Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Ονόματα αυτοκινήτων εμπνευσμένα από ζώα (Mέρος β’)

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ονόματα αυτοκινήτων εμπνευσμένα από ζώα (Mέρος β’)

Men + Speed

Ονόματα αυτοκινήτων εμπνευσμένα από ζώα (Mέρος β’)

Men + Speed

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το όνομα του αυτοκινήτου σημαίνει πολλά. Δεν είναι λίγα τα μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν δανειστεί για όνομά τους, αυτό κάποιου ζώου. Οι κατασκευαστές με αυτόν τον τρόπο θέλουν να περιγράψουν και το τι αντιπροσωπεύει το νέο αυτοκίνητο. Εσάς τι σας έρχεται στο μυαλό; ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Παρακάτω θα δείτε μερικά χαρακτηριστικά μοντέλα.

CHEVROLET IMPALA
CHEVROLET IMPALA-640
Κατασκευάστηκε από τη Chevrolet γύρω στο 1958 και πήρε το όνομα Impala που προέρχεται από την αφρικανική αντιλόπη.

FORD COUGAR
FORD COUGAR-640

Advertisement
Advertisement

Το Ford Cougar ήταν ένα coupe που πωλήθηκε στην Ευρώπη μεταξύ του 1998 και 2002, αλλά στη Ν. Αμερική έγινε γνωστό με το όνομα Mercury Cougar. Βασισμένο σε ένα Mondeo, ήταν η δεύτερη απόπειρα της Ford να αντικαταστήσει το επιτυχημένο Capri, αλλά οι πωλήσεις δεν ήταν καλές και μετά από μόλις τέσσερα χρόνια σταμάτησε η παραγωγή του.

FORD F-150 RAPTOR FORD F-150 RAPTOR-640

Το Raptor είναι η ακραία εκδοχή του best-seller Ford φορτηγό F-150 στην Αμερική. Είναι το μόνο όχημα στη λίστα μας που το όνομά του είναι εμπνευσμένο από ένα ζώο υπό εξαφάνιση, δηλαδή με ένα πουλί που είναι αρπακτικό της Μεσοζωικής Εποχής.

Advertisement

CORVETTE STINGRAY
CORVETTE STINGRAY-640

Το Stingray είναι ένα άλλο όνομα για το Chevy Corvette, ένα αυτοκίνητο του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε το 1963. Stingray είναι ένα θαλάσσιο πλάσμα κομψό και πολύ γρήγορο, όπως το αυτοκίνητο.

Advertisement

PANTHER
PANTHER-640

Κατασκευάστηκε από τον Robert Jankel το 1972. Το Panther (Westwinds) με το πολυτελές του ρετρό στιλ βασίζεται σε άλλα αυτοκίνητα παραγωγής από άλλους κατασκευαστές, κυρίως όπως της Bugatti Royale, η οποία έμοιαζε με την Jaguar SS100.

FORD FALCON
FORD FALCON-640

Advertisement

Το σχετικά μικρό Falcon ήταν αρχικά μια επιτυχία για τις πωλήσεις. Falcon σημαίνει γεράκι. Είναι ένα station wagon που κατασκευάστηκε τη δεκαετία 1960-1970.

MITSUBISHI COLT
MITSUBISHI COLT-640

Η ονομασία «Colt» έχει εφαρμοστεί σε μια σειρά από οχήματα της Mitsubishi από το 1962, αλλά δεν είναι επί του παρόντος σε χρήση. Η λέξη Colt προσδιορίζει τα νεαρά αρσενικά άλογα συνήθως κάτω από την ηλικία των τεσσάρων χρόνων.

NISSAN BLUEBIRD
NISSAN BLUEBIRD-640

Το Bluebird ήταν ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα της Nissan και βοήθησε στην ανάπτυξη της φήμης της μάρκας όσον αφορά την αξιοπιστία και την αντοχή της. Ήταν το πρώτο εξ ολοκλήρου ιαπωνικό αυτοκίνητο που συναρμολογήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ. Το Bluebird είναι είδος πουλιού, μέλος της οικογένειας των τσιχλών και βρίσκεται κυρίως στην Αμερική.

WOLSELEY HORNET
WOLSELEY HORNET-640

Στη δεκαετία του 1960, η βρετανική Motoring Corporation αποφάσισε να δημιουργήσει μια αριστοκρατική έκδοση του Mini με επιπλέον χώρο αποσκευών. Το αποτέλεσμα ήταν το Wolseley Hornet, το όνομά του από ένα παρμένο από ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό έντομο που, στην πραγματικότητα, είναι μια μεγάλη σφήκα.

VW BEETLE
VW BEETLE-640

Αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα με όνομα ενός εντόμου. Το συγκεκριμένο Beetle βασίζεται στο Mk 6 Golf. Και για όσους δεν ξέρουν, Beetle στα αγγλικά είναι το σκαθάρι.

SKODA KODIAQ
SKODA KODIAQ-640

Το πρώτο SUV της Skoda, είναι το μοντέλο με το όνομα Kodiaq, το οποίο προέρχεται από ένα είδος αρκούδας της Αλάσκας. Κανονικά γράφεται Kodiak, αλλά η Skoda λέει ότι αυτό κάνει το όνομα “πιο διακριτικό”.

DE TOMASO MANGUSTA
DE TOMASO MANGUSTA-640

Το καλύτεροι στο τέλος; Η εκπληκτική Mangusta παρήχθη από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία De Tomaso μεταξύ του 1967 και του 1971. Σχεδιασμένο από τον Giorgetto Giugiaro, μόλις 401 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν και πλέον είναι εξαιρετικά σπάνια. Η λέξη “Mangusta” είναι η ιταλική και πρόκειται για ένα ζώο που μπορεί να σκοτώσει κόμπρες.