Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όμιλος Legrand: O παγκόσμιος ειδικός στις ηλεκτρικές και ψηφιακές κτιριακές υποδομές

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όμιλος Legrand: O παγκόσμιος ειδικός στις ηλεκτρικές και ψηφιακές κτιριακές υποδομές

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όμιλος Legrand: O παγκόσμιος ειδικός στις ηλεκτρικές και ψηφιακές κτιριακές υποδομές

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Όμιλος εταιρειών Legrand  με επιχειρηματική παρουσία σε 180 χώρες, με περισσότερους από 39.000 υπαλλήλους και με κύκλο εργασιών 7 δις € το 2021, πρωτοπόρος στην παροχή σύγχρονων, καινοτόμων και αξιόπιστων λύσεων και ευαισθητοποιημένος όσον αφορά την πράσινη ενέργεια και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, προσφέρει μία πλήρη γκάμα φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων έχοντας εγκαταστήσει περισσότερους από 100.000 φορτιστές παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος εταιρειών Legrand έχει δυναμική παρουσία και στην Ελλάδα όσον αφορά τους σταθμούς φόρτισης Plug-In Υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, μέσω της θυγατρικής του, Ελληνική Legrand, αλλά και με την προσθήκη δύο επιπλέον brands, πρόσφατες εξαγορές (2021) του ομίλου, την κορυφαία ολλανδική εταιρεία Ecotap, η οποία έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 40.000 σταθμούς φόρτισης παγκοσμίως και την φιλανδική εταιρεία Ensto, η οποία πρωτοπορεί από το 2009 στην ανάπτυξη της τεχνολογίας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, δείχνοντας τη δυναμική και την τεχνολογική πρωτοπορία του ομίλου Legrand και στον συγκεκριμένο τομέα.

Η δέσμευση του ομίλου στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και αντίστοιχου εξοπλισμού που σχετίζονται με την πράσινη ενέργεια και το μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα συντέλεσαν ώστε η Legrand να συμμετέχει στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά- Β Κύκλος» το οποίο έχει θεσπίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας, και επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών. Σε αυτό (πρόγραμμα) προσφέρει τρεις κωδικούς προϊόντων: τους 059005 (4,6 kW), 059006 (7,4 kW) και 059007 (22 kW).

Advertisement
Advertisement

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των φορτιστών της Legrand;
Είναι προφανές ότι ένας πολυεθνικός κολοσσός όπως η Legrand , θα διαθέτει φορτιστές με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά.

Προσφέρει περισσότερα από 15 μοντέλα, σε εύρος από 3,7 kW έως 22 kW αναφορικά με την ισχύ τους, οι οποίοι είναι μονοφασικοί ή τριφασικοί.

Advertisement

Είναι επιτοίχιοι ή επιδαπέδιοι και το περίβλημά τους είναι είτε πλαστικό είτε μεταλλικό, αναλόγως του μοντέλου. Επιτρέπουν φόρτιση Mode 3 ή Mode 2 και 3, διαθέτουν Type 2 connector και πρίζες τύπου σούκο πετυχαίνοντας ασφαλή και πολύ γρήγορη φόρτιση. Ο βαθμός στεγανότητας και προστασίας κρούσης είναι  IP 44-IK 08 ή IP 55-IK 10 αντίστοιχα.  Επίσης, διαθέτουν το Πρωτόκολλο επικοινωνίας «OCPP» 1.6J («Open Charge Point Protocol»).

Advertisement

Επιπλέον, οι φορτιστές Legrand ενσωματώνουν συσκευή ανίχνευσης σφάλματος ρεύματος διαρροής 6mA DC.

Διαθέτουν μετρητή ενέργειας, ενώ μπορούν να εξασφαλίσουν τη δυναμική διαχείριση φορτίου, με την οποία δεν επιβαρύνεται επιπλέον η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα στον φορτιστή να αποδίδει με τη μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύ.

Έχουν επιπλέον, αναγνώστη καρτών «RFID» και προσφέρουν κιτ επικοινωνίας για απομακρυσμένο έλεγχο του φορτιστή. Τέλος, μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας Bluetooth και της δωρεάν εφαρμογής EV CHARGE light υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του σταθμού μέσω smartphone ή tablet, ώστε με τη χρήση της εφαρμογής ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να :

  • Ελέγχει την πρόσβαση στο σταθμό φόρτισης με δυνατότητα κλειδώματος.
  • Να παρακολουθεί τη φόρτιση.
  • Να παρακολουθεί την κατανάλωση αλλά και τη χρέωση της τελευταίας φόρτισης.
  • Να προγραμματίζει τον σταθμό φόρτισης ώστε να πετυχαίνει βελτιστοποιημένη διαχείριση της κατανάλωσης.
  • Να ξεκινάει τη φόρτιση όχι τη στιγμή της τοποθέτησης του καλωδίου στο σταθμό αλλά φτιάχνοντας χρονοπρογράμματα. π.χ. να ξεκινήσει η φόρτιση στη 1 το πρωί.
Advertisement

Οι πλαστικοί σταθμοί φόρτισης της Legrand
Αυτά τα μοντέλα φορτιστών έχουν ισχύ από 3,7 kW έως 7,4 kW (μονοφασικοί) αλλά και έως 22 kW (τριφασικοί). Προορίζονται για κατοικίες ή συγκροτήματα κατοικιών. Αποτελούν μια οικονομική λύση σε συνδυασμό με άριστη ποιότητα κατασκευής.

Διαθέτουν βασικές εφαρμογές φόρτισης mode 2 ή mode 2 και 3 και έχουν δυνατότητα διασύνδεσης μόνο με την προσθήκη του προαιρετικού κιτ επικοινωνίας.

Οι πλαστικοί διασυνδεδεμένοι σταθμοί φόρτισης της Legrand
Αυτοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ». Έχουν ισχύ από 3,7 kW έως 7,4 kW (μονοφασικοί) αλλά και έως 22 kW (τριφασικός). Πρόκειται για ποιοτικές κατασκευές, με ενσωματωμένο κιτ επικοινωνίας και αναγνώστη καρτών RFID για αναβαθμισμένες δυνατότητες εφαρμογών φόρτισης.

Αυτές αφορούν στον απομακρυσμένο έλεγχο και διαχείριση του σταθμού στο smartphone μας ή στο tablet, απομακρυσμένο κλείδωμα και προγραμματισμό του φορτιστή, διαχείριση και παρακολούθηση μέσω CPO και βελτιστοποιημένη διαχείριση της κατανάλωσης.

Η εγκατάστασή τους προτείνεται σε περιπτώσεις που απαιτείται διασύνδεση του σταθμού για αναβαθμισμένες εφαρμογές φόρτισης, σε επαγγελματικούς χώρους, σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα αλλά και σε δημόσιους χώρους στάθμευσης.

Οι μεταλλικοί σταθμοί φόρτισης
Και αυτοί οι φορτιστές της Legrand είναι ισχύος 3,7 kW έως 7,4 kW (μονοφασικοί) αλλά και έως 22 kW (τριφασικοί). Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι: ΙP55, IK10, mode 2 ή mode 2 και 3, με δυνατότητα διασύνδεσης με το προαιρετικό κιτ επικοινωνίας και αναγνώστη καρτών RFID για αναβαθμισμένες εφαρμογές φόρτισης και δυνατότητα φόρτισης δύο οχημάτων ταυτόχρονα!

Ξεχωρίζουν για τη στιβαρή μεταλλική κατασκευή τους και προτείνονται σε περιπτώσεις που απαιτείται προστασία από αντίξοες καιρικές συνθήκες και από βανδαλισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στην επιλογή του καταλληλότερου σταθμού φόρτισης για την εγκατάστασή σας, καθώς και την πλήρη γκάμα σταθμών φόρτισης της Legrand, θα μπορέσετε να βρείτε στο παρακάτω έντυπο.
Green Up | Legrand

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το φαινόμενο της πυραμίδας
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το όφελος της τεχνολογίας 800V
Πόσο πραγματικά κοστίζει το σέρβις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;