Live Κίνηση
Περισσότερα
SUZUKI 2021

Suzuki Vitara: Το αυθεντικό SUV με τις μοναδικές off road δυνατότητες

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki Vitara: Το αυθεντικό SUV με τις μοναδικές off road δυνατότητες

SUZUKI 2021

Suzuki Vitara: Το αυθεντικό SUV με τις μοναδικές off road δυνατότητες

SUZUKI 2021

Η Suzuki συνεχίζει την διαρκή εξέλιξη του Vitara, με την τελευταία του γενιά να είναι ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και ελκυστικό SUV το οποίο διατηρεί στο μέγιστο δυνατό τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Mπορεί τα SUV να είναι η κυρίαρχη τάση της παγκόσμιας αγοράς τα τελευταία χρόνια, όμως η Suzuki υπήρξε από τις πρώτες εταιρίες η οποία πήρε τα μηνύματα των καιρών. Το όνομα Vitara ήταν αυτό που συνδέθηκε άρρηκτα με τα οχήματα διπλού ρόλου και το αυτοκίνητο που ταυτίστηκε σε όλο τον κόσμο -και ιδίως στην χώρα μας- με τις πρώτες εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Η μεγάλη αυτή παράδοση συνεχίζεται και στις μέρες μας, έχοντας προσαρμοστεί ανάλογα στα σύγχρονα δεδομένα χωρίς όμως σημαντικές εκπτώσεις στις off road δυνατότητες.

Το νέο Vitara παραμένει όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς το πιο εκτός δρόμου SUV της κατηγορίας του, τιμώντας την μεγάλη τεχνογνωσία της Suzuki σε αυτόν τον τομέα και αποτελώντας το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο για διαδρομές και πέρα από την άσφαλτο.

Advertisement
Advertisement

Για να το επιτύχει αυτό η Suzuki έχει εξελίξει την δική της προηγμένη τετρακίνηση με την ονομασία AllGrip. Φέρνοντας στο σήμερα την τεράστια τεχνογνωσία της που πηγαίνει πίσω στο 1970, η Suzuki έχει δημιουργήσει μία σύγχρονη και αποδοτική τετρακίνηση, η οποία προσφέρει στο Vitara μοναδικές ικανότητες στο να κινηθεί με χαρακτηριστική ευκολία και σε δύσκολες διαδρομές εκτός ασφάλτου.

Το σύστημα AllGrip είναι αναβαθμισμένο και με πιο υψηλή απόδοση, προσφέροντας στο οδηγό απόλαυση, ασφάλεια σε κάθε είδους διαδρομή και εξαιρετικές επιδόσεις. Το σύστημα AllGrip διαθέτει 4 προγράμματα λειτουργίας, έτσι ώστε ο οδηγός να παίρνει κάθε φορά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το Vitara.

Advertisement

H επιλογή των λειτουργιών γίνεται από έναν διακόπτη στην κεντρική κονσόλα και υπάρχει και αντίστοιχη ένδειξη για το κάθε mode στον πίνακα οργάνων. Τα προγράμματα αυτά είναι τα εξής:

  • Auto: Δίνει προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου σε ομαλές συνθήκες οδήγησης και μεταβαίνει σε τετρακίνηση μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο.
  • Sport: Βελτιώνει την απόδοση σε απότομες στροφές κατανέμοντας περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς, ενώ για καλύτερη απόδοση του κινητήρα, μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και την κατανομή της ροπής.
  • Snow: Προσφέρει την ιδανική διαμόρφωση για χιονισμένες, ολισθηρές επιφάνειες και ενισχύει την πρόσφυση κατά την επιτάχυνση ώστε να διατηρείται η σταθερότητα.
  • Lock: Για την απομάκρυνση του οχήματος από το χιόνι, τη λάσπη ή την άμμο, η λειτουργία Lock κατανέμει συνεχώς μεγάλη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ώστε να εξασφαλιστεί μέγιστη πρόσφυση. Το ESP και τα άλλα συστήματα ελέγχου λειτουργούν με βέλτιστο τρόπο για τον απεγκλωβισμό του αυτοκινήτου. Η λειτουργία Lock μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία Snow σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα.
Advertisement

Τις αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες του Vitara έρχεται να ενισχύσει και το σύστημα Hill Descent. Το σύστημα ελέγχου της κατάβασης αντιλαμβάνεται μία απότομη κατηφόρα και ενεργοποιεί τα φρένα αυτόματα, έτσι ώστε να διατηρείται η ταχύτητα κατάβασης σταθερή, χωρίς την ανάγκη επέμβασης του οδηγού και δίχως να υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια και το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να γλιστρήσει.

Advertisement

Πέρα από την εξαιρετική τετρακίνηση, το Vitara διαθέτει επίσης και μερικά ακόμα χαρακτηριστικά τα οποία το βοηθούν ώστε να είναι ένα εξαιρετικό “εργαλείο” για τις εκτός δρόμου αποδράσεις. Το μήκος του στα 4.175 χιλιοστά είναι ιδανικό για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας ενώ και η απόσταση των 18,5 εκατοστών από το έδαφος προσθέτει έξτρα σιγουριά για εύκολη διαχείριση των off road εμποδίων.

Το χαμηλό βάρος των 1.165 κιλών και η μεγάλη αυτονομία σε καύσιμο χάρη στην μικρή κατανάλωση από τους υβριδικούς κινητήρες δημιουργούν επιπλέον προϋποθέσεις για τον οδηγό του Vitara να απολαύσει όμορφες διαδρομές πέρα από το συνηθισμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διακοπές με το Suzuki Vitara 1.4 Hybrid 48V 2WD
Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Vitara Hybrid (+τιμές)
Τα τεχνικά στοιχεία των Suzuki Vitara, S-Cross και Swiss Sport SHVS 48V