Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

ΔΕΗ: 1.000 σταθμοί φόρτισης μέσα στην επόμενη τριετία

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΔΕΗ: 1.000 σταθμοί φόρτισης μέσα στην επόμενη τριετία

Mobility

ΔΕΗ: 1.000 σταθμοί φόρτισης μέσα στην επόμενη τριετία

Mobility

Η εταιρεία σκοπεύει μεσοπρόθεσμα να έχει τοποθετήσει 10.000 σταθμούς φόρτισης πανελλαδικά.

Advertisement
Advertisement

Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετοιμάζεται να τοποθετήσει η ΔΕΗ σε αεροδρόμια, πιάτσες ταξί, ακόμα και σε σούπερ μάρκετ. Έτσι, στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η ΔΕΗ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Fraport Greece, την ΑΒ Βασιλόπουλος και την Beat.

«Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ περιλαμβάνει την τοποθέτηση πανελλαδικά, 1.000 σταθμών φόρτισης στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Στόχος μας να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης συμπληρώνοντας «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σημαντική πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία για τη ΔΕΗ, για τη χώρα, για το περιβάλλον και την κοινωνία».

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο 

Σύμφωνα με το MoU, ΔΕΗ και Fraport, θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους στην αναγνώριση των κατάλληλων χώρων στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σημείων φόρτισης και εγκατάστασης ηλεκτρικών φορτιστών για τους επιβάτες και τους επαγγελματίες που σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece κ. Αλεξάντερ Τσινέλ δήλωσε: «To 2017 δεσμευτήκαμε ότι θα αναβαθμίσουμε τα 14 αεροδρόμια δημιουργώντας σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές. Με τα εννέα αεροδρόμια ήδη πλήρως αναβαθμισμένα και τα υπόλοιπα πέντε να ολοκληρώνονται πολύ σύντομα, η αλλαγή είναι ήδη ορατή σε όλους. Το μνημόνιο συνεργασίας με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε., την ηγέτιδα εταιρεία ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, για την τοποθέτηση μονάδων φόρτισης για ηλεκτροκίνηση στα 14 αεροδρόμια μας, είναι άλλο ένα βήμα προκειμένου να πετύχουμε το στόχο αυτό».

Ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Fraport Greece, σχολίασε: «Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Fraport Greece. Στο πλαίσιο και τις επιταγές της πράσινης αυτής συμφωνίας, στόχος μας είναι, μέσα από τη συνεργασία με την ΔΕΗ, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στους χώρους των αεροδρομίων».

Advertisement

Η ΑΒ φέρνει φορτιστές στα καταστήματά της

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ κ. Βασίλης Σταύρου ανέφερε: «Μαζί με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ανταποκρινόμαστε πρώτοι στο εθνικό σχέδιο ηλεκτροκίνησης και φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε μια στρατηγική συνεργασία σχεδιάζοντας από κοινού λύσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον, λύσεις πιο «πράσινες». Μαζί λοιπόν, δημιουργούμε σήμερα το κατάστημα του μέλλοντος, αλλάζουμε συνήθειες και βάζουμε μπροστά ένα μακρόπνοο και φιλόδοξο πλάνο που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης στους πελάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Advertisement

Η Beat στηρίζει την ηλεκτροκίνηση

Με αφορμή τη συμφωνία της εταιρείας με τη ΔΕΗ, ο Γενικός Διευθυντής της BEAT κ. Βασίλειος Ντάνιας ανέφερε: « Για εμάς, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας για τις μετακινήσεις του Αύριο, με στόχο να προσφέρουμε βιώσιμες και καλύτερες υπηρεσίες σε επιβάτες και οδηγούς – χρήστες της πλατφόρμας μας.

Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες ελληνικές πόλεις αποκτούν μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν πολύ σύντομα ηλεκτροκίνητες αστικές μεταφορές, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά προς τα δημόσια Μέσα, δε θα ρυπαίνουν και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Η συνεργασία με τη ΔΕΗ, ανοίγει το δρόμο για τη διαμόρφωση κοινών προϊόντων και υπηρεσιών που θα μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας των οδηγών ταξί, τα οποία συνεργάζονται με την πλατφόρμα της Beat, και θα επιλέξουν να μετατρέψουν το όχημα τους σε ηλεκτρικό.

Advertisement

Ξεκινάμε άμεσα τη λειτουργία κοινής Ομάδας Εργασίας και ευελπιστούμε στις επόμενες εβδομάδες να παραδώσουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μια σύγχρονη και περιβαλλοντικά βιώσιμη πρόταση, βασισμένη στη δύναμη της ΔΕΗ και τη δική μας διεθνή τεχνολογική εμπειρία. Η ελληνική Πολιτεία μέσα από τη μετάβαση των μετακινήσεων στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, έχει μπροστά της μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει συνολικά το τοπίο των αστικών μετακινήσεων συγκλίνοντας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε αυτή την προσπάθεια, πρόθεση μας είναι να είμαστε αρωγοί».

Διαβάστε επίσης:

Χιλιάδες οδηγοί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες στους δρόμους!

Ιδού το άρθρο για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας! – Επιβεβαίωση Newsauto

Αυτές είναι οι εναλλακτικές διαδρομές για την Αθήνα!