχει σημαντικά εμπόδια να υπερπηδήσει. Και ένα από αυτά είναι οι τιμές των καθαρά ηλεκτρικών μοντέλων, οι οποίες -αναμενόμενα, λόγω της νέας τεχνολογίας- είναι πάνω από τα αντίστοιχες εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες. Αυτό έρχεται να διορθώσει η VW με τις νέες εκδόσεις του ID.3 και του ID.4, οι οποίες είναι ιδιαίτερα προσιτές και αρκετά ανταγωνιστικές απέναντι σε μοντέλα με παραπλήσια απόδοση ισχύος και σε αντίστοιχα μεγέθη και διαστάσεις των αμαξωμάτων τους.

Για παράδειγμα το νέο ΙD.3 Pure+ προσφέρεται στην τιμή των 28.100 ευρώ, μαζί με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά’, μία τιμή που το φέρνει στα ίδια σχεδόν επίπεδα με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης ή πετρελαίου αυτής της κατηγορίας. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν στο σύνολό τους άμεσα ανταγωνιστικά απέναντι στα συμβατικά, κάτι που η VW με την μεγάλη παράδοση και τις δυνατότητες ευρείας βιομηχανικής παραγωγής έχει καταφέρει να επιτύχει από σήμερα και πρώτη ανάμεσα στις μεγάλες εταιρίες.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ID.3 λοιπόν, το οποίο έχει πλέον πάρει την θέση του παγκόσμιου best seller των ηλεκτρικών μοντέλων μέσα στους λίγους μήνες που κυκλοφορεί, θα διατίθεται στην χώρα μας, με την έκδοση Pure+. H έκδοση αυτή διαθέτει την μπαταρία των 45 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 350 χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει το πακέτο Performance, το οποίο αυξάνει την ισχύ του κινητήρα από 126 PS (93 kW) σε 150 PS (110 kW). Πλέον, το ID.3 Pure + καθίσταται το πιο προσιτό μοντέλο στην οικογένεια μοντέλων ID., με προτεινόμενη λιανική τιμή 28.097 € (με επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 33.500 €, επιδότηση 5.403 €).

Advertisement

Παράλληλα, η γκάμα του ID.4, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Volkswagen που αναδείχθηκε «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» και που αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο στην έκδοση ID.4 1ST, συμπληρώνεται επίσης με νέες εκδόσεις, άμεσα διαθέσιμες και στην Ελλάδα.

Advertisement

Πρόκειται για τις εκδόσεις Pure και Pure +, με την μπαταρία των 52 kWh και αυτονομία που φτάνει τα 345 χιλιόμετρα. ΤοID.4 Pure, με ισχύ 149 PS (109 kW), καθίσταται πλέον το πιο προσιτό στη γκάμα, με προτεινόμενη λιανική τιμή 31.200 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 37.200 €, επιδότηση 6.000 €).

Την ίδια στιγμή, το ID.4 Pure +, που διαθέτει το πακέτο Performance για αναβάθμιση της ισχύος στους 170 PS (125 kW), έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 34.283 € (με επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 39.000 €, επιδότηση 4.718 €).

Advertisement

Διαθέσιμη είναι και η έκδοση Pro +, με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh και αυτονομία έως 522 χιλιόμετρα, που χάρη στο πακέτο Performance αποδίδει 204 PS (150 kW). Το ID.4 Pro + έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 40.172 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 45.700 €, επιδότηση 5.528 €).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια μπαταρία και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων, διατίθεται και η έκδοση “Family”, με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Σε κάθε περίπτωση η VW δείχνει την τεράστια δυναμική που έχει σαν εταιρία και τις αστείρευτες δυνατότητές τς στο να δημιουργεί προσιτά αυτοκίνητα τα οποία διαθέτουν ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει στην διαθέσιμη σε κάθε εποχή τεχνολογία.

Είτε με το ID.3 είτε με το ID.4, η VW δίνει την ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν ένα μεγάλο και πληθωρικό σε ανέσεις αυτοκίνητο και να κάνουν την εισαγωγή τους στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτονται για το αυτοκίνητο και απολαμβάνοντας κάποιες μοναδικές οδηγικές απολαύσεις που μόνο ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να προσφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.4: Πληθώρα εκδόσεων για μία νέα εμπειρία οδήγησης
Ποιοι και που μπορούν να αγοράσουν το VW ID.3 με μόλις 14.816 ευρώ;
Ηλεκτρικό VW με τιμή κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ