Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Μαδρίτη: Οδηγούμε το SEAT Mii Electric

Ελλάδα 2:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Live από Μαδρίτη: Οδηγούμε το SEAT Mii Electric

ΔΟΚΙΜΕΣ

Live από Μαδρίτη: Οδηγούμε το SEAT Mii Electric

ΔΟΚΙΜΕΣ

Σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την εξέλιξη της SEAT είναι προσκεκλημένο το newsauto.gr: Την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της ισπανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη Μαδρίτη, για την πρώτη απευθείας γνωριμία με το πολλά υποσχόμενο SEAT Mii Electric. Οι αναλυτικές εντυπώσεις, σκέψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις για το αυτοκίνητο θα ακολουθήσουν εν ευθέτω χρόνω. Επί του παρόντος, ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι με το Mii η SEAT, φυσικά ως ένας από τους δυναμικούς κλάδους της οικογένειας Volkswagen, κάνει το παρθενικό της βήμα στην ηλεκτροκίνηση.

Προφανώς η SEAT έκρινε ότι το Mii είναι από πολλές απόψεις ιδανικό για την είσοδό της στην αρένα των EV, κυρίως επειδή είναι ήδη ένα δημοφιλές και εμπορικά επιτυχημένο μοντέλο. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο εξηλεκτρισμός του Mii παρουσιάζεται σαν μια επιπλέον επιλογή για ένα αγοραστικό κοινό που θα εξέταζε, ούτως ή άλλως, σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσει ένα SEAT Mii ως αυτοκίνητο πόλης -και ίσως όχι μόνο. Επομένως, το Mii Electric έχει σαφή τοποθέτηση στην αγορά και εξίσου σαφή στόχευση πωλήσεων. Κάτι που δεν θα ίσχυε εάν η SEAT παρουσίαζε ένα εντελώς καινούργιο σχήμα, σε μια προσπάθεια να υπερτονίσει την επέκταση της γκάμας της και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στο Mii Electric, υπόσχεται ότι θα μεταφέρει τον οδηγό και τη συντροφιά του σε αποστάσεις έως και 260 χιλιομέτρων πριν δώσει σινιάλο ότι χρειάζεται επαναφόρτιση. Ο κινητήρας του έχει απόδοση 83 PS, με τη μέγιστη ροπή στα 21,6 χλγμ. Το Mii είναι εφοδιασμένο με συσσωρευτές ενέργειας ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 32,3 kWh και ως προς το χρόνο φόρτισης, για τις μεν εγκαταστάσεις AC των 7.2kW απαιτούνται περίπου 4 ώρες έως το 80% και σε φορτιστές DC δυνατότητας 40kW το 80% επιτυγχάνεται σε 1 ώρα.

Advertisement

Σύμφωνα με τη SEAT, όταν το Mii Electric αρχίσει να διατίθεται στις κύριες αγορές της Ευρώπης (Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Βρετανία, Ελβετία, Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Σουηδία και Πολωνία) θα είναι ένα από τα πιο ελκυστικά -από άποψη κόστους- ηλεκτροκίνητα. Διότι το Mii Electric θα διατίθεται σε τιμή παραπλήσια με το συμβατικό βενζινοκίνητο -αλλά, φυσικά, με πολύ χαμηλότερο κόστος χρήσης και ασύγκριτα πιο χαμηλή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Αλλά εφ’ όλων αυτών, ας έχουμε λίγη υπομονή για την ολοκληρωμένη ανάλυση του Mii Electric. Στο newsauto.gr, λίαν προσεχώς.

Advertisement