Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Κατοικίδια: Σπάστε το τζάμι του αυτοκινήτου για να το σώσετε

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατοικίδια: Σπάστε το τζάμι του αυτοκινήτου για να το σώσετε

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Κατοικίδια: Σπάστε το τζάμι του αυτοκινήτου για να το σώσετε

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τι κάνουμε όταν αντιληφθούμε ότι εντός ενός οχήματος υπάρχει κλειδωμένο κάποιο ζώο το οποίο κινδυνεύει από θερμοπληξία;

Advertisement
Advertisement

Οι τετράποδοι φίλοι μας -και γενικά τα λεγόμενα ζώα συντροφιάς- χρειάζονται την φροντίδα μας (και την παρουσία μας) κάθε στιγμή. Ιδίως τις ζεστές ημέρες που εξακολουθούμε να διανύουμε, δεν πρέπει να φροντίζουμε μόνο για την τροφή τους ή τα χάδια τους αλλά και για να παραμένουν σε δροσερό μέρος.

Η εικόνα ενός ζώου το οποίο είναι παρατημένο σε ένα κλειδωμένο αυτοκίνητο για ώρα, κάτω από τον ήλιο, και με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι μεγάλη (ή ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα), δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο εσωτερικό ενός οχήματος το οποίο είναι για ώρα κάτω από τον ήλιο τους θερμούς μήνες του έτους ξεπερνά τους 60 ή και τους 70 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
Advertisement

Είναι καθήκον μας να το βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Η ύστατη λύση είναι να σπάσουν κάποιο τζάμι του αυτοκινήτου για να προσπαθήσουν να το βγάλουν το ζώο από το όχημα.

Πότε και πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε όταν βρεθούμε σε μια τέτοια περίπτωση είναι να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία για το περιστατικό και να δώσουμε πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία που βρίσκεται σταθμευμένο το όχημα. Ταυτόχρονα, αναζητούμε τον ιδιοκτήτη του ζώου και βγάζουμε φωτογραφίες με το κινητό τηλέφωνό μας, ενώ προσπαθούμε να καλέσουμε και άλλους να είναι παρόντες.

Advertisement

Εάν οι αστυνομικοί αργούν να έρθουν στο σημείο που βρισκόμαστε και δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ο ιδιοκτήτης, τότε επικοινωνούμε ξανά είτε με την Αστυνομία είτε με τις αρμόδιες Αρχές και δηλώνουμε ότι προτιθέμεθα να σπάσουμε κάποιο τζάμι του οχήματος για να σώσουμε το ζώο από θερμοπληξία.

Advertisement

Για να το κάνουμε επιλέγουμε ένα από τα πλαϊνά και το μικρότερο σε διαστάσεις για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τα χέρια μας από τυχόν τραυματισμό εξαιτίας των θραυσμάτων και φυσικά φροντίζουμε να μην τραυματίσουμε το ζώο ή να το τρομάξουμε και το εξαγριώσουμε.

Πάντως, σε μια τέτοια περίπτωση, χρειάζεται να είμαστε σίγουροι για την απόφασή μας και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος και του ζώου ενδεχομένως να αποφασίσει να κινηθεί νομικά εναντίον μας για την πράξη μας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που μπορείς να σπάσεις το τζάμι αυτοκινήτου για να σώσεις ζώο;
Ονόματα αυτοκινήτων εμπνευσμένα από ζώα
Ζώα και… αυτοκίνητα