Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Με αυτό το αυτοκίνητο σκοτώθηκε ο Παντελίδης

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με αυτό το αυτοκίνητο σκοτώθηκε ο Παντελίδης

MIRROR

Με αυτό το αυτοκίνητο σκοτώθηκε ο Παντελίδης

MIRROR

Τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, ο Παντελής Παντελίδης επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο, παρέα με δύο ακόμη άτομα. Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην έξοδο του παλιού Ανατολικού αεροδρομίου, ο άτυχος τραγουδιστής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Advertisement
Advertisement

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, λόγω της υψηλής ταχύτητας, ο Παντελίδης έχασε τη ζωή του και η μια εκ των επιβατών τραυματίστηκε σοβαρά.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε εκείνο το μοιραίο πρωινό, αυτό ήταν μια Mercedes-AMG ML63 του 2008, η οποία εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 6,2 V8, που αποδίδει 510 PS κι έχει μέγιστη ροπή 64,2 kgm! Διαθέτει το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Mercedes, ενώ οι επιδόσεις του τετρακίνητου SUV είναι… τρομακτικές παρά το ογκώδες – βαρύ αμάξωμά του. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h καλύπτεται σε μόλις 4,4 sec (επιδόσεις διθέσιων supercars). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα τα αυτοκίνητα -ακόμα και τα πολύ γρήγορα- δε σκοτώνουν, αλλα οι συμπεριφορές μας όταν τα οδηγούμε….

 

Advertisement

H ML63 AMG εφοδιάζεται με πολλά σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το Active Curve System, το οποίο περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο ανατροπής του αυτοκινήτου σε ακραίες καταστάσεις. Διαθέτει αερόσακους στον οδηγό, τον συνοδηγό, κουρτίνας και πλαϊνούς. Σύμφωνα με τις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP το 2008 όπου και δοκιμάστηκε η τότε νέα ML, απέσπασε 5 αστέρια στην προστασία των επιβατών, δηλαδή πήρε το «άριστα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανεκπαίδευτοι Ελληνες με… όπλα στα χέρια τους

Advertisement

Ωστόσο, το συγκεκριμένο δυστύχημα θα μας θυμίζει πάντα πως η οδήγηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για όποιον δε διαθέτει πνευματική και σωματική διαύγεια. Βέβαια δε θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, πως τα γρήγορα αυτοκίνητα με μεγάλες ιπποδυνάμεις απαιτούν ειδικούς χειρισμούς και εκπαίδευση.

 

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ηλεκτροσόκ οι τιμές φόρτισης στο δρόμο! – Καπέλο πάνω από 900%
Αυξάνονται οι σταθμοί φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους!
Ο μικρός αριθμός σταθμών φόρτισης «φρενάρει» την ηλεκτροκίνηση!
ΔΕΗ: 1.000 σταθμοί φόρτισης μέσα στην επόμενη τριετία