Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα ισχυρότερα SUV στον κόσμο

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ισχυρότερα SUV στον κόσμο

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα ισχυρότερα SUV στον κόσμο

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτά τα Sport Utility Vehicles αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με ένα διθέσιο αυτοκίνητο αν θέλετε μεγάλη ισχύ και επιδόσεις. Στο www.newsauto.gr χρησιμοποιώντας την ιπποδύναμη ως κριτήριο, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο ισχυρά SUV.

Advertisement
Advertisement

Από τη μία πλευρά, της αυτοκίνησης τα SUV προσέφεραν την ασύγκριτη ικανότητα να μας πηγαίνουν μακριά από την πεπατημένη διαδρομή με άνεση και να επιστρέφουν σε ένα κομμάτι. Από την άλλη, τα σπορ αυτοκίνητα ήταν προσαρμοσμένα για την απόλυτη ταχύτητα στην ευθεία ή σε δρόμους, με στροφές. Οι πλευρές αυτές άρχισαν να… συγκλίνουν απροσδόκητα κατά τη δεκαετία του 1990 για να φτάσουμε στο 2022 όπου τα οχήματα εκτός δρόμου έχουν δύναμη ίδια με αυτή των… supercars.

Aston Martin DBX (550 ίπποι)

Η βρετανική εταιρεία τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της αυτοκίνησης, παρουσιάζοντας μια πανίσχυρη εκδοχή της DBX: Την 707. Στα χαρτιά, το νέο υπερυψωμένο «αγρίμι» από τo Gaydon της Μ. Βρετανίας έχει στα πλεονεκτήματά του ένα twin-turbo V8 των 3.982 κ.εκ. της Mercedes-AMG.

Advertisement
Advertisement

Αποδίδει 707 ίππους (που έδωσαν το όνομα στο αυτοκίνητο) και 900 Nm ροπής. Πρόκειται, δηλαδή, μια αύξηση της τάξεως των 156 ίππων και 200 Nm, συγκριτικά με την «απλή» εκδοχή της DBX.

Audi RS Q8 (600 ίπποι)

Το Q8 δεν είναι το μεγαλύτερο SUV της Audi, αυτή η… τιμή πηγαίνει στο Q7 , αλλά σίγουρα δεν είναι compact. Όμως, με κινητήρα twin-turbo V8 600 ίππων κάνει το 0-100 σε 3.8 δεύτερα, είναι το ταχύτερο Το 2019, λίγο πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, το RS Q8 έσπασε το ρεκόρ γύρου SUV στην πίστα του Nürburgring με χρόνο 7λεπτά 42.2 δεύτερα.

Advertisement

Bentley Bentayga Speed ​​(635 ίπποι)

Η Bentley για το SUV της διάλεξε τον κινητήρα W12 των 6,0 λίτρων με ισχύ 635 ίππους, όταν τα περισσότερα υπόλοιπα SUV τροφοδοτούνται από έναν V8. Βέβαια η Bentayga Speed δεν σχεδιάστηκε μόνο για να κινείται σε ευθεία γραμμή. Μια παραλλαγή της Bentayga Speed ​​διεκδίκησε το ρεκόρ SUV στην ανάβαση του Pikes Peak του 2018, ολοκληρώνοντας την διαδρομή σε 10 λεπτά 49,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Jaguar F-Pace SVR (550 ίπποι)

Η Jaguar σχεδίασε την F-Pace με την λογική να την κινήσει με τον V8 κινητήρα της, περίμενε ως το 2018  για να κυκλοφορήσει το μοντέλο SVR. Εκτός από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 5.0 λίτρων με 550 ίππους, το διακριτικό SVR περιλαμβάνει εξοπλισμό με σκληρά ελατήρια, φαρδύτερους τροχούς, νέο σύστημα εξάτμισης και σπορ καθίσματα για τον οδηγό και συνοδηγό.

Lamborghini Urus (650 ίπποι)

Advertisement

Η κορυφαία συμμετοχή της Ιταλίας στα SUV υψηλής απόδοσης είναι η Lamborghini Urus, η οποία μοιράζεται τη βασική της πλατφόρμα με την Bentley Bentayga και την Porsche Cayenne , μεταξύ άλλων μοντέλων. Ενώ η αρχική ιδέα ήταν να κινείται από έναν V10 5,2 λίτρων της  Gallardo, το μοντέλο παραγωγής απέκτησε έναν εξημερωμένο V8 4,0 λίτρων εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι υπερσυμπιεστές. Η τοποθέτηση του εμβλήματος της Lamborghini σε ένα SUV ήταν ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα, αλλά απέδωσε: Η Urus με το νούμερο 15.000 δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2021.

Range Rover SV Autobiography (575 ίπποι)

Οι μέρες που η Land Rover πούλησε ένα Range Rover με διψήφιο αριθμό ιπποδύναμης, έχουν περάσει. Τώρα στην τέταρτη γενιά του, αυτό το θρυλικό SUV είναι ισχυρό ανεξάρτητα από το μοντέλο που επιλέγετε. ‘Όμως οι αγοραστές που αναζητούν την απόλυτη ταχύτητα θέλουν το μοντέλο SV Autobiography. Ο γνωστός V8 των 5,0 λίτρων με turbo φτάνει τους 557 ίππους, που είναι αρκετοί για ένα σπριντ 5,1 δευτερολέπτων από 0-100 χλμ / ώρα.

Maserati Levante Trofeo (590 ίπποι)

Η Maserati μπήκε στην κατηγορία των SUV αργά. Για να αντισταθμίσει τον χαμένο χρόνο έβαλε τον V8 3,8 λίτρων που προέρχεται από τη Ferrari στο Levante και ρύθμιση της απόδοσής του στους 590 ίππους. Οι τροποποιήσεις του πλαισίου και της ισορροπίας βάρους σχεδόν 50: 50 επιτρέψτε στους λάτρεις του SUV της Maserati να αξιολογηθούν στο έπακρο την ισχύ του V8.

Mercedes-AMG GLE63 S (603 ίπποι)

Η Mercedes-Benz βοήθησε στη δημιουργία της κατηγορίας SUV από την οποία κυκλοφόρησε η ML55 AMG το 1998. Fast Forward (στην κυριολεξία) το 2021: Η ML τώρα ονομάζεται GLE και η απόδοση έχει ανέβει στους 603 ίππους από ένα διπλό υπερτροφοδοτούμενο V8 4,0 λίτρων. Η GLE63 S χρειάζεται 3,7 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid (670 ίπποι)

Οι Λίγοι θα εκπλαγούν όταν μάθουν ότι το ισχυρότερο γερμανικό SUV έχει το έμβλημα της Porsche. Αυτό που ίσως σας εκπλήξει είναι πως έχει υβριδικό κινητήρα. Ο γνωστός 4,0 λίτρων V8 διπλό turbo V8 της εταιρείας συνδυάζεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα για να ξεπεράσει το… βάρος του.

Κοιτάζοντας μπροστά: GMC Hummer EV SUV (830 ίπποι)

Η GMC έγινε πρωτοσέλιδο όταν παρουσίασε μια έκδοση 1000 ίππων του Hummer EV το 2020, αλλά η έκδοση SUV δεν θα είχε τετραψήφιο νούμερο ιπποδύναμης . Θα αποδίδει περίπου 830 ίππους στην πι0ο ισχυρή έκδοσή της. Η GMC εξήγησε ότι το SUV είναι περίπου 20 ίντσες μικρότερο από το ανοιχτό ημιφορτηγό των 1000 ίππων, οπότε η τεράστια μπαταρία που χρειάζεται για να επιτευχθεί η τετραψήφια απόδοση δεν θα πρέπει να χαθεί κάτω από το αμάξωμα.

Κοιτάζοντας μπροστά: Tesla Model X Plaid (1020 ίπποι)

Η Tesla θα διαθέτει το Plaid σύστημα μετάδοσης κίνησης που ανέπτυξε για το Model S στο Model X. Αν και οι προδιαγραφές δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι να ξεκινήσουν την παραγωγή του μοντέλου, η αμερικανική εταιρεία δίνει την ίδια απόδοση 1020 ίππων για το Χ και το S. Ο κόσμος των Super-SUV γίνεται ηλεκτρικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα σούπερ Lamborghini Urus της Kim Kardashian
Οδηγούμε το Audi RS Q8
Ο Beckham καίει τα… λάστιχα της Maserati Levante Trofeo