Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κίνδυνος θάνατος αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μας

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κίνδυνος θάνατος αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μας

ΝΕΑ

Κίνδυνος θάνατος αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μας

ΝΕΑ

Αναμφίβολα τα πολλά που έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας, οι έννοιες αλλά ακόμα χειρότερα η άγνοια, μπορεί να επιφέρει πολλά δυσάρεστα, ακόμα και από πράγματα που δε μπορούμε καν να τα βάλουμε στο μυαλό μας ως τόσο επικίνδυνα…

Advertisement
Advertisement

Περιστατικό, το επανέφερε στις συζητήσεις, αν και ακόμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν αντιδρούν.

Ο λόγος για το Start Button…

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με έρευνες, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κουμπιού εκκίνησης στα αυτοκίνητα. Αυτό, παρόλο που είναι κατά τα άλλα λειτουργικό, κρύβει κινδύνους για την υγεία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Η αιτία αυτών των θανατηφόρων ατυχημάτων σχετίζεται με το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με Start Button έχουν την τάση να μην πατούν το κουμπί της μίζας για να σβήσουν τον κινητήρα, όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο στο κλειστό γκαράζ τους.

Συνήθως, παίρνουν τα κλειδιά μαζί τους, αφήνοντας το μοτέρ να λειτουργεί και να εκπέμπει ρύπους. Εάν αυτό συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος ο ιδιοκτήτης να δηλητηριαστεί από τους αέριους ρύπους που εκπέμπει το αυτοκίνητο στο κλειστό γκαράζ, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην υγεία του.

Advertisement

Με βάση μάλιστα τα στοιχεία που είχαν αποκαλύψει οι Times, εκτός από θανάτους, έχει προκαλέσει στις Η.Π.Α. πολλούς τραυματισμούς ανθρώπων, εκ των οποίων αρκετούς με εγκεφαλική βλάβη.

Advertisement

Όπως αναφέρεται, η Ένωση Μηχανικών Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. έχει ήδη προειδοποιήσει τους κατασκευαστές ώστε να εξοπλίσουν τα οχήματα με Start Button με κάποιο σύστημα που θα ειδοποιεί τον οδηγό να σβήσει τον κινητήρα όταν αυτός βγαίνει από το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, αν και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford, η VW και η Audi έχουν τοποθετήσει σύστημα που σβήνει αυτόματα το αυτοκίνητο ύστερα από κάποια λεπτά συνεχούς λειτουργίας, εφόσον αναγνωριστεί ότι το κλειδί δεν είναι μέσα σε αυτό. Επίσης, η Toyota διαθέτει σύστημα που μέσω ενός ηχητικού σινιάλου ειδοποιεί τον οδηγό ότι δεν έχει σβήσει τον κινητήρα, για να μην μείνει το μοτέρ σε λειτουργία.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
SOS: Αυτό είναι το κενό ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας! (+video)
Προσοχή: Ζημιές χιλιάδων ευρώ χωρίς να το καταλάβετε (+video)
Με αυτοκίνητα κίνδυνος θάνατος