Live Κίνηση
Περισσότερα
VIDEO

Video: Audi Q3 Plug-in Hybrid, ο ηλεκτρικός σας σύντροφος

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Audi Q3 Plug-in Hybrid, ο ηλεκτρικός σας σύντροφος

VIDEO

Video: Audi Q3 Plug-in Hybrid, ο ηλεκτρικός σας σύντροφος

VIDEO

To premium και κομψό Audi Q3 ξεχωρίζει από την plug-in υβριδική “καρδιά”, η οποία επιτρέπει στο SUV να κινείται ακόμα και ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Audi Q3 45 TFSI e εξοπλίζεται με το ξεχωριστό DNA της γερμανικής μάρκας και παράλληλα προσφέρει ισχυρές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση.

Πώς είναι κάτι τέτοιο εφικτό;

Κάτω από το καπό υπάρχει το υβριδικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα 6τάχυτο κιβώτιο S Tronic.

Advertisement
Advertisement

Εκτός όμως από τις εξαιρετικές επιδόσεις, όπως είναι η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα που ολοκληρώνεται σε 7,3 δευτερόλεπτα, το Q3 45 TFSI e μπορεί να κινείται και ηλεκτρικά. Πιο συγκεκριμένα, η μπαταρία των 13,0 kWh επιτρέπει στο premium μοντέλο να κυκλοφορεί για 51 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το αυστηρό πρότυπο WLTP) αμιγώς ηλεκτρικά. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί καθημερινά το Q3 plug-in hybrid, χωρίς να καταναλώνει καθόλου καύσιμο.

Σε περίπτωση που τελικά αγγίξει τα 100 χλμ., η μέση κατανάλωση του Q3 45 TFSI e βρίσκεται στα 1,4 λίτρα. Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 39-32 γρ./χλμ. Όπως είναι αντιληπτό, οι κάτοχοι του μοντέλου απαλλάσσονται από την πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας.

Advertisement

Για τη φόρτιση της μπαταρίας των 13,0 kWh, η Audi προσφέρει ως στάνταρ ένα καλώδιο τύπου 2, το οποίο εφόσον συνδεθεί με Wallbox τοποθετημένο σε οικία, η πλήρης φόρτιση απαιτεί 3 ώρες και 45 λεπτά. Εφικτός, παράλληλα, είναι και ο ανεφοδιασμός με ηλεκτρική ενέργεια και σε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

Περισσότερα για το νέο Audi Q3 45 TFSI e βρείτε εδώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi A3 Sportback 30 TFSI συνδυάζει ιδανικά το premium και το σπορ
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Audi Q4: Οι 10+1 λόγοι που θα σε… ερεθίσουν