Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Πρώτη επαφή με το νέο BYD Seal U DM-i

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη επαφή με το νέο BYD Seal U DM-i

ΔΟΚΙΜΕΣ

Πρώτη επαφή με το νέο BYD Seal U DM-i

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το νέο SUV της BYD διαθέτει αν μη τι άλλο μία εντυπωσιακή εμφάνιση και ένα μοντέρνο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η BYD βρίσκεται σε μία φάση εντυπωσιακής εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά, ήταν αναμενόμενο και στην παρουσία της στην κατηγορία των SUV να επιδιώξει να ξεχωρίσει από τα τετριμμένα του ανταγωνισμού.

Το Seal U DM-i πέραν του ότι αποτελεί το έκτο μοντέλο του κατασκευαστή που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι επίσης και η plug-in υβριδική έκδοση του Seal.

To BYD Seal U DM-i έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα, με το τελικό σχέδιο να είναι ιδιαίτερα τολμηρό για τα δεδομένα της κατηγορίας, ακολουθώντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας, «Ocean Aesthetics».

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος υπάρχουν τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα και σε συνδυασμό με τις καθαρές λιτές γραμμές, δημιουργούν ένα σύνολο που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις και το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα σύγχρονα SUV.

Ιδιαίτερα τολμηρό είναι και το πίσω μέρος, με την BYD να εισάγει στα πίσω φωτιστικά σώματα του Seal U DM-i, μια λεπτή φωτεινή μπάρα τεχνολογίας LED.

Περνώντας στο εσωτερικό του νέου BYD Seal U DM-i, είναι εμφανής η προσπάθεια  των ανθρώπων της εταιρείας να συνδυάσουν τον τολμηρό χαρακτήρα, τις εξελιγμένες δυνατότητες και την τεχνολογική καινοτομία, με τελικό αποτέλεσμα ένα υπερσύγχρονο χώρο, προσανατολισμένο στον οδηγό.

Advertisement

Ο οποίος έχει στη διάθεσή του μία μεγάλη οθόνη 15,6 ιντσών, μέσω της οποίας μπορεί να ελέγχει τις περισσότερες εκ των βασικών λειτουργιών του αυτοκινήτου, ενώ highlight αποτελεί η δυνατότητα περιστροφής της κατά 90ο με το πάτημα ενός διακόπτη στο τιμόνι ή του σχετικού εικονιδίου στο κάτω τμήμα της.

Δεν λείπει φυσικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3 ίντσες, ενώ στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται τοποθετημένος ένας κρυστάλλινος επιλογέας ταχυτήτων με κομψή σχεδίαση, οι διακόπτες για τα οδηγικά προφίλ, όπως και η διπλή επιφάνεια για επαγωγική φόρτιση smartphone.

Advertisement

Πολύ καλή είναι και η ποιότητα και η συναρμογή των υλικών, με την πλειοψηφία τους να είναι μαλακά και με ωραία υφή, ενώ οι δερμάτινες επενδύσεις είναι οικολογικού χαρακτήρα.

Το Seal U DM-i δείχνει ιδιαίτερα ευρύχωρο. Η ψηλή γραμμή της οροφής και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες παρέχουν στον οδηγό μία εξαιρετική ορατότητα, ενώ οι λεπτές κολόνες Α ελαχιστοποιούν τα πιθανά τυφλά σημεία.

Με μήκος 4.770 χλστ. και ύψος 1,67 μ., το Seal U DM-i είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από άλλα δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας του, όπως τα Hyundai Tucson και Nissan Qashqai, κάτι που χαρίζει, ιδιαίτερα για τους πίσω επιβάτες, αρκετό χώρο για το κεφάλι και τα πόδια.

Advertisement

Αρκετά μεγάλος είναι και ο χώρος των αποσκευών με χωρητικότητα 425 λίτρα, που μπορεί να φτάσει έως και τα 1.440 λίτρα.  

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις του Seal U DM-i θα πρέπει να κάνετε υπομονή έως τις 20 Μαΐου, όπου και θα λήξει το εμπάργκο που έχει ορίσει ο Κινέζος κατασκευαστής.

Σε ότι αφορά τις τιμές, στην Ελλάδα δεν εχουν ακόμα οριστικοποιηθεί. Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης που έχουν ανακοινωθεί, ξεκινάει από 38.900 ευρώ η δικίνητη έκδοση και από 44.500 ευρώ η τετρακίνητη.

Για τις τιμές δείτε εδω!