Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

MINI: Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MINI: Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

MINI: Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

O χαρακτήρας των αυτοκινήτων της ΜΙΝΙ είχε πάντα μία συγκεκριμένη και μοναδική ταυτότητα. Αυτή γίνεται ακόμα πιο… ξεκάθαρη, χωρίς ίχνος περιττών στοιχείων επάνω στις νέες μοντέρνες γραμμές του ανανεωμένου ΜΙΝΙ.

Advertisement
Advertisement

Είκοσι χρόνια αφότου λανσαρίστηκε το σύγχρονο MINI, η τελευταία γενιά του μοντέλου κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα. Η φιλοσοφία πίσω από την επανεκκίνηση της μάρκας, και συγκεκριμένα η δημιουργία πολυτελών αυτοκινήτων για τη μικρή κατηγορία, έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό και παγκόσμιο success story.

Μοντέρνο με “καθαρή” εμφάνιση

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα αναδεικνύει την ουσία ενός ΜΙΝΙ, απομακρύνοντας κάθε τι περιττό. Μέσα από την αισθητική αναβάθμιση τα στοιχεία κλειδιά στην εμφάνιση του ΜΙΝΙ έρχονται στο προσκήνιο και εκσυγχρονίζονται στο πλαίσιο της σχεδιαστικής λιτότητας. Το εμπρός τμήμα του MINI είναι ιδιαίτερα εκφραστικό.

Advertisement
Advertisement

Κυρίαρχα στοιχεία είναι η χαρακτηριστική μάσκα, της οποίας το εξαγωνικό πλαίσιο καταλαμβάνει τώρα σημαντικά περισσότερο χώρο και οι στρογγυλοί προβολείς που αποτελούν σήμα κατατεθέν της MINI. Τα φώτα στάθμευσης αντικαθίστανται από κάθετους αεραγωγούς στα εξωτερικά άκρα, ώστε να δημιουργούνται τα air curtains που βελτιώνουν την αεροδυναμική. Η κεντρική λωρίδα του προφυλακτήρα, που λειτουργεί και ως βάση πινακίδας κυκλοφορίας, είναι τώρα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, ξεφεύγοντας από το μαύρο.

«Η σχεδίαση του νέου ΜΙΝΙ είναι πιο μοντέρνα, πιο φρέσκια και πιο καθαρή», σχολιάζει ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής Σχεδίασης MINI. «Όλες οι καινοτομίες υπηρετούν μία κοινή αποστολή: Purify MINI! Λιγότερη περιπλοκότητα, περισσότερη εξατομίκευση».

Advertisement

Οι αναλογίες της MINI με τους κοντούς προβόλους παραμένουν τα στοιχεία κλειδιά στο προφίλ του αυτοκινήτου. Τα νέα τόξα των θόλων των τροχών είναι εντυπωσιακά. Επιπλέον, οι δείκτες πορείας (φλας) που ενσωματώνονται στα επανασχεδιασμένα φινιστρίνια υιοθετούν τεχνολογία LED. Σχεδιαστική λιτότητα εφαρμόζεται και στο πίσω τμήμα των μοντέλων ΜΙΝΙ με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα μαύρο πλαίσιο αντιγράφει το εξαγωνικό σχήμα της μάσκας. Το πίσω φως ομίχλης είναι τώρα ενσωματωμένο στην πίσω ποδιά με τη μορφή μιας λεπτής μονάδας LED.

Advertisement

Εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα με ιδιαίτερο… στυλ

Μία νέα έκδοση των προβολέων LED με χαρακτηριστική σχεδίαση θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Το εσωτερικό κέλυφος των χαρακτηριστικών στρογγυλών προβολέων δεν είναι πλέον χρωμιωμένο, αλλά μαύρο. Μονάδες LED για τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα φώτων διασφαλίζουν έντονο και ομοιόμορφο φωτισμό στο δρόμο. Μια περιφερειακή φωτοδίοδος υποστηρίζει τη λειτουργία των φώτων ημέρας και των φλας.

Advertisement

Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα σε σχέδιο Union Jack αποτελούν επίσης τμήμα του βασικού εξοπλισμού. Το γραφικό των πίσω φώτων που είναι εμπνευσμένο από τη βρετανική σημαία τονίζεται ιδιαίτερα από μία πιο σκούρα έκδοση του μοτίβου. Όλες οι λειτουργίες των πίσω φώτων υποστηρίζονται από τεχνολογία LED με εξαίρεση το φως όπισθεν.

Διαβάστε επίσης:
Οι τιμές του ανανεωμένου MINI στην Ελλάδα
MINI: Μόνο ηλεκτρικά από το 2030
Μετέτρεψε το Mini του σε ηλεκτρικό με 3.000 δολάρια (VIDEO)