Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα αυτοκίνητα των πιο αδίστακτων κατά συρροή δολοφόνων

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα αυτοκίνητα των πιο αδίστακτων κατά συρροή δολοφόνων

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα αυτοκίνητα των πιο αδίστακτων κατά συρροή δολοφόνων

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Φρίκη, τρόμος, αποτροπιασμός. Οι δολοφόνοι που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη και τα αυτοκίνητα που είχαν ως σύμμαχο για τις φρικιαστικές πράξεις τους.

Advertisement
Advertisement

Κατά καιρούς η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από αποτρόπαια εγκλήματα που ακόμη και ο πιο αρρωστημένος νους αδυνατεί να φανταστεί.

Εγκλήματα από μανιασμένους, κατά συρροή δολοφόνους που προκάλεσαν ανείπωτο πόνο στα θύματά τους και βαθιά θλίψη στις οικογένειές τους. Πώς μπορεί, ένας άνθρωπος να αντλεί ηδονή από τον βασανισμό και τη θανάτωση ενός συνανθρώπου του; Πώς γίνεται κάποιος serial killer; Πώς είναι εφικτό μια ανθρώπινη οντότητα να μη νιώθει το παραμικρό ίχνος ενοχής για τις σαδιστικές, ειδεχθείς πράξεις της;

Τα ερωτήματα που αναδύθηκαν μετά από κάθε φρικιαστικό περιστατικό είναι δεκάδες, με πολλά εκ των οποίων να μένουν αναπάντητα, ακόμα και από τους μεγαλύτερους εγκληματολόγους και ψυχαναλυτές.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι δεν μπόρεσαν να δώσουν απαντήσεις οι τελευταίοι, κρίνεται ανέφικτο να δώσουμε εμείς. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να τους… προσεγγίσουμε από μια διαφορετική σκοπιά. Να δούμε τα αυτοκίνητα που τους συνόδευαν κατά τα φονικά τους.

Αυτές είναι, λοιπόν, οι ιστορίες και τα αυτοκίνητα των μεγαλύτερων serial killers

Τεντ Μπάντυ (Ted Bundy)

Advertisement

«Ο πιο ανηλεής μπάσταρδος, που θα γνωρίσετε ποτέ». Αυτόν τον χαρακτηρισμό είχε αποδώσει στον εαυτό του ο Ted Bundy, ενδεχομένως ο πιο διεστραμμένος και δαιμονικός κατά συρροή δολοφόνος που γνώρισε η ανθρωπότητα. Οι φήμες αναφέρουν πως δολοφόνησε, βίασε και κατακρεούργησε περισσότερες από 100 γυναίκες καταδικάστηκε, όμως, για 36 φόνους, τους οποίους ομολόγησε.

Advertisement

Οι φρικαλεότητας ξεκίνησαν το 1974, αλλά συνελήφθη το 1975 όταν μία απαχθείσα γυναίκα κατάφερε να… το σκάσει. Υποβλήθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε τρις εις θάνατον. Ένας από τους διαβολικούς τρόπους που εφηύρε για να δελεάσει τα θύματα ήταν μέσω του αυτοκινήτου του, ενός Volkswagen Beetle. Προσποιείτο πως είχε προβλήματα υγείας, ζητώντας τη βοήθεια των κοριτσιών προκειμένου να φορτώσει κάποια υλικά στον «Σκαραβαίο» του.

Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς (David “Son of Sam” Berkowitz)

Advertisement

Στα τέλη του ’70, η Νέα Υόρκη μαστιζόταν από εκατοντάδες κακοποιούς. Συμμορίες, διακινητές κοκαϊνης, βιαστές, ήταν το σκοτεινό πορτραίτο του «Μεγάλου Μήλου». Αυτή η εξοικείωση, ωστόσο, των κατοίκων της δεν κρίθηκε ικανή να «μετριάσει» το σοκ από το φρικιαστικό έργο του David Berkowitz, ή αλλιώς «Γιος του Σαμ» (Son of Sam), ο οποίος μεταξύ 1976 και 1977 αφαίρεσε 6 ανθρώπινες ζωές. Τα κίνητρά του; Πραγματικά μυστήρια. Ισχυρίστηκε πως εκτελούσε εντολές από… τον δαιμονισμένο σκύλο του, πιστεύοντας πως το γάβγισμα του σκύλου ήταν οι φωνές του Σατανά που τον διέταζε να βγει έξω να σκοτώσει. Περιηγείτο στα στενά της Νέας Υόρκης με ένα παλιό Ford Galaxie sedan του 1963.

Τζόελ Ρίφκιν (Joel Rifkin)

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Νέα Υόρκη έμελλε να τρομοκρατηθεί ξανά από τη δράση ενός serial killer. Ο λόγος για τον Joel Rifkin, ο οποίος καταδικάστηκε σε 203 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία 9 γυναικών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάνω από 17 θύματα.

Στο μυαλό του είχαν αναπτυχθεί -από τα παιδικά του χρόνια- έντονες και αδιανόητες φαντασιώσεις με πρωταγωνίστριες ιερόδουλες, γεγονός που του… όπλισε το χέρι, στρεφόμενο προς τις πόρνες της Νέας Υόρκης. Βιοποριζόταν μέσω της κηποτεχνίας και ως εκ τούτου, για τη μεταφορά των εργαλείων του, διέθετε ένα Mazda pickup του 1984.

Το 1993, ενώ οδηγούσε το ιαπωνικό μοντέλο αγνόησε σήμα αστυνομικών για έλεγχο μ’ αποτέλεσμα να εκκινήσει μια τρομερή καταδίωξη, η οποία ολοκληρώθηκε όταν συγκρούστηκε με πινακίδα. Όταν έπεσε στα «δίχτυα» των αρχών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μια έντονη μυρωδιά, αναδυόμενη από την καρότσα. Άναυδοι αντίκρυσαν το πτώμα μια γυναίκας σε προχωρημένη αποσύνθεση. «Είναι μια πόρνη που πήρα από το Μανχάταν. Αφού κάναμε σεξ, την έπνιξα. Θεωρείτε πως χρειάζομαι δικηγόρο», φαίνεται πως ήταν η απάντησή του.

Τζον Γουέιν Γκέισι, «Ο Κλόουν» (John Wayne Gacy)

Επιτυχημένος επιχειρηματίας, τρυφερός πατέρας και αγαπητός από όλους. Αυτό ήταν το προφίλ που διατηρούσε ο John Wayne Gacy στην περιοχή Ντες Πλέινς του Σικάγο. Ή μάλλον αυτό ήταν το… προσωπείο του, μιας και από το 1972 έως το 1978 οι φόνοι του αφορούσαν δεκάδες νεαρά αγόρια (33 εξακριβωμένοι φόνοι).

Αυτό που αδυνατούσε να συλλάβει ο νους της κοινής γνώμης ήταν πως διοργάνωνε πολλά πάρτι, στα οποία μεταμφιεζόταν σε κλόουν προκειμένου… να προσφέρει χαμόγελα στα παιδιά. Στην πραγματικότητα, προκάλεσε απύθμενο πόνο και θλίψη. Χρησιμοποιούσε μια ποικιλία οχημάτων, αλλά κατά τη σύλληψή του βρισκόταν πίσω από το τιμόνι ενός Oldsmobile Delta 88, το οποίο επέλεξε για το μεγάλο του πορτ – παγκάζ.

Εντ Γκέιν – «Ο δολοφόνος με το πριόνι» (Ed Gein)

Λίγα εγκλήματα έχουν προκαλέσει τόσο αποτροπιασμό όσο του Ed Gein, του σαλεμένου «χασάπη του Γουισκόνσιν». Στα μέσα της δεκαετίας του ’50, το Πλέινφιλ του Γουισκόνσιν, έλαβε μια ιδιαίτερα αρνητική δημοσιότητα, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα. Διότι εκεί έδρασε, ο άνθρωπος που ενέπνευσε μέσω της αχρειότητάς του πολλές από τις γνωστότερες κινηματογραφικές ταινίες τρόμου, όπως είναι ο «Σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι».

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιούσε ο Ed Gein για να διαμελίζει τα θύματά του, προτού φτιάξει μάσκες από το δέρμα του. Μάλιστα, δε δίσταζε να ξεθάβει πτώματα από το νεκροταφείο της περιοχής τα οποία… μεταποιούσε σε φρικιαστικά εργόχειρα. Οδηγούσε ένα Ford Fodor sedan, μέσα στο οποίο μετέφερε τα θύματά του.

Δεν απεικονίζεται το μοντέλο του Ed Gein, αλλά ένα άλλο αντίστοιχης χρονολογίας

Διαβάστε επίσης:

Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”

Ο Leonid Brezhnev και οι… κόντρες στη Ρωσία

Τα καλύτερα αυτοκίνητα των ’90s – Ποιο θα επέλεγες;