Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το ανανεωμένο ΜΙΝΙ σου φτιάχνει τη διάθεση

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ανανεωμένο ΜΙΝΙ σου φτιάχνει τη διάθεση

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το ανανεωμένο ΜΙΝΙ σου φτιάχνει τη διάθεση

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το νέο ΜΙΝΙ μπορεί να εναρμονιστεί πλήρως με την ψυχολογία του οδηγού, επιλέγοντας το ανάλογο προφίλ.

Advertisement
Advertisement

Η ευχάριστη οδηγική συμπεριφορά του νέου ΜΙΝΙ συνοδεύεται και από τον πολυτελή και ανασχεδιασμένο διάκοσμο του μικρού μοντέλου.

Εντός της καμπίνας ο οδηγός θέλει να αισθάνεται… σαν στο σπίτι του, αλλά δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Ανάλογα με την ψυχολογία του χρήστη, μπορεί να επιλεχτεί και ο σχετικός φωτισμός.

Διατίθενται δύο χρωματικοί συνδυασμοί για την οθόνη του κεντρικού οργάνου και την οθόνη του ψηφιακού cockpit που μπορούν να επιλεγούν στο σχετικό μενού του συστήματος ελέγχου. Στο “Lounge” mode, το περιεχόμενο απεικονίζεται σε ένα φόντο με χαλαρωτική απόχρωση μεταξύ turquoise και petrol blue. Στο “Sport” mode, το φόντο της οθόνης είναι κόκκινο και ανθρακί.

Advertisement
Advertisement

Σε οχήματα με τα προαιρετικά MINI Driving Modes, ο χρωματικός συνδυασμός συνδέεται με την αντίστοιχη επιλογή. Στα MID και GREEN modes, ενεργοποιείται το στυλ “lounge”, ενώ στο “SPORT” mode, ενεργοποιείται ο αντίστοιχος χρωματικός συνδυασμός που φέρει την ίδια ονομασία. Προαιρετικά, ένας ομοιόμορφος χρωματικός συνδυασμός για όλα τα MINI Driving Modes μπορεί να ορίζεται στο μενού του συστήματος ελέγχου.

Advertisement

Σε συνδυασμό με το νέο, προαιρετικό Ambient Light, οι αποχρώσεις της οθόνης μπορούν να συνδυαστούν με το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού. Υπάρχουν έξι αποχρώσεις φωτισμού εσωτερικού για το καθένα από τα δύο modes,”Lounge” και “Sport”.

Advertisement

Η ρύθμιση γίνεται από το διθέσιο διακόπτη (toggle switch) που βρίσκεται στο πάνω τμήμα του πλαισίου του παρμπρίζ. Ανάλογο είναι το χρώμα του φωτεινού δακτυλίου LED του κεντρικού οργάνου, του έμμεσου φωτισμού κάτω από τα διακοσμητικά ένθετα και τα πάνελ θυρών, στις χειρολαβές των θυρών οδηγού και συνοδηγού, στη βάση της οροφής καθώς και στο εμπρός τμήμα της κεντρικής κονσόλας και της περιοχής των ποδιών.

Το αποτέλεσμα είναι ένας εξατομικευμένος και πλήρως εναρμονισμένος φωτισμός (lighting mood) στο εσωτερικό του 3θυρου MINI, του 5θυρου ΜΙΝΙ και του MINI Cabrio. Επιπλέον, το Ambient Light φωτίζει επίσης τις χειρολαβές των θυρών και τα σημεία εισόδου στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
MINI: Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία
Οι τιμές του ανανεωμένου MINI στην Ελλάδα
Θέλεις να κάνεις το κλασικό σου Mini ηλεκτρικό; – Πόσο κοστίζει