Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στο Όσλο τη νέα Mercedes EQC

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε στο Όσλο τη νέα Mercedes EQC

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε στο Όσλο τη νέα Mercedes EQC

ΔΟΚΙΜΕΣ

Η Mercedes EQC είναι ένα μεσαίο premium ηλεκτρικό SUV το οποίο αποτελεί το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που εντάσσεται κάτω από την υπομάρκα EQ που αφορά στην ηλεκτροκίνηση. Την ανακρίναμε επί νορβηγικού εδάφους και αναφέρουμε…

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά το γερμανικό αυτοκίνητο αποπνέει έναν high tech χαρακτήρα με τις εντυπώσεις να κερδίζουν τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, που διέπουν όλο το πλάτος του αλλά και η μεγάλη πρωτοποριακή μάσκα που παραπέμπει σε οχήματα του μέλλοντος. Δεν υπάρχει περίπτωση με το που θα αντικρίσεις την EQC να μην καταλάβεις πως έρχεται από το αύριο, προδιαθέτοντας για τη high tech υπόστασή της, βαθιά στα σπλάχνα.

Μπαίνοντας μέσα, η ποιότητα υλικών και συναρμογής ανταποκρίνεται στα γνώριμα υψηλά στάνταρ της Mercedes, ενώ το παρόν δίνει το σύστημα πολυμέσων με τεχνητή νοημοσύνη, το MBUX. Η EQC σημειώστε πως δύναται να οδηγηθεί εύκολα με ένα πεντάλ. Η ηλεκτρική Merc διατηρεί σταθερή την ταχύτητά της χωρίς κόπο, ενώ σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι εξοικονομείς πολύτιμη ενέργεια. Συνολικά, υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης (από το Eco σε Sport) με διαφορετικά επίπεδα ανάκτησης ενέργειας. Σε κανονικούς ρυθμούς κίνησης η αυτονομία φτάνει τα 400 km ενώ για την φόρτιση σε ποσοστό 80% σε ταχυφορτιστή απαιτούνται μόλις 20 λεπτά της ώρας.

Advertisement

Για την κίνηση της EQC φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας για κάθε άξονα) συνολικής ισχύος 300 Kw ή αν προτιμάτε 408 PS, με τη ροπή να ορίζεται στα 765 Nm! Φυσικά, η κίνηση περνάει και στους τέσσερις τροχούς, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 5.1sec ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h. Το γερμανικό SUV εφοδιάζεται με συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 80 kW/h. Η αυτονομία είναι σύμφωνα με τη Mercedes άνω των 450+ χιλιομέτρων. Φυσικά καθοριστικό ρόλο στο πόσο μακριά θα φτάσει η EQC, παίζει το πρόγραμμα λειτουργίας που θα επιλέξει ο οδηγός ανάμεσα στα Eco/Comfort/Max Range/Sport/Individual. Στο δρόμο με τις επιδόσεις της μπορεί να τα βάλει με οτιδήποτε φορά θερμικό κινητήρα, αλλά όπως αρχικά αναμενόταν βασικό μέλημά της είναι να μεταφέρει οδηγό και επιβάτες με μεγάλη άνεση και κυρίως αθόρυβα, απομονώνοντας τους από εξωγενείς παράγοντες. Κάτι που τελικά το καταφέρνει, δίνοντας επιπλέον μια νέα διάσταση στις χλιδάτες μετακινήσεις που παραδοσιακά υπόσχεται η Mercedes.

Advertisement

Κλείνοντας να προσθέσουμε πως η Mercedes θέτει ως στόχο μέχρι το 2022 να διαθέτει στη γκάμα της δέκα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, κάτι που αναμένεται να της στοιχίσει σε επίπεδο επένδυσης γύρω στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Η EQC θα βρίσκεται στη χώρα μας το 2ο εξάμηνο του έτους και η τιμή της τοποθετείται στα 79.360 ευρώ για την ελληνική αγορά.

Advertisement