MIRROR

Χρυσές δουλειές για το Τουρκικό θωρακισμένο που προσπάθησε να ρίξει τον Εβρο

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χρυσές δουλειές για το Τουρκικό θωρακισμένο που προσπάθησε να ρίξει τον Εβρο

MIRROR

Χρυσές δουλειές για το Τουρκικό θωρακισμένο που προσπάθησε να ρίξει τον Εβρο

MIRROR

Το Hizir είναι το βαρύ πυροβολικό του Ερντογάν για τα σύνορα της χώρας του και αυτό που είχε προσπαθήσει να ρίξει τον φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Advertisement
Advertisement

 

… βέβαια ο “Ελληνικός φράχτης” σήμερα δεν έχει καμία σχέση με του video, αλλα η αλήθεια είναι οτι το πολυδιαφημισμένο και… μοσχοπουλημένο Hizir δεν κατάφερε ούτε εκείνον με τα συρματοπλέγματα να ρίξει.

Ο φράχτης του Εβρου σήμερα:

Advertisement
Advertisement

 

Το Hizir πρόκειται για μία προσωπική… επιθυμία του Τούρκου Προέδρου. Είναι ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο κατασκευάζεται από την τούρκικη εταιρεία Katmerciler και πληροί όλα τα στάνταρ που θέτει το ΝΑΤΟ για τα στρατιωτικά οχήματα των χωρών του.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, έχει το πιο ισχυρό μοτέρ στην κατηγορία του (400 ίππους) και προσφέρει πλήρη προστασία σε επιθέσεις με νάρκες και εκρηκτικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρήκαμε το θωρακισμένο που φτιάχνεται στην Ελλάδα

Επίσης, μπορεί να εφοδιαστεί με ειδικό εξοπλισμό για χρήση σε συνθήκες χημικού/βιολογικού πολέμου, επίσης για χρήση σε περιοχές που έχουν πληγεί από ραδιενέργεια, μετά από πυρηνική επίθεση κ.ο.κ.

Η παρουσίασή του έγινε από τον ίδιο τον Ερντογάν και ήδη εκτός από τα ελληνοτουρκικά σύνορα χρησιμοποιείται και τα υπόλοιπα σύνορα της χώρας, αλλά και στη Συρία.

Advertisement

Άλλωστε η απόκτησή του έγινε μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την «Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης», το οποίο καλύπτεται κατά 75% από την Ε.Ε. και κατά 25% από το Τουρκικό κράτος. Με λίγα λόγια η ΕΕ επιδότησε την αγορά των συγκεκριμένων τουρκικών οχημάτων, από τον Ερντογάν για την Τουρκία, μετά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό που έγινε πριν περίπου ένα χρόνο…

Παράλληλα, το Hizir το έχουν παραγγείλει πολλές χώρες εκτός Τουρκίας, οι οποίες κυρίως προέρχονται από την Αφρική, μεταξύ των οποίων πιο πρόσφατα και η Ουγκάντα. Υπολογίζεται ότι από το 2019 έως σήμερα, οι εξαγωγές του Hizir έφθασαν σε ύψος 150 εκατομμυρίων ευρώ, με την παραγωγή του να έχει ήδη εξαγοραστεί μέχρι και το 2027…

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Katmerciler κατασκευάζει εδώ και 35 χρόνια και άλλα στρατιωτικά οχήματα, όπως και οχήματα ειδικών αποστολών, τα οποία εξάγονται σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Δείτε το Hizir που προσπάθησε νύχτα να ρίξει κομμάτι απο τον παλαιό φράχτη στον Έβρο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρήκαμε το θωρακισμένο που φτιάχνεται στην Ελλάδα

«Φόβος και τρόμος» για τους Τούρκους… (+video)
Rafale: Πως ισοπέδωσαν Τουρκική βάση (video)