Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Aygo

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Aygo

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε το ανανεωμένο Toyota Aygo

ΔΟΚΙΜΕΣ

To ιαπωνικό μίνι μοντέλο αποκτά φρέσκια εμφάνιση & πιο ισχυρό κινητήρα. Ταξιδεύουμε στην Κοπεγχάγη για να γνωρίσουμε από κοντά το ανανεωμένο Toyota Aygo.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

H 2η γενιά του Aygo παρουσιάστηκε το 2014 και σήμερα η Toyota μας παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της (είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στην ελληνική αγορά σε τιμές που ξεκινούν από τα 9.790 ευρώ). Ξεκινώντας από τον τομέα της εμφάνισης, το ιαπωνικό μίνι μοντέλο διαθέτει ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο τμήμα. Έτσι, η 3D σχεδίαση συνοδεύεται από νέα LED φώτα ημέρα και διαφορετική μάσκα. Ανάλογες διαφορές έχουμε και στο πίσω τμήμα.

Η φρέσκια αισθητική συμπληρώνεται από τις νέες ζάντες αλουμινίου, τα δύο νέα χρώματα που προστίθενται στην παλέτα και φυσικά από τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης στις εκδόσεις “x-play”.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, η εικόνα παραμένει αμετάβλητη σε γενικές γραμμές με τις ψηφιακές ενδείξεις του πίνακα οργάνων να έχουν επανασχεδιαστεί. Επίσης, στο κέντρο του ταμπλό το σύστημα πολυμέσων περιλαμβάνει νέα οθόνη αφής 7 ιντσών με περισσότερες εφαρμογές. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Toyota έχουν τοποθετήσει νέες επενδύσεις για καλύτερη ηχομόνωση σε πολλά τμήματα του αμαξώματος (NVH-Noise, Vibration, Harshness) και σε συνδυασμό με το νέο set up ανάρτησης, το ανανεωμένο Aygo είναι σε θέση να προσφέρει καλύτερα επίπεδα άνεσης.

AYGO_Blue_039

AYGO_White_020

Advertisement

Κάτω από το καπό βρίσκουμε τη νέα γενιά του 1.0 λτ. VVT-I κινητήρα της Toyota, τεχνολογίας Euro 6.2. Το μηχανικό αυτό σύνολο έχει αναβαθμιστεί προσφέροντας ακόμη περισσότερη δύναμη, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση (72 ίπποι, 3,8 λτ./100 χλμ., 86 gr/km CO2).

Στο δρόμο το ανανεωμένο Aygo διατηρεί στο έπακρο την ευελιξία και τον αστικό του χαρακτήρα, όντας συνολικά βελτιωμένο. Έτσι κερδίζει πόντους-πλέον-στη άνεση, ενώ θετικά σχόλια αποσπούν και οι νέες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης που δίνουν καλύτερη αίσθηση στον οδηγό.

Advertisement

Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου συνεχίζεται στους δρόμους της Κοπεγχάγης. Θα επανέλθουμε στο Newsauto με περισσότερες λεπτομέρειες.

AYGO_Blue_037

AYGO_Blue_035

Advertisement