Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Audi Q4: Οι έντεκα λόγοι υπεροχής

Ελλάδα 0:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4: Οι έντεκα λόγοι υπεροχής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Audi Q4: Οι έντεκα λόγοι υπεροχής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Αudi Q4 e-tron φέρνει την γερμανική εταιρία στην καρδιά της πιο δημοφιλούς κατηγορίας σε όλο τον κόσμο, με ένα ηλεκτρικό σύνολο που ξεχωρίζει όχι μόνο για τεχνολογική του υπεροχή αλλά και για στοιχεία όπως η απόλυτη εμμονή με την ποιότητα κατασκευής, το μοναδικό design και την premium αύρα στην άνεση και την ασφάλεια που εξασφαλίζει στους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

 

Ξεχωριστό και ιδιαίτερα μοντέρνο σε σχεδίαση, με δυναμική παρουσία, πλούσιο σε εξοπλισμό και ανέσεις πολυτέλειας, το νέο Q4 e-tron αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για ένα σύγχρονο ηλεκτρικό SUV. Ψαγμένο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, το Q4 e-tron ξεχειλίζει από κατασκευαστική υπεροχή, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η Audi θα παραμείνει και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μία εταιρία με πρωταγωνιστικό ρόλο και καινοτόμες ιδέες, όπως άλλωστε έκανε πάντα στην ιστορία της.

Με το Q4 e-tron ανοίγει τα φτερά της και σε πιο δημοφιλείς κατηγορίες, για σύγχρονους καταναλωτές που θέλουν από τώρα να απολαύσουν τις μοναδικές ιδιότητες της ηλεκτροκίνησης, χωρίς όμως να στερηθούν την χαρά της οδήγησης ή την απόλαυση ενός premium μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μία πραγματικά μοναδική περίπτωση στο σύγχρονο τοπίο των premium ηλεκτρικών SUV.

  1. Eντυπωσιακή σχεδίαση με τα στοιχεία της Audi και έναν φουτουριστικό χαρακτήρα που το καθιστά δυναμικό και με έντονη παρουσία. Η ύπαρξη στην γκάμα της έκδοσης Sportback προσθέτει το έξτρα στοιχείο της σπορ αύρας, χωρίς παράλληλα να χάνεται η πρακτικότητα ενός σύγχρονου SUV. Το σύνολο χαρακτηρίζεται κυρίως από την εντυπωσιακή “κλειστή” μάσκα και τα μοναδικής σχεδίασης φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ενώ τον δικό τους χαρακτήρα δίνουν και οι μεγάλοι τροχοί. cΗ έκδοση Q4 Sportback e-tron, πηγαίνει το σχέδιο ένα ακόμα βήμα πιο πέρα, προσδίδοντας έναν κουπέ σπορ χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Εξαιρετικής ακαμψίας πλαίσιο και κορυφαία αεροδυναμική για το αμάξωμα (0,28 για το κανονικό και 0,26 για το Q4 Sportback e-tron,).

Advertisement

2. Αυτονομία έως και 534 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP ανάλογα την έκδοση και την ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε το πολύ αποδοτικό σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης αλλά και το πολύ εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης της θερμότητας, μέσω των οποίων μεγιστοποιείται η απόδοση της μπαταρίας και αυξάνεται η αυτονομία του οχήματος.

3. Δυνατότητα φόρτισης έως και 125 kW όπου μόλις 10 λεπτά φόρτισης αρκούν για επανάκτηση αυτονομίας 130 χιλιομέτρων. Η συμπαγής μπαταρία μπορεί να δεχθεί έως και 7,4 kW φόρτιση AC και έως 100 kW όταν χρησιμοποιείται φόρτιση HPC (φόρτιση υψηλής ισχύος) με συνεχές ρεύμα. Ως στάνταρ, η μεγαλύτερη μπαταρία επιτρέπει έως και 11 kW με AC και έως και 125 kW με HPC. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει τη φόρτιση ή και τον κλιματισμό εξ αποστάσεως, από το smartphone του. 

Advertisement

4. Μεγάλο μεταξόνιο στα 2,76 μέτρα και εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων που θυμίζουν SUV μεγαλύτερης κατηγορίας. Ο χώρος αποσκευών φθάνει στα 520 λίτρα. Με μήκος 4,59 μέτρα, οι εσωτερικοί χώροι – με την απουσία κεντρικής σήραγγας – ξεπερνούν τα όρια της κατηγορίας και συγκρίνονται με την κατηγορία των SUV μεγάλου μεγέθους. Όσον αφορά τους εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους, υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 25 λίτρα και στις υποδοχές στο πάνω τμήμα των θυρών, αποθηκεύονται άνετα φιάλες ενός λίτρου.

5. Πολύ προχωρημένο σχεδιαστικά σαλόνι με έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες και παροχές στους επιβάτες. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με κορυφαία σε ποιότητα υλικά, πολλά εκ των οποίων χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά. Νέο τιμόνι με φωτιζόμενους διακόπτες επαφής οι οποίοι παρέχουν την δυνατότητα για μετακίνηση μέσα στα μενού του συστήματος πολυμέσων κινώντας απλά το δάχτυλο, όπως γίνεται και στα smartphones.

Advertisement

6. Πλήρως ψηφιακό περιβάλλον με πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και σύστημα πολυμέσων με οθόνες 10,1 ή 11,6 ιντσών. Μεγάλο Head Up Display με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για βέλτιστη αποτελεσματικότητα και άνεση για τον οδηγό. Η οθόνη αυτή βρίσκεται στο εμπρός μέρος του παρμπρίζ, και πάνω της προβάλλεται σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας. Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε εικονική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια επίσης εικονική διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή.

7. Tρεις διαφορετικές επιλογές σε κινητήρες, με 170, 204 και 299 ίππους. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπάρχει μόνο ένας ηλεκτροκινητήρας, στην τελευταία υπάρχουν δύο κινητήρες, ένας στον κάθε άξονα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρικής τετρακίνησης.

8. Δύο μεγέθη μπαταριών στις 51,5 kWh και στις 76,6 kWh με εννέα ή δώδεκα κελιά. Πολύ εξελιγμένη τεχνολογία για την θερμική προστασία της μπαταρίας και την καλύτερη δυνατή λειτουργία της. Η στήριξη της μπαταρίας γίνεται κάτω από τον χώρο των επιβατών σε μία πολύ ισχυρή αλουμινένια κατασκευή. Πρόκειται για πλαίσιο μέσα στο οποίο βρίσκεται καλά προφυλαγμένη η μπαταρία, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία της αλλά και να προστατεύεται από το ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης.

9. Το χαμηλό κέντρο βάρους και η εξελιγμένη σπορ ανάρτηση δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και δυναμικό στην οδήγηση αυτοκίνητο. Η Audi έρχεται να προσθέτει τις δικές της σπορτίφ “πινελιές” με μία πολύ σπορ ανάρτηση για όλες τις εκδόσεις, η οποία είναι χαμηλωμένη κατά 15 χιλιοστά.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για εφαρμογή του συστήματος Audi Drive Select με πολλά διαφορετικά προφίλ οδήγησης, μέσω των οποίων ο οδηγός επιλέγει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας βασικών στοιχείων του αυτοκινήτου, όπως η απόκριση στο γκάζι, η αίσθηση στο τιμόνι, η απόσβεσης της ανάρτησης κ.ά.

10. Δεκάδες συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών μεταξύ των οποίων το adaptive cruise control και οι κάμερες περιμετρικής ορατότητας. Το νέο Audi Q4 e-tron εφοδιάζεται επίσης με ένα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών χρησιμοποιώντας την φράση “Hey Audi”, το οποίο πλέον έχει αυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας και αντίληψης της καθημερινής γλώσσας και πιο σύνθετων εντολών.

Ιδιαίτερα εξελιγμένο είναι και το σύστημα πλοήγησης με δυνατότητες που άπτονται της ηλεκτρικής λειτουργίας του αυτοκινήτου (όπως για παράδειγμα η εύρεση σταθμών φόρτισης) και ικανότητα over the air ενημερώσεων.

11. Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής ξεκινούν από 44.900 € (39.469 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), συγκεκριμένα για το Audi Q4 e-tron 35, των 170 ίππων (125 kW), με κινητήρα/κίνηση πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Audi Q4 e-tron Sportback: Ηλεκτρικό SUV με σπορ σιλουέτα
Σύστημα Quattro στο νέο Audi Q4 e-tron
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron